| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| przepowiednia Nostradamusa itp | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 15 |
|
czy myślicie że przepowiednie mają jakiś sens - ja myśle że tak.... zresztą przekonajcie się sami:
http://www.wprost.pl/ar/?O=71881
zwracam tytaj Waszą uwage na słowa : ''(...)Katastroficznych prognoz nie szczędzą astrolodzy i wróżbici - w tym roku umrze papież, dojdzie do awarii elektrowni atomowej i groźnych wybuchów wulkanów(...)''
!!artykuł ten pochodzi z 16 stycznia 2005roku a przecież Papież umarł kilka dni temu !!
a co myśłicie o samym Nostradamusie, który zresztą przepowiedział wcześniej zbużenie WTC
a może wiecie coś o roku 2012.............
|
|
|
ja również myśle że przepowiednie mają jakiś sens.... dużo naa ten temat ostatnio czytałam... jedno co przychodzi mi teraz na myśl to słowa
BOJE SIĘ :0
|
|
|
ja po tym co teraz czytam,wszystkie te wasze wypowiedzi,to tez zaczynam sie bac
|
|
|
Przepowiednie Nostradamusa wydaja się być "prawdziwe". Problemem jest to, że nie potrafimy ich poprawnie lub w ogóle odczytać stąd biorą się różne interpretacje i różne wyliczenia co do dat itd.
|
|
|
Nie bójcie się, to ni ejest po to by się Bać, tylko by sie przed tym ustrzec.
Igor
|
|
|
Ja sie nie boje, odwrotnie z niecierpliwoscia czekam na spełnienie sie tych przepowiedni... po biblijnym potopie Bóg przyżekł że nigdy nas juz tak nie ukarze, dorobiliśmy sie... sami się ukarzemy
|
|
|
Nowy Testament, Ewangelia św. Łukasza
21
O znakach zbliżania się końca świata
7. Zapytali go mówiąc: Nauczycielu! Kiedy więc to będzie i jaki będzie znak, gdy to nastapi?
8. Baczcie by się nie dać zmylić. Wielu bowiem przyjdzie w imieniu moim, mówiąc: Ja jestem, i: Czas się przybliżył. Nie idźcie za nimi!
9.Gdy zaś usłyszycie o wojnach i rozruchach, nie lękajcie się; to bowiem musi się stać najpierw, lecz nie zaraz potem będzie koniec.
10. Wtedy rzekł do nichPowstanie naród przeciw narodowi i królestwo przeciw królestwu,
11. I będą wielkie trzęsienia ziemi i miejscami zarazy, i głód, i straszne widoki, i znaki ogromne z nieba.
12. Lecz zanim sięto wszystko stanie podniosą na was ręce i prześladować was będą i wydawać do synagog i więzień, i wodzić przed królów i namiestników dla imienia mego.
13. To da wam sposobność do złożenia świadectwa.
14. Weźcie więc to sobie do serca, by nie przygotowywać sobie naprzód obrony.
15. Ja bowiem dam wam usta i mądrość, której nie będą się mogli oprzeć, ani jej odeprzeć żadni wasiprzeciwnicy.
16. A będą was wydawać i rodzice, i bracia, i krewni, i przyjaciele, i zabijać niektórych z was,
17. I będziecie znienawidzeni przez wszystkich dla imienia mego,
18. Lecz i włos z głowy waszej nie zginie.
19. Przez wytrwałość swoją zyskacie dusze wasze.
20. Gdy zaś ujrzycie Jerozolimę otoczoną przez wojska, wówczas wiedzcie, że przybliżyło się jej zburzenie.
21. Wtedy mieszkańcy Judei niech uciekają w góry, a Ci, którzy są w obrębie miasta, niech wyjdą z niego, a mieszkańcy wsi niech nie wchodzą do niego.
22. Gdyż dni te to dni odpłaty, aby się wypełniło wszystko co jest napisane.
23. Biada brzemiennym i karmiącym w owe dni; będzie bowiem wielka niedola na ziemi i gniew nad tym ludem,
24. I padną od ostrza miecza, i zostaną uprowadzeni do niewoli u wszystkich narodów, a Jerozolima będzie zdeptana przez pogan, aż się dopełnią czasy pogan.
O końcu świata
25. I będą znaki na słońcu, księżycu i na gwiazdach, a na ziemi lęk bezradnych narodów, gdy zachuczy morze i fale.
26. Ludzie omdlewać będą z trwogi w oczekiwaniu tych rzeczy, które przyjdą na świat, bo moce niebios poruszą się.
27 I wówczas ujrzą Syna Człowieczego , przychodzącego w obłoku z mocą i wielką chwałą.
28 A gdy się to zacznie dziać, wyprostujcie się i podnieście głowy swoje, gdyż zbliża się odkupienie wasze
Czyli na końcu nadzieja. Bo koniec tego świata to nadzieja. Gdyby nie było Apokaliplsy i Sądu Bożego, a jedynie Ziemia nawet trwająca w nieskończoność, a na niej zapalające się na chwilę i gasnące na zawsze ludzkie istnienia to byłaby prawdziwa rozpacz. Miejmy więc nadzieję na Boży Koniec Świata, a kiedy nadejdzie wie tylko Bóg. I nie lękajmy się jak uczył nasz Papa. Najczęściej powtarzany zwrot w Nowym Testamęcie to ponoć właśnie „Nie Lękajcie się!”
Pozdrowienia Minerwa
|
|
|
2012!!!....tylko 7 lat?...kurde nie zdąże zasznurować butów
|
|
|
a co Wy na to o tych 13 ??
data śmierci Papieża - 02.04.2005 czyli 0+2+0+4+2+0+0+5=13
godzina -II- -II- - 21,37 czyli 2+1+3+7=13
Papież żył 85 lat czyli 8+5=13
jest jeszcze kilka innych dat (chyba)
a tak wogóle to jak to się zaczeło że ludzie przyjmują liczbę 13 za pechową ??????
|
|
|
Problem w tym, ze ludzie nie znajda przeznaczenia przepowiedni. Co jesli przepowiem jednego czlowiekowi lub grupie ludzi: nie podrozujcie dzis do - przykladowo - Francji bo nastapi tam katastrofa jesli bedzie tam wasza obecnosc. Nastepuje wysluchanie i faktycznie tak sie nie wydarzylo. Pytanie: czy przepowiednia byla prawdziwa? Otoz to postrzeganie jest bledne. Przepowiednie to tylko upomnienie, wysokie przypuszczenie, dopelnienie.
|
|
|
Dobrze wytlumaczyles sens przepowiedni Arek..bardzo dobrze.
Pozdrowka
|
|
|
Hehehe Koniec wiata, a co powiecie na jutrzejszy dzień... 06.06.06 r. <<< 666>>> Zobaczymy czy sie cos wydażyyyy:D phiiii Czy to może być dzień szatana :| ? A może od tego dnia dopiero zacznš się katastrofffyyyy..... Lepiej w to niewierzyć !
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 15 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |