Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
czy można uzywac magi???
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 79

witajcie mam pytanie mianowicie czy mozna uzywac magi czy coœ takiego wogule istnieje mam nadzieję że mi odpiszecie czekam na wiadomoœci!!

Gothica-Ja do niedawna też byłem (niewierzšcym)i do tej pory pozostałem kimœ typu œw Tomasza .Ale przez wiedze a nie wiare dochodze do punktu gdzie zdanie sobie sprawy że jest coœ co jest ponad,to już nie sprawa wiary a właœnie poznania wiedzy. Dla której to niejeden filozof wypowiadał kewstie "Wiem że nic niewiem" i to właœnie jest poczštkiem wiary.Ale największš pułapkš jest zrozumienie i wyjœcie z niej,gdy zrozumiemy co to jest BÓG czy to jest to co opisóje Biblia czy to sš Anunaki czy jak niektórzy sšdzš Plejadanie czy inni przybysze .Jak się to pozna -nie uwierzy w to-wtedy dopiero przyjdzie czas na czystš wiarę. [%sig%]

wiecie że podobno znaleŸli grób jezusa...w Japonii?! [%sig%]

Monika-A co na nagrobku napisali? [%sig%]

nie napisano nic na nagrobku...tak czytałam ale czy to nie jest możliwe? przecież podobno jezus był strasznie często w japonii [%sig%]

Moniko -niewiem z jakich żrudeł kożystałaœ ,mnie niestety niebyły dostępne .Znam tylko opisy jakoby był w Indiach przed ukrzyżowaniem a potem wywendrował podobno do Etiopi i z tego co sugerujš Etiopczycy tam właœnie jest pochowany. Tyle mnie jest wiadomo . Pozdrawiam i dziękuje. [%sig%]

mam pytanie czy osoba wierzšca może zajmować się magiš? czy jest to nie możliwe bo ja mam pewnš dziwnš rzecz? a nie mam jak tego rozwikłac?

jeżeli chodzi o mnie, wg mnie magii nie powinno się używać, ponieważ wszytko jesteœmy w stanie zrobić sami. Oczywiœcie, œmierci nie zwyciężymy, ale zaklęcia miłosne sš dla mnie chore. Jak można kogoœ zmuszać wbrew jego woli, po to by chwilę nacieszyć się nim? Lepiej zdobywać kogoœ powoli, kroczek po kroczku. wiem co mówię :) Atest Arwenki ;) Pozdrawiam :)

Witam wszystkich, witam gospodarza :) Ciekawe temaciki się pojawiły jak widzę. Edwadzie, co do pochówku Jezusa, no, próbuje się różnych chwytów, ale w Etiopii jego grobu nie należy szukać, bo ten żarcik wymyœlili sobie Templariusze dużo, dużo póŸniej. Co do Japoni - podzielam Twoje zdanie :) Arwena, podoba mi się Twoje podejœcie - wszystko jesteœmy zrobić sami - samo zdanie brzmi magicznie. Wiadomo, że zaklęcia jako takie nie istniejš, a jesli chcemy zyskać cokolwiek - musimy zaczšć od pracy nad sobš, a tu pomoże to co ogólnie nazywamy od wieków magiš. Dzisiaj powiemy: samodoskonalenie, autosugestia, autohipnoza, psychotronika, reiki. Człowiek majšcy w sobie choć odrobinę romantyzmu będzie się upierał przy słowie magia (tak jak ja) i bardzo dobrze. Ja sam nie popieram ludzi, którzy siędzš po nocach przy zapalonych œwiecach i szepczš niezrozumiałe dla siebie zaklęcia najczęœciej zassane z sieci, a wypisane przez innego nie mnie zdziwaczałego kolesia. Energię potrzebnš do jakiegokolwiek przedsięwzięcia możemy zaczerpnšć od samej natury. Ja tego doœwiadczam codziennie - dlatego mogę o tym mówić, polecać, pokazać jak to się robi. Nie jest to działanie sprzeczne z wiarš (jestem wieżšcy), wręcz przeciwnie i wierzcie, nie wierzcie nie mam podstaw do wyrzutów sumienia. Pozdrawiam serdecznie. MareM.

Czytałem Ksišżki Danikena on opisywał że Jezus przeżył krzyzowanie po uleczeniu się wywędrował do najbardziej wysuniętego na północ miejsca w Indih ( nie pamiętam nazwy(czyt. nie chce mi się sprawdzać)) i tam nauczał. PóŸniej umarł i w jednej z miejscowych œwištyń które sš mieszaninš meczetu i koœcioła został pochowany. Ofkoz cieciu który kampuje przy grobie za cholere nie pozwala go otwierać. uważam tak samo jak Daniken że imie nauki i œwiatowej religii nalezy ten grób otwożyć. W końcu to tylko szczštki... [%sig%]

Magia jako taka istnieje, wg Bibli nie powinno się jej używać gdyż ponoć pochodzi od szatana ( nie należy brać tego dosłownie gdyœ powszechnie wiadomo, że koœciół zamieœcił w biblii tylko te księgi, które były mu na ręke a resztę nazwał fałszywymi proroctwami), z tym ,że nie sš to zeklęcia typu "hokus pokus". Magiczne rytuały mogš trwać nawet miesišc, czasem dłużej. Jest to bardzo ciężki trening umysłu, dla osób z silnš psychikš. Ja osobiœcie zaprzestałem podobnych praktyk kiedy w moim otoczeniu zaczęły dziać się bardzo dziwne rzeczy i podejrzane zbiegi okolicznoœci. Pomógł mi dopiero ksišdz...swoja drogš to bardzo dziwne, że niektórzy księża odrazu rozpoznajš takich ludzi, nie sšdzicie? Odradzam stanowczo każdemu, kto niema odpowiedniej wiedzy na ten temat i myœli, że to coœ w rodzaju zabawy...

ja bardzo szanuje magię dlatego obchodze ię z niš bardzo ostrożnie...nie nadużywam jej...bardzo rzadko jš stosuje ponieważ: 1)to strasznie męczy psychike 2)nie powinno się często czarować 3)używam magii w wypadkach ostatecznych lub gdy chce rozwišzać poważny problem zgadzam się ze stwierdzeniem że magia to nie zabawa...wiele osób może tak uważać ale ja podchodze całkiem serio do tej sprawy.Oczywiœcie nie można przeholować z czarami... xxx> a czy przypadkiem nie przeholowałeœ z czarami? żeby robić zaklęcia trzeba mieć coœ chronišcego np.amulet... gdy nie masz czegoœ takiego to mozesz za pomocš czarów jakichkolwiek sprowadzić do swojego domu złe moce...nawet bez seansu spirytystycznego [%sig%]

witam no własnie ja od momentu kiedy zaczłam sie zajmowac nia tez mam dziwne rzeczy ....od zaslabniec do obecnosci kogos zwlaaszcza w nocy...chciałabym swoj dar rozwijac ale nie wiem jak od czego zaczac...?????? czy lepiej to skonczyc...wiem ze jesli dalej bede to robic bez wskazowek profesjona;isty to skonczy sie to zle ale z drugiej strony mam wrazenie ze juz nie ma od tego odwrotu.....??? a co gorsza zaczynam tracic taka jakas swoja energie, zaczynam odsowac sie od religii ale tego nie chce to miało byc lekarswo na złamane serce a stało sie obsesja mam bardzo dobra intuicje, której czasem sie zwyczajnie boje, kazda noc dla mnie jest ciezka bo męcza mnie sny ......no i wlasnie boje sie ze staloo sie to co monika mowi ja nie mialam zadnego amuletu....ktory by mnie chronił....czuje sie momentammi zupełnie odcieta od Pana Boga z ktorym tak nie dawno bylam blisko....wchodze do kosciola i nie czuje nic a kiedys bylo inaczej ale myslalam ze magiia tego nie zmienii ...xxx a moze dalbys mi namiar na dobrego ksiedza bo ja chyba dluzej nie dam rady w tym tkwic:(((((((

Ludzie wchodząc na tą strone chciałam się doeiedzieć czegoś o praktyce magi, a nie czytać wasze korespondencje!!!!

