Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
"Sign of Death"
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 12

Nie będe owijał w bawełne...jaki jest urzędowy znak śmierci?(może ankh?) Naszymi życiami przed i po manipulują dwie siły, śmierć i sztan... Wiadomo że znak szatana to petagram, ale śmieci?

Ankh???? Stary...tu to zes przesadzil..to akurat odwrotnie....Ankh to zycie :o) A jesli chodzi o szatana...to jak ktos w niego wierzy to moze przyznawac mu jakies znaki...

Hmm...a tak poza tym moze smierci to kosa??? :o))

jest szatan,-to chyba oczywiste

LOOOOL!!! Ankh to egipski znak życia! Pentagram nie jest znakiem diabła tylko kobiety. Kościół nie miał co z nim zrobić więc "od razu w diabli poszli" i powiedzieli że to znak diabła. Śmierć nie ma znaków graficznych poza tarotem. Śmierć obserwujemy na codzień umiera wszystko dookoła tylko się trzba przyjżeć. I naszymi siłami nie operują śmierć i szatan a śmierć i życie ew. śmierć i ufo^^ [%sig%]

Dlaczego wszystkim pentagram kojarzy się z szatanem??? Chyba od inkwizycji ciemnota dalej ludzi trzyma. I symbol pentagramu pochodzi z roku 3500 p.n.e , symbol występował w wielu religiach z chrześcijaństwem włącznie. Tak, tak chrześcijanie używali pentagramu. Wszystko zmieniło się kiedy nastały mroczne czasy inkwizycji to właśnie inkwizycja przemianowała pentagram na znak szatana. Dopiero w XIX w. pewien ksiądz dokonał rozdziału na pentagram ze szpicem do góry i pentagram ze szpicem do dołu (ten zły). Mnie się to kojarzy jak normalny krzyż w chrześcijaństwie, i odwrócony w pseudosataniźmie, chociaż w chrześcijaństwie też występuje krzyż odwrócony, ale to żadki przypadek, który nie ma nic wspólnego z satanizmem. Wracając do pentagramu, jest to potężny symbol ochronny, przed istotami magicznymi, jaki nieszczęściami w normalnym święcie, ochrona to tylko jedno zastosowanie, napewno są jakieś inne, tyle że nie wiem jakie :D . A urzędowy znak śmierci to kosa oczywiście :D.

...albo czaszka i dwie skrzyzowane kosci... tego symbolu uzywa sie na codzien..

Ciekawe dywagacje na temat pentagramu. Może dorzucę coś od siebie, bo to będzie w temacie. Pentagram tzw. "prosty" (centralne ostrze gwiazdy skierowane ku górze, jak np. w dawnej radzieckiej symbolice) to pentagram życia - zazwyczaj przedstawiany z wpisanym weń człowiekiem: ostrza poprzeczne to ręce, ostrza dolne to nogi, a ostrze górne - głowa. Pentagram "odwrócony" (o 180 stopni, centralne ostrze skierowane ku dołowi) to właśnie pentagram (znak) śmierci, jako opozycja. Jak wiedzie, w symbolice okultyzmu wiele znaków występuje parami i zazwyczaj oznaczają przeciwne stany: śmierć-życie, światło-mrok, dobro-zło. W "łapy szatana" dostał się, gdy zaczęto weń wpisyać głowę kozła - standardowo kojarzonego z satanizmem. Wtedy rogi kozła wpisyały się w symetryczne ostrza skierowane ku górze, ostrza poprzeczne - to jego uszy, a pojedyncze ostrze dolne - szczęka z brodą. Tyle na ten temat. Uważa że odwrócony pentagram to właśnie bardzo dobry znak śmierci. Ma długą historię i bardzo czytelne znacenie. [%sig%]

No no Leto jak zwykle logiczne wyjasnienia, nawet nie pomyślałem ze pentagram to symbol człowieka choć jest to oczywiste, zawsze się kojarzy z filmami o przyzywaniu demonów gdzie na jego rogach stoją swiece, tylko dlaczego gwiazdki na niebie tez są w kształcie pentagramów przedstawiane tylko wypełnionych choćby w Kreciku co leci o 19:00 raz na jakis czas i dlaczego CCCP miało w symbolu gwiazde.

Moi Drodzy, Co wam symbol pomoże i w czym? Nawet jeśłi jest taki Znak czy kod lub klucz po popkazaniu którego dusza opuszcza ciało jak Demon na znak krzyża kiedy Egzorcyzmujemy opętaną lub opętanego to i tak niestety nie jest dane poznac go śmiertelnikowi. Podczas medytacji zwanej rozmowa z Umarłymi wywołani twierdzą, że jest takowy znak ale nie mogą go ujawnić ani o tym mówić, nawet jeśłi ducha próbuje się zmusić do mówienia pod groźbą męk. Jak twierdzą same Duchy - Takim kluczem (Znakiem) dysponuje tylko Anioł Śmierci ten co przychodzi i zabiera Duszę. Znaki wymieniane tutaj to tylko symbolika stworzona na potrzeby Kultu, chwilowe klucze i kody. Zazwyczaj Szpic do dołu oznaczał sferę Ducha - a do góry Człowieka => czyli Życie. Pozdrawiam Opętany - Obłąkany Igor

Igorze masz racje mi też nie chcieli powiedzieć o znaku śmierci...:(:(:(

Ale nie będziesz płakać...?? [%sig%]
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 12
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.