| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Joseph Ratzinger papieżem!!!! | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 59 |
|
Joseph Ratzinger został papieżem!!!! Przybrał imię Benedykt XVI - czy może jego nazwisko, pochodzenie, przybrane imię ma jaki zwišzek z oliwkami znanymi z przepowiedni?
|
|
|
Guiscard... co do Romka racje Ci przyznaje! Co mnie zbulwersowalo i nadal bulwersuje jest fakt, ze pojawia sie tutaj coraz wiecej ludzi ktorzy chca sie czyms pochwalic! Albo swoja nieprzecietna glupota... (jak np. wyzej wspomniany)... lub swoja szkolna lacina... czyz nie chodzi na tym forum o zwykla wymiane zdan???
Czy nie mozna by po prostu napisac:
"czytalem, ze...."
"slyszalem o...."
a nie w stylu...
"swiatu moj marny posluchaj madrosci moich. Ja (ktory kilka ksiazek przeczytal) powiadam wam, ze taka i tylko taka jest prawda swiata naszego...." bla bla...
Musimy sie sami wiecznie pod niebiosa wynosic???
Jeden jest "lekarzem"... i pisze z bledami! Inny jakims tam fizykiem... (ktory stronki internetowe kopiuje) jeszcze inny zna sie na historii i zna kilka przyslow po lacinie... ;o) Jesli faktycznie "kims" jestescie to po co to udowadniac???
Ale mama zawsze mi mowila... "Ola, swiata nie naprawisz"
Pozdrawiam!!!
|
|
|
a co wy mozecie zrobic macie jakikolwiek wplyw na wybor papieza/???
|
|
|
Przepraszam Isis, że matka natura obdarzyła mnie rozumem. Biję się w piersi za swojš inteligencję. Boleję nad faktem, iż omielam się używać swoich talentów wedle ich rodzajów i przeznaczenia. Żałuję wszystkich godzin spędzonych w szkołach i nad lekturš. Wybacz droga Isis największemu przestępcy w historii ludzkoci za to, iż pragnie być wolnš jednostkš:)))))
A tak poważniej gdybym chciał wiatu udowadniać swojš wielkoć nie powięcałbym się nauczaniu młodzieży w jakiej nędznej szkółce za marne grosze, tylko zapisałbym się dajmy na to do Platformy Obywatelskiej, pršc niestrudzenie niczym Ja Maria Rokita po władzę i splendory, usiłujšc swojš marnš osobš zainteresować niezliczone rzesze dusz.
Żałuję, że nawet tutaj nie można w spokoju wymienić swoich poglšdów i dokonać ich konfrontacji, bez narażenia się na sekowanie. Rzeczywicie w zestawieniu z takimi postawami jakie wpoiła Ci matka niczego na tym wiecie nie da się poprawić, a jego naczelnš zasadš będzie "jak każdy pomyli o sobie, to będzie o wszystkich pomylane".
Nie zamierzam zagłebiać się dalej w polemikę z Tobš Isis, bo zgaduję, iż oboje okopalimy się na z góry ustalonych pozycjach i ani jedno ani drugie nie ustšpi. Mniemam też, że ostatnia zechcesz zabrać słowo, ale nie oczekuj mojej reakcji. Nie będę już zamiecał tego wštku offtopicowymi postami.
Życzę wszyskiego dobrego:)
|
|
|
Habemus Führer !
1 - Hitlerjugend
2 - Wehrmacht
3 - München
4 - Opus Dei
5 - Sw. Oficio
6 - Doktryna Wiary
7 - Sw. Inkwizycja
8 - WATYKAN
Heil Papst !
A skoro Wam nie przeszkadza, ze to jest niemiec, to niech i tak bedzie. A dla mnie jest karygodnym fakt, nie jego narodowosci, co jego zyciorysu. Owszem byli, gorsi, ale mysle, ze jako "glowa" kosciola, to powinnismy patrzec na to czy aby byli lepsi.
Otoz moim skromnym zdaniem, to ktos o takim zyciorysie nie moze byc kims, kto powinien byc "autorytetem moralnym" narodow.
Karol Wojtyla ponoc pomagal zydom i za to tez byla kulka w leb i szlo sie do obozu. Opamietajcie sie ! Tu nie chodzi o to, ze on niemiec, ale o to, co [on] wyczynial w swoim zyciu. I tu nie chodzi o brak tolerancji, ale o wiare w autorytet Kosciola Rzymsko - Katolickiego, lub jej podupadek.
To byloby wszystko. Pozdrawiam serdecznie, i niech Bog mi swiadkiem, ze pragne byc w bledzie. Lecz jesli w nim nie jestem ? Co wtedy ?
Wszystkich, ktorych szokuje moje zdanie, serdecznie przepraszam, nie mam zamiaru bowiem obrazac nikogo i nikomu nie chce byc wrogiem. Po prostu takie mi sie nasunely mysli.
wszystkiego dobrego
|
|
|
Gdyby ten człowiek nie był dobrym człwiekiem to napewno nie był by tak blisko Papieza Polaka... Osobicie nie przepadam za niemcami (nie chodzi tu o historie tylko ale ogulny rozkład społeczeństwa zachodu - Niemcy, Francja...) ale Ratzinger ze swoimi "panzer" poglšdami moim zdaniem wstrzšnie naszymi sšsziadami tak jak Jan Paweł II wstrzšsnš komunistycznš Polskš. Osobicie bardzo sie ciesze ze to własnie On został Papiezem.
Co do Romka - ja tez nie moge powiedziec zebym byl tolerancyjny... poprostu mówie ze cos mie sie niepodoba (zwišzki homoseksualne, niektóre grupy zydowaskie szczegulnie zwišzane z masoneriš, laiccy farncuzi itd...) Ale obzucanie obecnego Papieza który ngi byl najblizszym wspulpracownikiem i przyjacielem Papieza Polaka jest po częscie krytykš własnie Jana Pawła...
Co do Nostradamusa... zabardzo nie wieze we przepowiednie końca wiata, moze to dlatego że go nie czytałem, ale jak to jest napisane "Nie znacie dnia ani godziny..."
|
|
|
No, to zes teraz dal argument, Templar. Niech Cie.
No to nic tylko sie poplakac. Znaczy sie, ze mowiac zle o Judaszu, to Ty to rozumiesz jakbysmy mowili zle o Chrystusie ? A moze mowiac zle o szatanie, to to Ty to zrozumiesz jakbysmy sie wypowiadali przeciw Bogu (szatan byl uprzednio jego "wspolpracownikiem") ?
Skad sie wzial taki argument ? Pozatym nikt tu nie powiedzial niczego zlego. Jesli tak to zrozumieliscie, to przepraszam. Nie myslalem, ze ktos moze uznac, za "Mowienie zlego", przytoczenie kilka faktow z zycia tego kogos o kim sie mowi. To przeciez Wy sami , wyciagacie wnioski. Ja pisze z czym mi sie kojarzy postac obecnego "Ojca Swietego", a moze jestm w bledzie ? przeciez mam prawo do pomylki. Moze to jest Najlepszy ze WSZYSTKICH Papiezy !?
A kto wie, moze tahitlerowska przeszlosc to wlasnie to, o co chodzilo "Duchowi Swietemu" w czasie wplywania na konklawe ?
pozdrowka dla wszystkich
|
|
|
Romek, wiesz już jak Ci odpowiedziałem w innym temacie. Chciałbym żeby tutaj podał ródła swoich informacji co do życiorysu Josepha Ratzingera (oczywicie poza telewizyjnym i internetowym szumem). Uspokaja mnie fakt, że jednak nie jeste takim ksenofobem, na jakiego wyglšdałe:) Ty po prostu nie przepadasz za instytucjš, która przez wieki, powiedzmy to szczerze, błšdziła. Twoje więte prawo kontestacji. Wolałbym żeby jednak co do Benedykta XVI się pomylił, bo inaczej przepowiednie wydajš się choć w częci spełniać.
Pozdro:)
|
|
|
Włanie przed chwilš w radiu Zet zapodali ciekawš informację, jakoby dym z palonych kart w czasie konklawe cofnšł się z komina do Kaplicy Sykstyńskiej. Racjonalici tłumaczš to faktem dodawania ródków chemicznych dla uzyskania wymaganego koloru. ale jeli hipiteza Romka jest słuszna, to wszystko jest jasne. Duch w. z tym wyborem się nie zgadza:)
|
|
|
hi
slyszalam, ze ratzinger tez sie dobrym zdrowiem nie cieszy... podobno jeszcze podczas kadencji naszego papierza prosil go o "zwolnienie".... nie wiem ile w tym prawdy....
|
|
|
No jasne, umiercajcie papieża. Ciekawe jak wy się będziecie czuć w wieku 78 lat. Pewno bedziecie jeszcze ganiać za piłkš
|
|
|
nikt papieza nie "usmierca"... wrecz przeciwnie, niech zyje i 100 lat (albo dluzej!)
|
|
|
mi tam obojetne jest kogo wybrali za Papieza , ale jakos nadal sie nie moge odzwyczaic od Naszego Kochanego Jana pawla 2
|
|
|
"Naszego Kochanego Jana pawla 2" Specjalnie tak piszesz, czy tylko robisz z siebie idiotkę?
[%sig%]
|
|
|
no moze ciekawe jest to iż pewna znana szara eminencja polityki europejskiej , ''towarzysz'' i sekretarz Gen Sikorskiego , jeden z zamieszanych w antypolskie działania polityczne , pucybut Moskwy i Londynu
nazywał się JÓZEF RATINGER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pozdro
|
|
|
i oczywicie był masonem 33 stopnia wtajemniczenia rytu szkockiego
oraz czywicie 200% Żydem klasy S
pozdro wiadomi
|
|
|
Mario
"Papieżem wg. Kodu Biblii (KB) miał być Francis Arinze.
Tylko przy nim pojawiało się słowo Papież! Ale jak widać KB to jedna wielka pomyłka."
No to macie dowód
na Bibli rodowód ;)
Dyzi0m
"Gałšzka oliwna jest uznawana za symbol pokoju i pojednania. Papiez niemiec moze zas pojednac nie tylko narody polski i
niemeicki, ale przede wszystkim, jesli bedzie kontynuowal dzielo naszego papieza, a wszystko na to wskazuje, to takze i on
wypowie slowa pojedniania z zydami."
to Starał się. Chyba.
Ile w tym Deklaracji - a ile Prawdy?
(Pojednanie -jak sama nazwa wskazuje to "jednanie" sie "po" ( WyRównaniu).
Ale tu: zmiast PoJednania było PiSjednanie
czyli olew jednania).
Leto
"To, że przybrał imię Benedykta, nie znaczy, że był benedyktynem. ;)"
W kociele katolickim wszystko jest proste: można sobie powiedzieć,
czy przykleić etykietkę - a zbiór bezmylnych i tak wszystko łyknie?
Templar
"Jan Paweł II wstrzšsnš komunistycznš Polskš."
Nie podzielam tej potocznej Pro - Pa -Gandziowej wizji wiata.
Tak nawiasem-ostatnio tworzonej wyjštkowo namiętnie.
To Polacy wstrzšsnęli Polskš... a papiez też był z polaków,
choć wpół-zaprzedany Rzymowi, Fasce, Kat-O-Strukturze.
Kiedy już wszystko było przesšdzone (a Oni wiedzš chwilę po-tem) po prostu
wpasował się w bieg historii zgrabnie. Owszem -dołożył też parę groszy z pozycji swojego tronu.
Za co mu Dziękujemy.
Jednak motywy miał już inne...
co jego sługi wkrótce znać dały.
Guiscard:
"(..)przed chwilš w radiu Zet zapodali ciekawš informację,
jakoby dym z palonych kart w czasie konklawe cofnšł się z komina do Kaplicy Sykstyńskiej.
Racjonalici tłumaczš to faktem dodawania ródków chemicznych dla uzyskania wymaganego koloru.
ale jeli hipiteza Romka (...)Duch w. z tym wyborem się nie zgadza:)"
Błędna interpretacja!
W ogóle to Bzdurš jest twierdzić, że DUCH się nie zgadza z CZYMKOLWIEK, co się zdarzyło.
Oczywicie warto rozróżnić pojęcia:
Duch nięty (na ogół wiele sie o nim mówi... bez Ducha Pełnego udziału)
oraz
DUCH (Swiety) nazywam po prostu DUCHEM
i nie wymago on wsparcia, propagandy -by istnieć).
Otóż było to po prostu wskazanie na Kaplicę Sykstyńskš
i jakie prawdy sie ujawniš. Przecież Malował jš Da`Vinci.
..tam udał się dym. CUD -kurde! ZNAK przymierza
przymierza kodu i papierza?
Nowy rzecznik Co bakał że osmoliło dzieło.
(czyżby jakie "zmiany" w fresku) ?!
Reszta jest kwestia wyborów Wybran-EGO.
(te dzi SĽ OB-Serwowalne)
dariuss:
sekretarz Gen Sikorskiego, (jeden z zamieszanych w antypolskie działania polityczne ,
pucybut Moskwy i Londynu) nazywał się JÓZEF RATINGER
RET-INGER ..to był Ret-Inger(ujšcy)
(przed zabiegiem odebrania mocy =r ed =czerwone)
teraz sš inne czasy
.. piewajšcy.