Jak się ma magia do religii - to nie jest takie proste pytanie... ludzie wierzšcy nie powinni zajmować się magiš - to znaczy wg ich wiary nie powinno się wierzyć w nic poza Bogiem a magia jest jakby takim bogiem który przycišga nas i odcišga od prawdziwego swiata i od wolnej woli jaka dał nam Bóg - bo czary to nic innego jak ingerencja w wole i z góry przypisany nam los. Przykazania mówiš ,,nie bedziesz miał bogów cudzych przede mnš"... Magia jest formš kłamstwa ( i mówię to ja co się tym zajmuję) oszukiwania przeznaczenia,ingerencjš w życie. Nie wychodzi z wielkiego ludzkiego wysiłku, pracy, tylko z mocy i nakierowania tej mocy w odpowiednim kierunku. Jeżeli nie chcemy nikomu zaszkodzić magiš to nie jest jeszcze tak Ÿle, gorzej jak myœlimy o rzuceniu klatwy - to podpisanie cyrografu z diabłem - gdyż skutki mogš być straszne - szczególnie dla osób, które BAWIĽ się magiš. pozdrawiam [%sig%]

podajcie mi jakieœ zaaklęcie

Miriam - magia to częœ Religii. X Przykazań należy rozpatrzyć w kategoriach Neurocybernetycznych w tedy się sprawa wyjaœnia. Pozdrawiam Igor

Moim zdaniem magia upada ludzie pod natłokiem mysli zapominajš nawet o słowie magia. Uwarzam, że na tym œwiecie sš jeszcze ludzie kturzy postrzegajš magię tak jak ja. Uważam że każdy powinien szkolic się w sztuce jakš jest magia. Jeœli ktoœ chcial by ze mnš poromawiać podaje numer gg 4051289.

"Autor: edmund (---.crowley.pl) Data: 30-03-2006 08:41 podajcie mi jakieœ zaaklęcie:" Jeœli chodzi o BlackMagic, to znam kilka zaklęć Katolickich: 1. "trwajcie mocni we wierze" 2. sš tam też zaklęcia stosowane podczas ichnich czarnych rytuałów: niepamietam dokładnie, ale coœ z Krwiš tam było: Bierzcie i Pijcie (tę krew) z tego wszyscy". Było też o "zjadaniu Ciała" [to można w każdym koœciele sprawdzić] nieznam szczegółów, bo generalnie staram się unikać czarnej magii (zwłaszcza tej skrytej pod Białš etykietkš) 3. Jest też takie zaklęcie pedałów: 'huj Ci w dupe" (niektórzy klasyfikujš je w białej magii) 4. zaklęcie pracowników firm ubezpieczeniowych: "sto lat" ..to się tak spiewa potem powtarzajac 5. "Ponieważ mamy nadzieję, nie będziemy oceniać naszych szans realnie" 6. Patrzer (Patcher) łatacz (przywracacz systemu Pan-Niewolnik) 7. Słynne zaklęcie zbrodniaży: "z woli boga ....(coœtam się zdarza.- wypchniecie odpowiedzialnoœci za teraz) 7A. Niech się dzieje wola Nie - BA. 8. Oraz słynne zaklęcie nierobów: "Panie wybaw nas od złego" oraz White Magic: 1. Niech się dzieje najlepsze dla Ciebie i Œwiata. 2. "hejkum Quejkum malo casu" 3. Q RvaMać (oznacza intencje przerwania niepożšdanego kontinuum czasoprzestrzennego) 4. niech Moc Będzie z Wami Człowiekami 5. Oliwa zawsze Spravviedliwa. 6. Patżer inaczej: PAT - ŻER (blokowanie systemu Pan-Niewolnik) 7. Gówno zawsze na wierz wypłynie. 8. Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.

http://img460.imageshack.us/img460/715/pub6li.gif [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 79
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.