| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Zemsta Syfów | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 29 |
|
Chodzi tu oczywicie o "Zemstę Sithów", czyli ostatniš częć trylogii G. Lucasa. Już minęło trochę czasu od dnia jej premiery, więc chciałbym was zapytać o opinie - czy ww film niesie jakie poważniejsze przesłanie, czy jest to tylko wg was bajeczka dla grzecznych dzieci. Po filmie "Matrix" w necie pełno było wštków o jego "ukrytym przesłaniu" i głębszym dnie, a teraz zupełna cisza. Czyżby było aż tak le?
Mi osobicie przedstawiona tam sytuacja najbardziej kojarzy się z aktualnš politykš amerykańskš pod przewodnictwem GW Busha. Wszczyna on gdziekolwiek tylko się da wojny - rzekomo w imię obrony demokracji, choć tak naprawdę jego cel jest zgoła odmienny? Czyżby więc ta ostatnia częć GW nie była proroczym ostrzeżeniem przed czekajšcymi nas "czasami ucisku"?
|
|
|
co o majach zapewne i ich kompletnie zbzikowanych kalendarzach
[%sig%]
|
|
|
znam taki fajny dowcip o GW
Do psychiatry przychodzi młody chłopak i mówi
-Panie doktorze! cały czas nia mi się postacie z gwiezdnych wojen!
-A od kiedy to się zaczęło?
-Dawno dawno temu,w odległej galaktyce:)
pozdrawiam
[%sig%]
|
|
|
Moniko -czy wszystko czego dotej pory naprzykład niedało się zrozumieć musi byc zbzikowane??
[%sig%]
|
|
|
niekoniecznie! ja nie mówie że gwiezdne wojny sš zbzikowane...próbuje załagodzić kłótnie...po prostu powiedzcie jak wam cišże to se pójde...;(
[%sig%]
|
|
|
no sorry ale to było li tylko do wczeniejszego postu:>:>;-)
[%sig%]
|
|
|
sorcias ale go nie zauważyłam.....ale ci majowie byli rzeczywicie dziwni
[%sig%]
|
|
|
ciewkawe co by powiedzieli Majowie o nas ........
kiedy zycie przeciętnego składa sie w 50 % z pracy poza rodzinš
kilka % to zajmowanie się rodzina
a reszta to bzdety w stylu tv , pierdzenie ,sranie , chorowanie
, kupowanie gówien , marzenia o gównach w stylu bmw ,
a wszystko to przeplecione mega absurdem , presjš , gniewem , strachem i sarkastycznym humorem
dziwni Majowie ???
'' ..wstał jak co dnia , umył zęby i poprostu usiadł do sniadania , patrzšc w szaruge porannych ulic ...a same te pierwsze minuty dnia sprawiały , iz czuł się dziwniej niz dinozaur na dachu kiosku ruchu ...''
Pozdro
|
|
|
dariuss>wiesz,ale wtedy nie znali tych wszystkich urzšdzeń...gdyby majowie żyli w naszych czasach to czy nie pędziliby tak jak my? ja uważam że napewno.Gonišc za resztš wiary zalatanej i zabieganej
[%sig%]
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 29 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |