Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
co tan NAPRAWDE mowi3tajemnica fatimska??
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 8

wlasnie!!!sa co do tej sprawy sprzeczne informacje....bodajze 3 wczesniejsi papieze(Jan 23) przed Janem PawlemII wystarszyli sie jej i zabronili przkazywania jej swiatu...czy ktos wie jak brzmiala ta ogloszona prze Naszego Papieza.....nie jestem w takim wypadku pewnien co do jej autentycznosci...ponoc te 2 wczesniejsze mowily o zamachua nie ta ostatnia...dosyc ciekawa na ten temat jest teoria Danikena jak i wiele innych jego tteorrii

"Piszę w duchu posłuszeństwa Tobie, mój Boże, który mi to nakazujesz, poprzez Jego Ekscelencję Czcigodnego Biskupa Leirii i Twojš i mojš Najœwiętszš Matkę.Po dwóch częœciach, które już przedstawiłam, zobaczyliœmy po lewej stronie Naszej Pani nieco wyżej Anioła trzymajšcego w lewej ręce ognisty miecz; iskrzšc się wyrzucał języki ognia, które zdawało sie, że podpalš œwiat; ale gasły one w zetknięciu z blaskiem, jaki promieniował z prawej ręki Naszej Pani w jego kierunku; Anioł wskazujšc prawš rękš ziemię powiedział mocnym głosem: "pokuta, pokuta, pokuta!" I zobaczyliœmy w nieogarnionym œwietle, którym jest Bóg: "coœ podobnego do tego, jak widzi się osoby w zwierciadle, kiedy przechodzš przed nim" Biskupa odzianego w Biel "mieliœmy przeczucie, że jest to Ojciec Œwięty". Wielu innych Biskupów, Kapłanów, zakonników i zakonnic wchodzšcych na stromš górę, na której szczycie znajdował się wielki Krzyż zbity z nieociosanych belek jak gdyby z drzewa korkowego pokrytego korš; Ojciec Œwięty, zanim tam dotarł, przeszedł przez wielkie miasto w połowie zrujnowane i na poły drżšcy, chwiejnym krokiem, udręczony bólem i cierpieniem, szedł modlšc się za dusze martwych ludzi, których ciała napotykał na swej drodze; doszedłszy do szczytu góry, klęczšc u stóp wielkiego Krzyża, został zabity przez grupę żołnierzy, którzy kilka razy ugodzili go pociskami z broni palnej i strzałami z łuku i w ten sam sposób zginęli jeden po drugim inni Biskupi Kapłani, zakonnicy i zakonnice oraz wiele osób œwieckich, mężczyzn i kobiet różnych klas i pozycji. Pod dwoma ramionami Krzyża były dwa Anioły, każdy trzymajšcy w ręce konewkę z kryształu, do których zbierali Męczenników i niš skrapiali dusze zbliżajšce się do Boga."

Jeżeli ten opis jest autentyczny, to ja bym powiedział że te dzieci widziały rodzaj pojazdu, z dwoma osobami w œrodku, no a obraz był wyœwietlany na "telebimie", ze względu na treœć obrazu należy uznać to za wechikół z przyszłoœci.

akurat z tego opisu to nie sadze,ze mozna by mniemac ze bylo to ufo z 2 ufoludkami...

http://www.karmel.pl/lucja/oredzie/tekst3.html http://www.wychwalajmy_boga.alleluja.pl/tekst.php?numer=6757 http://1oaza1.za.pl/objawienia%20fatimskie.htm to tylko kilka z linkow do stron z taka wlasnie, wydaje sie oficjalna wersja III przepowiedni fatimskiej. Wydaje sie oficjalna, bo tak naprawde nie mamy pewnosci, czy kosciol rzeczywiscie przekazal nam jej pelna i dokladna tresc. Juz jednak z tego co wyzej napisano, wnioskowac mozna, ze KK wykazal sie mocna nadinterpretacja sugerujac, ze opis Lucji odnosi sie do zamachu na papieza Jana Pawla II. Tresc III przepowiedni Fatimskiej znacznie lepiej pasuje do zapowiedzi konca papiestwa jakio takiego i tragicznego losu ostatniego z papiezy, Piotra Rzymianina, ktorego pontyfikat nastac ma juz niedlugo, po obecnym papiezu Benedykcie XVI. A to, czy Lucja widziala to na "telebimie", czy hologramie czy byla to jeszcze inna projekcja, nie ma wiekszego znaczenia. No chyba, ze zaczniemy sie zastanawiac, czym tak naprawde Objawienia w Fatimie byly? Ale to juz temat na inna dyskusje ;-)

no moja uwaga nierealnosci to dotyczyla raczej ufoludkow...ale z tym co napisales w ostatnim info sklonny bylbym si zgodzic, tzn. juz dawno wlasnie cos takiego przyszlo mi do glowy ...

post scriptum...a tak troche z innej beczki to sie zastanawiam tylko czy przepowiednie sa bezwarunkowe...tzn. istnieje chyba cos takiego jak mozliwosc zmiany przyszlosci czy tez "wymodlenie" zeby konca nie bylo lub tez byl przesuniety w czasie, itp.... Swoja droga to byc moze juz dostepujemy pewnego rodzaju laski i dlatego konca swiata nie bylo w 2000 roku jak to niby wszyscy sie spodziewali, moze dostalismy jeszcze czas na zmiane siebie ...

Oto link na temat III Tajemicy Fatimskiej. Autorem jest obecny papież, piszšć ten tekst był jeszcze kardynałem. Pozdrawiam, http://www.opoka.org.pl/biblioteka/W/WR/kongregacje/kdwiary/fatima_4.html
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 8
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.