Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Ufo nad meksykiem IV 2005
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 13

Jezeli jeszcze tego nie widzeliscie, sprawdzcie na stronach nautiliusa a jeszcze lepiej na stronie : http://www.ufo.com.br/exclusivo/mexico/. Filmy na tej stronie sa swietne, szczegolnie video nr 2 jest imponujace. Strona co prawda po portugalsku a film chyba po hiszpansku ale liczy sie obraz. Pozytywnych wrazen przy ogladaniu. Pozdrawiam

Jeszcze jedno dla zainteresowanych rzad brazylijski 20.05.2005r. ujawnia swoje archiwa o UFO: http://exopolitics.com/. Po angielsku. Pozdrawiam

Jesli to czysta prawda, to sprawa jest bardzo ciekawa. Prowdopodobienstwo zaistnienia tego, iz owe obiekty sa prawdziwe i przybywaja z innej wpolrzednej w przestrzeni lub wymiaru, swiata jest bardzo wysokie. Fakt przekazow z przeszlosci moze juz przyczynic sie do takiego myslenia. Czy owe zjawiska maja jakis wplyw na 2012r.? Kto ma oczy niechaj widzi, kto ma uszy niechaj slucha - w tym sie kryje wielka tajemnica prawdy!

Witam ponownie Krzysiek :o) Niezly filmik, w tym Meksyku to naprawde czysty meksyk sie dzieje :o) ale tak na serio, jakos tam dziwnie wiele obserwacji sie dokonuje, cos chyba ich lubia :o) Jesli chodzi o pytanko Arkadiusha, to moim zdaniem zdecydowanie TAK. Ma to wszystko zwiazek z 2012. Chodzi w tym wszystkim o to, ze nie, ze wszystko sie stanie wlasnie, tylko i wylacznie w 2012. Wielu mi tak mowi, to znaczy z tych moich znajomych ktorzy sie juz jakos wogole pogodzili z faktem 2012. ale mimo to i gadka to tylko "to mamy jeszcze 7 lat, to kope czasu, nie ma co sobie tym glowy teraz zawracac" itp, itd. A ja mowie NIE. To sie wszystko juz dzieje teraz, i moim zdaniem juz niedlugo poznamy cala prawde. ONI chca nam sie ujawnic, tu mowie oczywiscie o rasach nam przyjaznych, gdyz ci, ktorzy wspolpracuja z tzw. Rzadem Cienia, czyli ta cala konspiracja mydlenia nam oczu i wykorzystywania nas, to wogole o tym nawet nie mysli. I wspomnicie moje slowa:o)) Bedzie i jest juz coraz wiecej takich obserwacji. Wreszcie wyladuja na stadionie X-lecia i powiedza "Oto jestesmy" :o)) Co do strony ktorej adres podal Krzysiek to tylko powiem jedno....kto zna angielski niech natychmiast tam klika i wchlania informacje. Ludzie, w nocy myslalem ze normalnie padne. Znow mi sie kilka kawalkow puzzli ulozylo w ladna piekna calosc. Kurne, to mialo byc w moim temacie o Margit Sandemo, ale co tam :o)) Otoz pani Sandemo umiescila, tym razem w Sadze o czarnoksiezniku rase (a nawet kilka) istniejaca naprawde!! serio chcialbym to wszystko przetlumaczyc chociaz jest tego sporo, moze nawet z czyjas pomoca, ale po komentarzach jakie padly w temacie o Disclosure Project to mam to odechcialo mi sie. Niech to zrobia bardziej "doswiadczeni" i nadajacy sie do tego "specjalisci" :o)) Ale jak sie wkurze i poczuje ze musze to to zrobie :o)) Pozdrawiam kosmiczni bracia i siostrzyczki!! P.S.Sorki za rozpisanie sie...znow...ale jak juz zaczne to leci samo hehe :o))

Dodaje jeszcze dokladny adres do tego o czym czytalem....dodam ze todzialania i klasyfikacja ras odwiedzajacych ziemie. http://www.exopolitics.org/Report-ET%20Motivations.htm (co o tym sadzisz Krzysiek?) Milego oswajania sie z rzeczywistoscia :o))

Polski SuperKrzysztoforze dziękujemy Ci za wspaniałš brazylijskš witrynę internetowš z dziesištkami filmów video pokazujšcymi aktywne loty spodków latajšcych na ziemskim niebie...

widzialem takie filmy potwierdzaja to co od dawna uwazalem...pozdro wszytkim....jeste za bardzo pod wplywem zeby sie rozwodzic nad tematem....pozdrowionka

Coraz więcej państw otwiera swe archiwa dotyczšce obserwacji niezidentyfikowanych obiektów latajšcych! Po pamiętnym okresie latajšcych czarnych trójkštów nad Belgiš w latach 1989-1990, które spowodowało otwarcie się rzšdu i sił powietrznych Belgii na współpracę z ufologami z SOBEPS oraz po œwiatowej sławy obserwacji UFO nad Meksykiem w ubiegłym roku (kwiecień 2004 r.) stoimy dziœ przed faktem, jaki jeszcze dwie dekady temu wydawał by się niemożliwy, mianowicie nowym podejœciem władz wielu państw ku powszechnemu informowaniu opinii publicznej w materii UFO. Kiedy w kwietniu 2005 r. nad Meksykiem pojawiły się znowu dziwne obiekty, przypominajšce kule plazmy, nieodparcie nasuwa się wrażenie, że jest to swoiste rocznicowe przypomnienie wydarzeń z kwietnia 2004 r. a Meksyk utrwala swš pozycję kraju wybitnie naznaczonego przez obserwacje NOLi. Niemniej jednak w artykule obecnym skupić chciałem uwagę czytelników na dwa kraje: Indie i Brazylię. Oba te państwa aspirujš do roli stałych członków w Radzie Bezpieczeństwa ONZ, posiadajš olbrzymi potencjał powierzchni, ludnoœci oraz tzw. znaczenie geostrategiczne. Tym bardziej zatem cieszy fakt ich zaangażowania i aktywnoœci w kwestii ujawnienia swych informacji dotyczšcych UFO. Zacznijmy od Indii. W New Delhi trwa od jakiegoœ czasu, zarówno w kręgach rzšdu, wojska ale i opozycji rzšdowej, poważna debata zwišzana z możliwym kontaktem między Indiami a UFO. Debata dotyczy także sposobu w jaki można by było przekazać społeczeństwu informacje o istnieniu UFO, ich aktywnoœci na Ziemi itp. Istnieje zgodnoœć między potęgami nuklearnymi a opiniš badaczy kultur pozaziemskich, iż państwa atomowe sš w kontakcie z Obcymi już od jakiegoœ czasu. Indie nie ukrywajš, iż rozważajš możliwoœć otwarcia się na przekaz społeczny w kwestii poinformowania społecznoœci międzynarodowej o swych spotkaniach z przedstawicielami kultury spoza Ziemi. Przedstawiciele wojska jak i politycy wyznali, iż Indie nawišzały kontakt i że przekazano im zasady rzšdzšce wszechœwiatem. Obecnie obserwuje się także zwiększone wizyty w tym państwie wielu przywódców państw, członków gabinetów i parlamentów narodowych innych krajów. Nadmienić warto, iż Indyjska Organizacja Badania Przestrzeni Kosmicznej (Indian Space Research Organization, ISRO) zgromadziła wiele danych odnoœnie obserwacji UFO. Wœród jej pracowników daje się wyczuć przekonanie, iż w 2012 r. dojœć może do oficjalnego lšdowania w szeœciu różnych państwach na całym œwiecie załóg pozaziemskich. Indie sš jednym z tych 6 krajów. Postęp technologiczny w tym kraju w ostatnim okresie jest być może wynikiem także współpracy na bazie kontaktu z Obcymi. Według badaczy UFO obecne indyjskie doœwiadczenia wskazujš na rosnšcš rolę edukacji i pracy z nowoczesnymi technologiami. Czyżby załoganci UFO wybrali USA i Indie, obecnie największe demokracje na œwiecie, w celu zaawansowanego kontaktu, wiodšcego do oficjalnego przełomu na skalę œwiatowš? Inżynierowie z ISRO sš rozlokowani w różnych miejscach w Himalajach, także w pobliżu Kongka La. Warto wspomnieć, że strona chińska również jest bardzo zainteresowana kontaktem w rejonie Kongka La, a Chiny sš także jednym z 6 państw wybranych do lšdowania przez załogantów UFO. Chiny i Indie doskonale wiedzš o podziemnej bazie UFO znajdujšcej się głęboko w płytach tektonicznych pod granicš obu krajów przebiegajšcš w Himalajach. Kongka La jest przełęczš grzbietowš w Himalajach i znajduje się w kwestionowanej po dziœ dzień indyjsko-chińskiej strefie granicznej w Ladakh. Strefa Aksai Chin jest stale pod kontrolš strony chińskiej; w rejonie tym armie indyjska i chińska walczyły w 1962 r. Jest to rejon bardzo trudno dostępny i tajemniczy. Zgodnie z relacjami turystów, mnichów buddyjskich oraz ludnoœci miejscowej z Ladakh, w rejonie tym dziać się majš bardzo dziwne rzeczy. Mianowicie w wielu relacjach wymienia się częste obserwacje UFO wylatujšcego wprost z ziemi, a wiele osób twierdzi, iż właœnie tam gdzieœ w podziemiach leży baza UFO o czym rzšdy Chin i Indii muszš wiedzieć. Wielu wspomina o dziwnych œwiatłach na niebie, nawet dzieci uczestniczšce w konkursie rysunkowym malowały dziwne obiekty na niebie i wylatujšce z gór. Zatem pozostaje nam œledzić co też więcej dziać się będzie w tamtym fascynujšcym rejonie. Uczestnicy historycznego spotkania w Brasilii Przełom w Brazylii (kraju również bardzo często odwiedzanym przez statki Obcych) 20 maja 2005 r. polegał na tym, iż Brazylijskie Siły Powietrzne oficjalnie przyjęły komitet czołowych badaczy UFO aby otwarcie przedyskutować obserwacje krajowe i w pełni przebadać zjawisko UFO. Spotkanie odbyło się w stolicy kraju, Brasilii, œciœlej w odpowiedniku amerykańskiej NORAD czyli brazylijskiej CINDACTA I zajmujšcej się kontrolš powietrznš i ruchem powietrznym nad całym państwem. Takie spotkanie nie doszłoby do skutku gdyby nie przychylna postawa obecnego prezydenta Brazylii Luiza Inacio Lula da Silva, promujšcego politykę otwartoœci w wielu dziedzinach życia społeczno-politycznego Brazylii. Czynišc ten krok Brazylia uplasowała się na wšskiej jeszcze co prawda liœcie państw, których służby powietrzne przyznały się do posiadania materiałów ufologicznych i przychylnie patrzš na wszelkie próby oficjalnego wyjaœniania tego fenomenu. Zapewne wpływ na to ma po prostu niesamowita częstotliwoœć obserwacji od wielu dekad nad Amerykš Łacińskš wielu dziwnych formacji, zarówno œwiateł jak i materialnych obiektów. Rzšd Brazylii poprzez Siły Powietrzne ostatecznie zadecydował o wyjœciu naprzeciw i uznaniu badań ufologicznych jako potrzebnej w kraju działalnoœci służšcej nie tylko zwiększaniu wiedzy na ten temat, ale i realizacji podstawowych swobód obywatelskich w tym prawa do informacji. Zbiega się to z kampaniš jakš prowadzi Komitet Badaczy UFO utworzony przez 6 ufologów brazylijskich promujšcych zasadę wolnoœci informacji (tzw. Freedom of Information Now). Komitet nawišzał kontakt z rzecznikiem prasowym Sił Powietrznych Brazylii majorem Antonio Lorenzo co zapoczštkowało dalszš współpracę między tymi instytucjami. 20 maja 2005 r. odbyły się dwa spotkania między cywilnymi badaczami UFO a ludŸmi z wojska. Podczas dwóch godzin rozmów przekazano badaczom zapisy procedur prowadzonych w CINDACTA oraz pozwolono im zwiedzić centrum kontroli powietrznej i kosmicznej Brazylii. Personel bazy tłumaczył zainteresowanym w jaki sposób Centrum wykrywa NOLe w przestrzeni powietrznej państwa. Drugie spotkanie tego samego dnia odbyło się w budynkach Brazylijskiego Centrum Dowodzenia Obrony, która skupia w sobie wszelkie sygnały dotyczšce przestrzeni powietrznej także w rejonie Południowego Atlantyku i całej Ameryki Południowej. To właœnie tam badaczom UFO przekazano pełny kosz informacji w sprawach niezidentyfikowanych zjawisk aerokosmicznych. Gospodarz spotkania brygadier Atheneu Azambuja uœwiadomił badaczom, iż siły brazylijskie bardzo poważnie podchodzš do zjawiska UFO, przekazał cywilom procedury centrum i otwarcie pokazał jak działajš służby w rejestracji obecnoœci statków UFO nad brazylijskim niebem. Ale hitem było to, iż pan Azambuja pierwszy raz w historii, przekazał cywilnym badaczom UFO do przejrzenia 3 różne dokumenty z tajnymi informacjami o UFO z lat: 1954, 1977 i 1986. Zwłaszcza dokumenty z roku 1977, kiedy to otwarto „Operację Spodek” jakš prowadziły powietrzne siły brazylijskie, przykuły szczególnš uwagę badaczy. Przypadek z 1986 r. zwany Oficjalnš Nocš UFO w Brazylii kiedy to w maju tamtego roku, 21 obiektów o œrednicy ponad 100 metrów! namierzonych zostało przez brazylijski system kontroli powietrznej m.in. nad Rio de Janeiro oraz San Paulo także wzbudził wielkš uwagę badaczy. Uczestnikami spotkania byli m.in. A.J. Gevaerd, F. Ramalho, R. Beck, M. Petit, R. Cury e Claudier Covo, T. Ribeiro i inni. Bez wštpienia to co stało się w Brazylii zasługuje na nazwę przełomu, zapoczštkowujšcego nowš erę w ufologii, erę gdzie nie będzie już prowadzona polityka debunkingu (zaprzeczania) przez władze różnych krajów istnieniu zjawiska UFO. Tekst: Jakub Jasiński ródło: ródła: www.earthfiles.com (Part 1: Brazilian Air Force Opens Its UFO Files to Public) www.rense.com/general65/braz.htm www.indiadaily.com Dziękuję naszemu załogantowi, Panu Marcinowi, za zwrócenie uwagi na artykuł o Kongka La. TEKST POCHODZI ZE STRONYwww.nautilus.org.pl

Coœ nie chce mi się wierzyć w te obserwacje. Życie nauczyło mnie, że nie można łykać wszystkiego co podajš media. Meksyk słynie z różnych "dziwnych' zwierzšt, zaginięć i obserwacji. Czym tamta częœć œwiata niby się różni od innych. Mieszkańcy tamtych rejonów sš niby lepiej nastawieni do obcych?? A może nie majš odpowiedniej broni jak np USA ?? Jeœli obcy lubiš taki klimat to czy nie lepsza będzie afryka ?? Ja tłumacze tamte wydarzenia w ten sposób. USA wykorzystuje terytorium Meksyku do testowania swoich wynalazków i nowych technologii. Na ich miejscu również wykorzystał bym Meksyk i Brazylie. Po pierwsze jest blisko, po drugie jest tam raczej bieda i duża przestępczoœć. Ludnoœć z takich miejsc jest podatna na manipulacje. W ten sposób można ukryć praktycznie wszystko. Amatorzy UFO w USA majš namierzone prawie wszystkie miejsca, gdzie można by takie próby wykonywać, więc najlepszym rozwišzaniem jest znalezienie innych miejsc do eksperymentów. Co więcej UFO wylatujšce tak jakby spod ziemii - na bank jakaœ tajna baza pod ziemiš. Za dużo filmów SF i za duża wiara w to co w nich pokazujš. Osobiœcie bardzo lubie SF i literature SF, ale dawno przestałem liczyć na wizytę obcych u nas. Kiedyœ już pisałem, że obcy tu byli dawno temu, odlecieli i już nie wrócš. To co pozostawili zostało znalezione przez kogoœ i ukryte przez tajne organizacje rzšdowe "dla naszego bezpieczeństwa". Aha jeszcze jedno: widziałem w ustce manewry wojskowe na morzu. Gdybym miał kamerę nakręciłbym wam taki film o UFO, że czapki bym wam z głów spadły, a były to tylko jakieœ race lecz wyglšdały identycznie jak te z tych filmów. Nie opadały na ziemie lecz wisiały długo w powietrzu. Wpatrywanie się w nie przez dłuższy czas powodowało, że tak jakby zmieniały kolory, a podmuchy wiatru (jak to nad morzem) potrafiły przesunšć je nawet doœć gwałtownie to lewo to w prawo. Przemyœlcie to.

Andy wiecej optymizmu, wczoraj czytalem ciekawe refleksje dotyczace kwestii UFO i tego czy ludzie w to wierza czy nie itp. Artykul jest na stronie glownej Fundacji Nutilius. Osobiscie podzielam opinie zawarta przez autora artykulu na temat przekonywania ludzi o istnieniu UFO-obcych cywilizacji, tzn nie ma sensu tego robic na sile. Zachecam do przeczytania Pozdrawiam

Ja nie powiedziałem, że nie wierze w UFO. Według mnie istnieje mnóstwo obcych cywilizacji w różnym stopniu rozwoju. Tylko dlaczego mieliby nas nawiedzać. Czy wiedzš o nas? Czy che im się lecieć? Nie możemy oceniać ich naszymi kategoriami rozumowania. Człowiek z natury jest ciekawy. Obcy mogš mieć już za sobš cykl ciekawoœci. Jeœli majš technikę, aby pokonywać tysišce lat œwietlnych to muszš być starš cywilizacjš, która ma za sobš epokę przygód. Ziemia też nie jest żadnš wyjštkowš planetš, na pewno istniejš bardziej atrakcyjne planety dla kosmitów niż nasza. Dlatego uważam, że to nie obcy pojawiajš się na niebie. Staram się mieć zawsze trzeŸwe podejœcie do tematu. Kiedyœ przeczytałem wszystkie ksišżki L. Znicza na te tematy. Teraz po kilkunastu latach mój entuzjazm do UFO się zmienił. Przytoczę przykład: Właœnie parę minut temu gdzieœ w wiadomoœciach mówili o kręgach w zbożu. Oczywiœcie pojawił się wštek UFO. Mój kolega na własne oczy oglšdał takie kręgi. Była oczywiœcie TV itd. Nawet przez chwilę nie pomyœleliœmy, że to dzieło obcych, choć taka teoria się powszechnie utarła. Obejrzałem te filmy z Meksyku. I co z nich wynika - białe punkciki na niebie, dużo ich... Idę do sklepu i patrze na kamery. Ich zoom wacha się od 4 do 16x. Tyle obiektów - żadnego zbliżenia. Nikt nie miał aparatu cyfrowego dobrej rozdzielczoœci?? Zdjęcia, które sš na tej stronie to klatki z kamery. Jakoœć tego wszystkiego pozostawia wiele do życzenia. Œcišgam resztę aby je na spokojnie przeanalizować. Zauważcie, że zawsze gdy mamy do czynienia ze zdjęciami lub filmami sš one beznadziejnej jakoœci. Mamy rok 2005! aparaty cyfrowe z matrycami nawet 12mpikseli, kamery miniDV, a nawet HDTV sš w posiadaniu prywatnym. Wniosek z tego, że UFO nie pokazuje się tam, gdzie ktoœ ma dobry sprzęt optyczny. Przy tej iloœci zdjęć i filmów oraz tak częstego pojawiania się ufo, brak materiału dobrej jakoœci powoduje, że nie jestem w stanie uwierzyć, że na tych materiałach jest NOL. Faktycznie to œmierdzi jak jedno wielkie oszustwo. Przyszło mi do głowy coœ jeszcze. "Faceci w czerni" zjawiajš się na czas i konfiskujš wszystkie materiały dobrej jakoœci, tak, aby szare społeczeństwo dalej żyło w nieœwiadomoœci co naprawdę widziało. Ale teoria spisku to temat na inny wštek.

Kiedys czytalem ksiazke pod polskim tytulem "Jedyna planeta Ziemia". Ksiazka byla o wyjatkowej specyfice naszej planety, niespotykanej we wszechswiecie urodzie Ziemi, o wolnej woli jej mieszkancow (tzn nas). Moze dlatego nas odwiedzaja. Ponadto przekazy chanelligowe chocby B. Marciniak, Barbary Clow i innych mowia wlasnie o wyjatkowosci Ziemi, o wyjatkowosci czasow w ktorych zyjemy, o tym ze czekajace nas przemiany maja na tyle doniosle znaczenie we wszechswiecie, ze sciagaja do nas cywilizacje zewszad aby sie temu przypatrywac. Moze cos w tym jest, informacje z roznych zrodel mowia w tak podobny sposob o ziemi i jej przeznaczeniu. Moze to jest magnes ktory przyciaga innych? Moze rzeczywiscie jestesmy eksperymentem na skale wszechswiata? Zgadzam sie ze zdjecia i filmy dokumentujace ufo nie sa doskonale, ale zjawisko ufo jest starsze niz panstwo amerykanskie, o ufo pisalo sie i malowalo na obrazach setki, tysiace lat temu. Wiec nie uwazam zjawiska ufo wylacznie za amerykanske samoloty wojskowe itp. Temat oczywiscie na dluuuga dyskusje. Pozdrawiam

Baloniki z wesela - czy wy ufoentuzjaœci byle pierdołę musicie uznawac za ufo. Mogę wytłumaczyć to zjawisko na co najmniej 3 ziemskie sposoby tak realne jak wasze ufo. Nie zapytam dlaczego sie nie ujawniajš dlaczego ich nie można dokładnie sfotografować, bo co sš niematerialni. Jeœli sš niematerialni to w rozumieniu naszej fizyki (innej nie ma) ich nie ma - nie istniejš - chyba, że zmienimy punkt odzniesienia ale wtedy nas nie ma a więc nie ma obserwatora czyli nie możemy ich doœwiadczyć czyli dalej ich nie ma. Więc z tej nieco zawiłej konstrukcji logicznej wynika, że aby można było zobaczyć (doœwiadczyć) czegoœ czego nie ma - to tak samo to coœ jak i obserwator muszš po trosze wykroczyć poza obszar swojej egzystencji czyli nie wystarczy aby tzw. ufo "wyskoczyło" z innego wymiaru i juz ;aby mialo sens "wyskakiwanie" musi ono z samej definicji "wskakiwać" tam gdzie jest po co. Więc jeœli coœ do nas wskakuje to z pewnoœciš musi być tego przyczyna a jeœli jest przyczyna to jest i skutek (jednym z nich sš relacje zdjęcia itp).
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 13
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.