Dodanie "S" ..sugeruje Efekt Synchronizacji do
Strefy Spojenia znaku ying-yang...
ale też z drugiej strony możliwoć lawiracji.
Dlatego staje przed trudnymi wyborami: "Cóż piewać"?
A marzenie, żeby jego "Dictus"
był Dictus`em Dobra i Miłoci... co nie dokońca jest możliwe.
Jednak Stwarzanie niemożliwego jest wykuwaniem mistrzostwaprawda?
Podobnie, jak
karmienie Nadziejš - jest skazywaniem na pocig za Wcišż umykajšcym Horyzontem.
Tego uczylimy się od papieży -teraz sami poznajš smak.
Wołodia:
"Bene - dictus to Benedykt."
isis:
"benedictus znaczy "blogoslawiony"
A ja Po-Wiem tak:
Bene Dictus znaczy Dobrze Podyktowany.
No bo: "Dobra Dykcja" - to może dopiero za kilka lat.. choć uczy się pilnie.
[Ale może też znaczyć: "Dobry" Dyktat lub "Dobry" Dyktator ].
Pytanie wtedy Kto Co Dyktuje? ;) Każdy człowiek słyszy in-Spir`acje
jakby z dwuch przeciwstawnych biegunów [znak-tao]
...reszta jest kwestiš wyborów.
i tu musze przyznać, ze Oliwka(jako człowiek) był w niezmiernie trudnej sytuacji,
Pomiędzy Młotem a Kowadłem.
Bo z jednej Strony wiadomoć i dostęp do Wszystkiego,
co było utajniane, z drugiej Ukształtowane Ciało Realnych Wartoci
i wchodzac w Wymiar Strukturalny wraz z Planetš
NIE może mieć wštpliwoci co do katolandu zbrodni.
Wszak żyjštko bardzo inteligentne.
Nie może też powiedzieć prosto z Mostu:
"Koniec trasy - wysiadamy"
..więc musiał to "jako" rozpucić.. a miał na to zirka 4,5 roku jedynie.
(wtedy Ziemia zpod Klosza wszła) A on naiwny - miast rozpuszczać,
myslał Utrwalać nim pojšł, że to już nie czas.
Dlatego wskazauje jednym drogę do "piekła" a drugim do "nieba",
wypiekajšc swój "Dictus" na jednym i tym samym ROŻNIE:
z Poziomu Athaman - IDEI (ekumenizm) Zszedł na poziom
Budhial i skupia się na Wartociach
Dlaczego? ..bo athaman już nie istnieje!
Zatem jest to Rozsšdne z wielu punktów widzenia.
(choćby z tego: bo nie ma już innej opcji)
Bo zaprzepacić te 2 000 lat nie sposób.
I w Budhialu może jeszcze chwilę dbać o to - co zostało wymutowane w Christale.
Lecz promuje również i absurdy jednym techem. (Inaczej nawet nie może).
Było też i wskazanie drogi: "Majšc nadzieję, odnajdziesz w sobie wiarę, która wprowadzi cie do miłoci."
No chyba komu jest gorzej
Jednemu na tysišc to może się tędy uda?
Przeca wiadomo czyjš matkš jest naDzieja!
Zatem inter-Polujšc zdarzenia:
Jeli co z tego, co wy-chanelingowane tu:
<http://www.ejsi.com.pl/tajne/forum/read.php?f=1&t=64741&p=5>
miałoby sens, to oznaczałoby też, że
było nie tylko dwoch Chrystusów
mielimy również i dwóch
Piotrów
Prawdziwego i Fałszywego (uzur -pa - tora).
ZRESZTĽ TO NIE MA JUŻ WIĘKSZEGO ZNACZENIA.
..idšc dalej tym tropem
wtedy 288 (288= 4x 44) musiało się zMonizować w kwestii
i podjšć
jedn-O-Rodnš
Decyzję:
czy Godzi się dzisiaj [6/6/2006] na Cross-Line?
X
czy też Roz łšczyć te wiaty pragnie?
A Katoland widzę przyjšł Drzewiej nauki od pewnego Polskiego Króla:
Bogu wieczkę - Diabłu Ogarek.
Kto Bóg -kto Diabeł?
to wskaze Zegarek.
..wszak adresat był jeden.
Gdyz był jakby Moniczny ..
..i nie istnieje (nie istniał REALNIE)!
(nie jest,= nie je już,
no eating)
(nie ma Potrzeby Ofiar! no need sacrifice