| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Paranoja przepowiedni | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 4 |
|
Ale to jest głupie!!!! To, o czym można powiedzieć, że jest ludzkim gdybaniem o przyszłych losach naszego wiata. Bo czy to w ogóle ma jaki sens? Ma co na celu? Jak ma, to co? Możemy wiedzšc o czym wczeniej zapobiec złym zdarzeniom? Może jednak istnieje przeznaczenie, a my poznamy tylko to co jest niestety nieuniknione? Zadaję sobie w tej chwili wiele pytań tak jak ogół ludzi zadaje sobie obecnie pytania o przyszłe losy kocioła, na temat katastrofy w 2012 i Bóg wie czego jeszcze. Ale notabene tylko Bóg wie, kiedy ma nastšpić koniec wiata, choć ludzie i tak spekulujš. Rozumiem przecież, że ów wynika to z licznych przesłanek, lecz niewiadomo jednoznacznie co się faktycznie zdarzy, co się nie zdarzy, co się zdarzy podobnego, a co w pełni ugruntuje słusznoć przekazu. To jest jedna wielka bańka mydlana. Czy ona już spadła na nas jak grom z jasnego nieba i zamydliła nam oczy tak, że nie możemy się z niej otrzšsnšć? I jednego nie rozumiem. Jeli nastšpi katastrofa w najbliższej przyszłoci czyli za jakie 7 lat to w takim razie nie będzie już żadnego papieża, za którego kadencji rzekomo, podobnie, nastanie wielka sodoma i gomora, bo jaki antychryst przybędzie. Może lepiej nie zajmujmy się przewidywaniem przyszłoci inaczej niż to robili wielcy jasnowidze czyli poprzez gdybanie, bo nie wiadomo co oni widzieli.
|
|
|
My mamy zamydlone oczy? "Ale notabene tylko Bóg wie, kiedy ma nastšpić koniec wiata" Lo0lz Wiara to nic złego ale te bajeczki wciskaj w żłobku. Co Ci powiem.
Boga nie ma. Jest wymysłem uosobieniem czego czego kiedy nie moglimy zrozumieć.
[%sig%]
|
|
|
Chociaż musze przyznać...Przepowiedni porobiło się dużo. Za dużo. Jacy debile zakłaajš sekty bo wierzš że zaraz apokalipsa. Niektórzy zmieniajš swoje życie z powodu jaki wyssanych z paznokcia bajeczek mydlanych. Często to się kończy przynajmniej tragicznie. Nie wszystko musimy brać dosłownie.
Ale dużo jest też przepowiedni w Bibli więc jakim prawem te z jakie starej ksišżki sš bardziej prawdziwe niż te w kóre wierzš niektórzy? Bzdura do trójkšta.
Moim zdaniem marnujemy czas zastanawiajšc sie na rzeczach często bez wartoci zamiast zajšć ię czym ważnym. Co mi się BAAAARDZo często zdaża:P za często.
Także życze wam i sobie odnajdzie co ważnego w swoim życiu i skupcie się na tym puki co. Notabene celem życia jet tylko i wyłšcznie mierć.:P twierdzenie niby proste i wiele osób już się zawiodło. Ale to niestety smutna prawda. Tak już jest. I pozostanie.
[%sig%]
|
|
|
Zdaje sobie sprawe, że może nie być Boga, a do takiej konkluzji doszłam, kiedy poczytałam trochę o tym, co opisali starożytni. I które dało poczštek dalszej historii. To wszystko jest ciekawe naprawdę, ale z drugiej strony (już takiej najprostszej) nie umiem pojšć, choćbym nawet chciała, że mogłoby nie być czego, co rostrzyga o naszym życiu.
Aha i o co chodzi z tš datš?
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 4 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |