Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Co sądzicie o życiu?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11

Niestety ale nie na wszystkie sytuacje ma się wpływ, zresztą niektórzy o tej duchowości mówią i o innych niestworzonych rzeczach. Życie upływa swoim brutalnie nieprzerwanym tokiem lecz to czego się nie mogło zrobić kilka lat temu to się udaje teraz bo wczesniej się nie dało a jak wiadomo kijem rzeki nie zawróce. Czy życie ma sens? Co sądzicie o tym wszystkim, bo życie w tym upodlonym wymiarze jest raczej brutalne i jak by nie było większość przemawia za tą piekielną jego stroną tego co tu się dzieje. Dla innych jest to bardziej pozytywna część życia lecz nie zmienia to faktu że jest nierówność i nieuczciwość a w dodatku wiele makabryczności i agresji pomieszanej z tymi niby to pożądanymi stronami. Co sądzicie o osobie która traci świadomość i jest podłączona do respiratora przez 20 lat i wkońcu taką osobę odłączają i ginie. Jaki sens ma to wszystko co się wyrabia bo jak dla mnie to ma swego rodzaju sens ale jest to raczej sprawa niezbyt jasna bo nie wszystko jest do przyjęcia. Osoby które nie zdają sobie sprawy z zjawisk nadprzyrodzonych i mają ciężko w życiu a niekiedy "przechodzą przez piekło" to na ziemi. Ja pamiętam że byłem w zaawansowanej depresji i wiele bólu przeszedłem i nie raz nikt mnie nie rozumiał lecz zdarzały się w moim życiu zjawiska nadprzyrodzone (intuicyjność), prekognicja lub podobne i to właśnie to wyciągneło mnie z depresji i w miarę jakoś się żyje lecz pamiętam jak były momenty zrezygnowania i niewiary i przyszedł czas że zycie mnie męczyło i po prostu już nie chciało mi się dalej żyć , męczyć. :( Wybaczcie ale ja sobie nie wyobrażam lepszego piekła niż to tutaj. A oto niektóre cechy: -Niepewność istnienia (obawa przed smiercią) -Nieuczciwość (na niekorzyść jednostki oczywiście :D) -Trud w osiągnięciu zamierzonego celu (czasami bywa bardzo trudno) -Strach i poczucie beznadziejnosci ...Już nie wspomne o tych co przechodzili obozy zagłady...Itp... Pozdrawiam

Poruszyles dosc duzo kwestii..... Chodzi Ci o to jak zyc? Sa rózne szkoly na ten temat.... Religia, filozofia, psychologia, wszystkie te dziedziny mysli ludzkiej daja nam jakies wyjasnienia i recepty..... Mozna wybierac.... A jak wybierzesz i powiesz A, to potem musisz sam dopowiedziec sobie reszte alfabetu...... :)

Życie jest trudne.....ale kto powiedział że będzie łatwo... NIKT!

Viki-21-83..... A kto powiedział, ze bedzie TRUDNO? Zalezy, jaki sposob zycia przyjmiesz. Jak bedziesz wszelkie przeciwności odbierac jako karę za jakieś tam wyimaginowane grzechy, to depresję masz jak w banku..... Jeśli zaś kazdą przeszkode widziec bedziesz jako kolejny stopien zbierania doświadczen życiowych, to Bedziesz coraz mądrzejsza...... Gdybys cale zycie jadla tylko czekolade, bo np ją lubisz, to nie poznalabys innych smaków..... Czasem warto zjesć coś gorzkiego, by docenic smak czekolady..... Tak samo z zyciem. Mozesz tez interpretowac zycie zgodnie z teorią reinkarnacji. Masz wybór. Pozdrawiam. :)

Ja nie wiem co sądzić o życiu... Po prostu żyję i dążę do LD ;) Chyba wiecie co to jest :)

Nie....

Wg. mnie trzeba życie jak najlepiej przeżyć, nie utrudniając go innym. Ale jakiś bóg, jeśli istnieje to nie daje wszystkim równych szans. Teraz świat jest tak ułożony, że ludzie dążą do gromadzenia pieniędzy. Pewnie to się zmieni po 2012...

Zycie to przygoda, ktora lekcja jest. Dlaczego patrzec na nie zle, dlaczego patrzec na nie dobrze? Kazdy wybierze wedlug wlasnego upodobania. Jednak kto ma rozum, niecha pochwyci wszystko, uzyje wyobrazni i spojrzy... ze jesli zaistnialo, musialo powstac z dobrej intencji jaka jest milosc, bo tylko milosc tworzy, nadaje sens i cel. Taki wlasnie jest nasz Stworca Bog Wszystkiego, ktory wszystkoscia jest i niepojetoscia. Sciezka azdego istnienia jest wiara, nadzieja i milosc. Kto zachowuje sie w tym, ten osiagnie zycie wieczne (sam wybierze, ze chce zyc dalej). Pozdrawiam.... PS. "Zycie nie jest zle, chyba ze je takie chcemy widziec" "Czy samo zycie jest zle, czy czlowiek tworzy taki jego obraz?" "Ciesz sie tym ze JESTES - w przeciwnym razie sie smuc" "Miluj blizniego swego jak siebie samego - tak tez Bog umiluje Ciebie"

życie jest piękne i tylko jedno:)

Życie traci sens zanim go nabierze.-moje osobiste przemyślenie nie mam zamiaru tłumaczyć^^ sami się domyślcie. PS. nie jestem pesymistą itp. [%sig%]

9d885f4f http://96faa92f.com <a href='http://044fc66d.com'>24c1ce74</a> http://33cb1029.com d7dbe3f7
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.