| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Chronokineza | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 16 |
|
Wiem, że dużo durnych tematów na forum, więc jeden więcej nie zaszkodzi :D
Mam takie pytanie, czy ma kto jakie materiały o chronokinezie?
Chodzi mi o wiadome wywieranie wpływu na swojš percepcje w celu przypieszenia, bšd spowolnienia postrzegania naszego otoczenia co ala bullet time :D .
nara
|
|
|
Bo kolega sam to sobie przed chwila wymyslil :) ale nie przejmuj sie za tydzien juz bedzie
|
|
|
Nie wymyliłem sobie tego, zwłaszcza, że wielu przeżywa to dowiadczenie spontanicznie np. przy wypadku samochodowym, widzicie wszystko w zwolnionym tempie, percepcja dostaje kopa.
Tak tylko pytałem, bo nie wymyslilem sobie tego, a od dawna cos o tym szukam. W googlach znaleć można tylko pod hasłem chronokinesis.
Mylałem, że kto co ma ale widze ze nikt nie wie nawet co to jest.
nara
|
|
|
Zaduzo grales w Red Alert 2 :-) Jednoski Chronocicles ci sie podobaly, chcialbys pewno zostac takim gosciem :-). Nie zartuje. Nie da sie spowolnicz czasu, jedynie praca mozgu moze byc spowolniona i wydaje ci sie jakby caly swiat sie spowalnial. POZDRO
|
|
|
Dobra nawet czytać nie umiecie, bo nie pisze o spowolnieniu czasu, a o dopaleniu percepcji, ale dobra koniec tematu, bo widze że nikt nie ma zielonego pojęcia na ten temat, hmm włšcznie ze mnš, ale to ja zadałem pytanie. dobra koniec.
|
|
|
Temat wcale nie głupi. Rzeczywicie istnieje takie zjawisko, jakkolwiek by je nazwać. Najlepszym przykładem jest sen, kiedy nimy minute, a we nie mamy tyle wydarzeń że zdaje nam się że mineło dużo więcej czasu.
Oczywicie w życiu codziennym efekt ten jest trudny do osišgnięcia ze względu na nasze ciało (głównie oczy które dostarczajš nam najwięcej bodców), które jest zbyt wolne, więc mózg synchronizuje się z nim.
Może w przyszłoci dzięki technologi genetycznej będziemy się mogli skutecznie dopalać.
|
|
|
Ja podczas snu mam dokladnie na odwrot...klade sie spac i jak sie budze to mam wrazenie ze poszedlem spac 10 minut wczesniej. A tu 8 godzin minelo :( ...
[%sig%]
|
|
Pszed urzyciem zapoznaj sie z tresciom ólotki dołonczonej do opakofania bonć zkonsóltój sie z lekażem lub farmacełtom. |
|
To prawda! Relacje które przeżyly wypadeki potwierdzaja ze w ciagu ułamka sekundy przejrzaly każdy szczegół ze swojego życia od momentu narodzenia sie!
|
|
|
Zdarzyło mi się kiedy co w rodzaju zatrzymania czasu. Podczas skoku przez ogrodzenie parkingu (bardzo lubię skakać), przy wybiciu polizgnšłem się na kamyczkach. Wybicie było więc za słabe i gdy leciałem czas zatrzymał się i zauważyłem, że zawadzę nogš o ogrodzenie. Ale wtedy poczułem jakš siłę, która uniosła mnie trochę wyżej i przeskoczyłem. Kolegę, który to widział zatkało. Gdy odzyskał mowę powiedział, że widział mnie jak padam twarzš w kamyczki - to jednak się nie wydarzyło.
Kiedy w nocy walczyłem z trzema agresorami i byłem zdziwiony, bo poruszali się jakby w zwolnionym tempie.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
mysle ze to z tymi agresorami to sprawa podwyzszonej percepcji poprzest wzrost poziomu adrenaliny spowodowany strachem/emocjami ;)
a topic nieglupi, tylko coniektorzy moga go faktycznie niewlasciwie odczytac
podobne zjawisko masz jak sie upalisz;)
|
|
|
ja miałem podobne zdarzenie.brat przytrzasnšł se palce drzwiami które sie na dodatek zatrzasnęły wystraszyłem sie i pobiegłem otwożyć drzwi.i czas sie zwolnił wszystko działo sie wolno gdy wysówałem rękę w stronę klamki to ona sie ruszała tak wolno że nie wiem.widziałem wolniej niż normalnie ,podobnie ze słuchem.otworzyłem drzwi i powoli zaczšłem się przewracać tak wolno że zdawało się sprzeczne z prawami fizyki.w momęcie upadku ocknšłem się.to nie był sen
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 16 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |