Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Chronokineza
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 16

Wiem, że dużo durnych tematów na forum, więc jeden więcej nie zaszkodzi :D Mam takie pytanie, czy ma ktoœ jakieœ materiały o chronokinezie? Chodzi mi o œwiadome wywieranie wpływu na swojš percepcje w celu przyœpieszenia, bšdŸ spowolnienia postrzegania naszego otoczenia coœ ala bullet time :D . nara

nawet w googlach nic nie ma ;/

Bo kolega sam to sobie przed chwila wymyslil :) ale nie przejmuj sie za tydzien juz bedzie

Nie wymyœliłem sobie tego, zwłaszcza, że wielu przeżywa to doœwiadczenie spontanicznie np. przy wypadku samochodowym, widzicie wszystko w zwolnionym tempie, percepcja dostaje kopa. Tak tylko pytałem, bo nie wymyslilem sobie tego, a od dawna cos o tym szukam. W googlach znaleŸć można tylko pod hasłem chronokinesis. Myœlałem, że ktoœ coœ ma ale widze ze nikt nie wie nawet co to jest. nara

Zaduzo grales w Red Alert 2 :-) Jednoski Chronocicles ci sie podobaly, chcialbys pewno zostac takim gosciem :-). Nie zartuje. Nie da sie spowolnicz czasu, jedynie praca mozgu moze byc spowolniona i wydaje ci sie jakby caly swiat sie spowalnial. POZDRO

Dobra nawet czytać nie umiecie, bo nie pisze o spowolnieniu czasu, a o dopaleniu percepcji, ale dobra koniec tematu, bo widze że nikt nie ma zielonego pojęcia na ten temat, hmm włšcznie ze mnš, ale to ja zadałem pytanie. dobra koniec.

Swietnie, jednego glupiego tematu mniej. Niech zjezdza w dol.

a jak :D

hehehe

Temat wcale nie głupi. Rzeczywiœcie istnieje takie zjawisko, jakkolwiek by je nazwać. Najlepszym przykładem jest sen, kiedy œnimy minute, a we œnie mamy tyle wydarzeń że zdaje nam się że mineło dużo więcej czasu. Oczywiœcie w życiu codziennym efekt ten jest trudny do osišgnięcia ze względu na nasze ciało (głównie oczy które dostarczajš nam najwięcej bodŸców), które jest zbyt wolne, więc mózg synchronizuje się z nim. Może w przyszłoœci dzięki technologi genetycznej będziemy się mogli skutecznie dopalać.

Ja podczas snu mam dokladnie na odwrot...klade sie spac i jak sie budze to mam wrazenie ze poszedlem spac 10 minut wczesniej. A tu 8 godzin minelo :( ... [%sig%]

Pszed urzyciem zapoznaj sie z tresciom ólotki dołonczonej do opakofania bonć zkonsóltój sie z lekażem lub farmacełtom.

Lolek, bo nikt Ci nie powiedział, że to działa w 2 strony :D

To prawda! Relacje które przeżyly wypadeki potwierdzaja ze w ciagu ułamka sekundy przejrzaly każdy szczegół ze swojego życia od momentu narodzenia sie!

Zdarzyło mi się kiedyœ coœ w rodzaju zatrzymania czasu. Podczas skoku przez ogrodzenie parkingu (bardzo lubię skakać), przy wybiciu poœlizgnšłem się na kamyczkach. Wybicie było więc za słabe i gdy leciałem czas zatrzymał się i zauważyłem, że zawadzę nogš o ogrodzenie. Ale wtedy poczułem jakšœ siłę, która uniosła mnie trochę wyżej i przeskoczyłem. Kolegę, który to widział zatkało. Gdy odzyskał mowę powiedział, że widział mnie jak padam twarzš w kamyczki - to jednak się nie wydarzyło. Kiedyœ w nocy walczyłem z trzema agresorami i byłem zdziwiony, bo poruszali się jakby w zwolnionym tempie.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

mysle ze to z tymi agresorami to sprawa podwyzszonej percepcji poprzest wzrost poziomu adrenaliny spowodowany strachem/emocjami ;) a topic nieglupi, tylko coniektorzy moga go faktycznie niewlasciwie odczytac podobne zjawisko masz jak sie upalisz;)

ja miałem podobne zdarzenie.brat przytrzasnšł se palce drzwiami które sie na dodatek zatrzasnęły wystraszyłem sie i pobiegłem otwożyć drzwi.i czas sie zwolnił wszystko działo sie wolno gdy wysówałem rękę w stronę klamki to ona sie ruszała tak wolno że nie wiem.widziałem wolniej niż normalnie ,podobnie ze słuchem.otworzyłem drzwi i powoli zaczšłem się przewracać tak wolno że zdawało się sprzeczne z prawami fizyki.w momęcie upadku ocknšłem się.to nie był sen
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 16
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.