| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Dziś widać prawdziwe oblicze chrześcijan | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 16 |
|
W dniu dzisiejszym, zapewne smutnym dla wielu, widać jak chrześcijanie (zdecydowana większość) rozumieją przesłanie swojego Jezusa. Przecierz nie ma dla dobrego chrześcijanina większej radości niż spotkanie z bogiem i życie wieczne u jego boku (czyt. śmierć).
Karol Wojtyła, lat 86 - głowa kościoła chrześcijańskiego - jego podopieczni tak go kochają że w momencie finiszu jego życia, które od jakiegoś czasu jest prawdziwą drogą przez mękę, modlą się do Boga żeby go jeszcze nie zabierał. No pewnie niech sie dziadek jeszcze pomęczy, w końcu ma tylko uszczerbek na zdrowiu po postrzale z 8?r. (dawno to było, mały byłem nie pamiętam), chorobę parkinsona, dzisiaj miał zawał. Co tam najlepiej niech jeszcze wyjdzie nam pomachać i coś powie, jak jakaś atrakcja turystyczna. Żałosny jest ten kościół i jego wyznawcy, mógłbym jeszcze tak bluzgać troche ale wole pogadać z Bogiem coby oszczędził już cierpień Karolowi, pomimo że szefuje najgorszej mafii świata i będąc tego świadom bierze jej wszystkie grzechy na siebie.
|
|
|
Modlą się, by zostawić go w tym świecie materialnym, pełnym cierpień zamiast pozwolić wędrować dalej.
|
|
|
luki pierodlisz głupoty , jak ma się męczyć ??? ty nie rozumiesz . Każda droga każdego ma swój Finisz , na Ziemi nie ma Nieśmiertelnych Ciał , są tylko Dusze . Zrobił wystarczająco Dużo . Pewnie , mógłby żyć jeszcze wieki , ale przy zdrowiu i jansych zmysłach . Duchem jest już częściowo poza ciałem . Musi nadejść ostatecne Oczyszczenie Całej Ziemi . Papież , a raczej Duch jego wiedział kiedy wybrać właściwy momement odejścia swego . Niebo go bardziej potrzebuje od ludzi którzy niby słuchali co miał do powiedzienia .. lecz więszkość robiła swoje zlewając jego Nauki . Zło rośnie .. dobro odchodzi by nabrać siły i Zmartychwstać gdy nadzieji już nie będzie i Zaatakować przywracając porządek . Strach jedynie w oczy zagląda , co nastąpi gdy ogłoszą jego Koniec !!! wtedy zacznie się załamanie obecnej wiary i wprowadzona zostanie władza Antychrsyta który już Działa w Watykanie i poprzez ich ludzi .
|
|
|
TO JEST RZECZYWISTOŚĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UJRZYJCIE APOKALIPSE KTÓRA WYPEŁNIA SIĘ NA OCZACH WASZYCH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
szuineg napisał:
"[...]wole pogadać z Bogiem coby oszczędził już cierpień Karolowi, pomimo że szefuje najgorszej mafii świata i będąc tego świadom bierze jej wszystkie grzechy na siebie"
Bóg bierze, czy Karol?
|
|
|
A może Katolicy nie chcą zostać bez Pasterza......?
Wszak Jego pontyfikat trwa juz prawie całe pokolenie....
Ja się nie dziwię.... Są tacy, dla których papiez jest Mistrzem.....
|
|
|
Oka, niegramatycznie troche. "...Karolowi, który pomimo...". "który" zabrakło rzeczywiście. Choć można się domyśleć że to Papież dźwiga "krzyż", Bóg zazwyczaj albo wypomina grzechy, albo odpuszcza. A jak trzeba było pocierpieć to synalka posłał, a że papież jest następcą Jezusa to też go Alfa i Omega nie oszczędza.
|
|
|
Modlą się do papież a nie do boga. Jest dla nich "ojcem świętym".
Poza tym nie miałby już sił zrobić cokolwiek dla kościoła, ale cenię go za to co zrobił w przeszłości.
|
|
|
Szuineg!Bog poslal Jezysa, zeby pokazac ludziom, ze cierpienie i smierc nie koniecznie jest zla, prowadzi do Boga!Jezus przeciez powiedzial, ze nie chce cierpiec, ale jak zdecyduje Bog, tak niech sie stanie.Ufal mu, w koncu byl Jego Synem i mial racje, bo zmartwychwstal
|
|
|
Prosze tylko bywalcow tego "forum" zeby za miesiac nie wyskoczyli z jakas spiskowa teoria wedlug ktorej Papieza ktos zamordowal, otrul albo cos. Mozecie sie ze mnie smiac ale najpierw popatrzcie co pieprzycie w 90% swoich postow.
|
|
|
" DZIS O 22.30 MLODZIEZ MODLI SIE O ZDROWIE I SILY DLA JANA PAWLA II WLACZ SIE ODMOW DZIESIATKE ROZANCA.PRZEKAZ TO DALEJ 5 OSOBOM-POWAZNIE ZROB TO! " -TO JEST SMS PRZESLI GO BO MOZE DZIEKI NIEMU PAPIEZ BEDZIE ZYL DLUZEJ. PROSZE ZROB TO DLA PAPIEZA DLA SIEBIE I DLA INNYCH!!!
|
|
|
Niewiem czyim jesteś przyjacielem, PRZYJACIELU. Ale wszyscy którzy na siłę chcą dłuższego życia dla papieża są EGOISTAMI. Nie modlicie się dla niego tylko dla siebie, bo wciąż jesteście zagubionymi dziećmi.
|
|
|
" dobro odchodzi by nabrać siły i Zmartychwstać gdy nadzieji już nie będzie i Zaatakować przywracając porządek "
Aurellu to jakiś kawał? z tego co wiem dobro to miłość i takowa nie wojuje, nie atakuja a co najważniejsze nie nabiera siły bo jest siłą samą w sobie...
|
|
|
szuineg ale wioskowe teksty rzucasz, normalnie jak chłop z Mazur. To nie chodzi że ludzie płaczą a tak nie powinno być czyżby śmierc tobie bliskiej osoby cie nie ruszało? więc bez kitu bo pewnie byś z bobrem mógł se podać łape. To nie chodzi że ludzie oczekują że ma zostać i sie męczyć dalej...tylko fakt że tracimy tak Wielki autorytet jakim jest Jan Paweł II i lepiej troszke przemysl co mówisz bo napewno już takiego papieża nie będzie a napewno już nie polaka
Pozdro
Los w ręku Boga.....
|
|
|
NO to o co chodzi jak nie o to żeby nadal żył (teraz już nie zyje) za co się modliły tłumy na świecie?? Może żeczywiście jezdem z mazur i nikaj nie rozumiem po polskiemu, ale jak wszyscy mówią: "módlmy się za zdrowie Ojca Swiętego i o to żeby pozostał z nami jak najdłużej" to rozumie to dosłownie, bo wątpie żeby nagle wszyscy na świecie zaczeli mówić analogiami.
Co do płakania, nie jestem chrześcijaninem, ale Jezus to był mądry CZŁOWIEK który idąc na smierć powiedział do lamentujących: "Córki jerozolimskie, nie płaczcie nade Mną, płaczcie raczej nad sobą i nad waszymi dziećmi"
I ja nie płaczę po śmierci JP II, liczę tylko na to że wstawi się za nami u Boga. Płacze nad losem żyjących bo to ma sens.
Nigdy nie "przemyślam" tego co mówie/pisze, bo to nie byłoby już to co chciałem przekazać (poco mówić głupcowi że jest mądry? żeby się lepiej poczuł?? lepiej niech wie)
A co ma do tego że był polakiem?? dla mógłby byc nawet z księżyca a nie zmieniłoby to Jego wielkości.
END OF TOPIC - przedawnił się.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 16 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |