Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
III przepowiednia Fatimska
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 8

"Piszę w duchu posłuszeństwa Tobie, mój Boże, który mi to nakazujesz, poprzezJego Ekscelencję Czcigodnego Biskupa Leirii i Twoją i moją Najświętszą Matkę.Po dwóch częściach, które już przedstawiłam, zobaczyliśmy po lewej stronie Naszej Pani nieco wyżej Anioła trzymającego w lewej ręce ognisty miecz;iskrząc się wyrzucał języki ognia, które zdawało sie, że podpalą świat; alegasły one w zetknięciu z blaskiem, jaki promieniował z prawej ręki Naszej Pani w jego kierunku; Anioł wskazując prawą ręką ziemię powiedział mocnym głosem:"pokuta, pokuta, pokuta!" I zobaczyliśmy w nieogarnionym świetle, którym jestBóg: "coś podobnego do tego, jak widzi się osoby w zwierciadle, kiedyprzechodzą przed nim" Biskupa odzianego w Biel "mieliśmy przeczucie, że jest to Ojciec Święty". Wielu innych Biskupów, Kapłanów, zakonników i zakonnic wchodzących na stromą górę, na której szczycie znajdował się wielki Krzyżzbity z nieociosanych belek jak gdyby z drzewa korkowego pokrytego korą;Ojciec Święty, zanim tam dotarł, przeszedł przez wielkie miasto w połowie zrujnowane i na poły drżący, chwiejnym krokiem, udręczony bólem i cierpieniem,szedł modląc się za dusze martwych ludzi, których ciała napotykał na swejdrodze; doszedłszy do szczytu góry, klęcząc u stóp wielkiego Krzyża, zostałzabity przez grupę żołnierzy, którzy kilka razy ugodzili go pociskami z bronipalnej i strzałami z łuku i w ten sam sposób zginęli jeden po drugim inni Biskupi Kapłani, zakonnicy i zakonnice oraz wiele osób świeckich, mężczyzn i kobiet różnych klas i pozycji. Pod dwoma ramionami Krzyża były dwa Anioły, każdy trzymający w ręce konewkę z kryształu, do których zbierali Męczenników i nią skrapiali dusze zbliżające się do Boga." Kosciol oglosil, ze odnosi sie to do zamachu na Jana Pawla II. Mi to jednak zupelnie nie pasuje. Powiem wiecej, to mocna nadinterpretacja narzucona z premedytacja przez kosciol po to tylko, bysmy juz sprawe zostawili i nie doszukuwali sie w niej niczego innego. A powinnismy, bo tekst tej przepowiedniidealnie koresponduje z zapowiedzia konca katolicyzmu (Sw Malachiasz czy Nostradamus). Jeszcze tylko dwochpapiezy nas czeka, a ostatni zginie razem z wiecznym miastem. Pewniezastrzelony przez zolnierzy i przebity strzala... A na imie mu bedzie Piotr. Zanim to jednak nastapi, przepowiednie glosza, swoj pontyfikat bedzie mial papiez najprawdopodobniej z Ameryki Lacinskiej (galazka oliwna) - byc moze bedzie to kardynal z Hondurasu, ktory juz dzis znany jest ze swojej otwartosci na dialog miedzy religiami. Zgodnie z przepowiedniami moze on nawet probowacdogadac sie z ruchami New Age a wiec rosnacymi w sile zbiorowosciamiwierzacymi w zjawiska paranormalne. A gdy jeszcze zalozyc, ze wprzepowiedniach pojawia sie czarnoskory papiez, wyglada na to, ze ostatni nimbedzie. A ze, ma dlugo panowac, to zapomnijcie juz o nigeryjskim kardynale...

sluszna uwaga i interpretacja

Myślę, że ludzie szukając globalnej zagłady, odsuwają od siebie samych wizję śmierci. W grupie łatwiej umierać i jakoś tak sprawiedliwiej. He he.

Daje trochę do myœlenia ;) http://www.nautilus.org.pl/article.php?articlesid=223 Pozdr.

III tajemnicę Kardynał Ratzinger (obecnie już papież) w swoim komentarzu odczytuje jako symboliczny obraz Koœcioła męczenników tego stulecia i syntezę przebytej przez niego drogi. Ten sam jednak kardynał na konferencji z dziennikarzami 26 maja 2000r., odpowiadajšc na pytanie, dlaczego informację o trzeciej przepowiedni utajniono blisko 40 lat odparł, że "Nie było sensu ujawniać nieczytelnej wizji. Obecnie - gdy poznaliœmy oficjalnie treœć trzeciego proroctwa, szczególnie interesujšco rysujš się niektóre wypowiedzi sprawcy zamachu na Jana Pawła II - Turka Alego Agcy. Agca w jednym z zeznań, złożonym w toku swojego procesu, stwierdził - i słowa te zostały utrwalone w sšdowych protokołach - że dokonany przez niego Zamach na papieża jest zwišzany z trzeciš tajemnicš fatimskš, (...) jest jednym z czynników, które przesšdzš o załamaniu się sowieckiego imperium i międzynarodowego komunizmu... "Właœnie ja, poprzez zamach na papieża, spowoduję pożar stalinowskiego lasu, który spłonie i będzie zniszczony w cišgu kilku lat" - mówił przed sšdem 28 maja 1985 r. Pięć lat póŸniej runšł mur berliński i rozpadł się Zwišzek Radziecki. Pozdrawiam

zanudzacie,ten temat juz tu był:/

CZY TA PRZEPOWIEDNIA DOTYCZY ROKU 2012? JAK MYŒLICIE?

no no no matka boska no no częstochowska ostrobramska no no no prawdziwej terœci nigdy sie nie dowiemy zapewne jakas istota uprzedziła te małolaty o upadku koœcioła w nadchodzšcej erze wolnoœci ....] no no no ..kawusia mi stygnie no no nara
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 8
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.