Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Czy duchy isnieją?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9

Wiele osób twierdzi, że nawiedzają je duchy, moja babcia też często powtarza, że odwiedza ją mama. Czy to prawda? Czy duchy isnieją? Czy to tylko wyobraźnia ludzka działa?

Nie duchy nei istnieją wyrażę to tylko i wyłącznie z punktu widzenia chrześcijaństwa i tego co o tym mówi biblia: Otóż po śmierci dusza trafia przed sąd Boży a z tamtąd do nieba albo piekła.. I nie ma z tamtąd powrotu. Bóg jest nieomylny. Nie ma możliwości aby jakaś dusza zbiegła z nieba - Bóg na to nie pozwoli. Teraz, całe te manifestacje to nic innego jak demony udające ludzi.. W bibli pisze że demony mogą przybrać postać anioła światłości więc co to dal nich podać sie za ducha by kłamać zwodzić i oddalać ludzi od Boga. Tyle co myśli o tym chrześcijaństwo. [%sig%]

ISTNIEJA!

A tak zaczepnie spytam Remigiusie... Skąd wiesz? :)

Bo sam je wywolywalem..... traumatyczne przezycie. Nikomu nie polecam.... Mowimy tu o duchach, nie bytach nizszego rzedu, jak demony..... Zreszta tu tez nie ma metodologii, chociaz jest to dosc dobrze zbadana dziedzina... Ale akurat o duchach moge mowic z wlasnego doswiadczenia....

nie wiem byc moze dla mnie temat znowu zbyt tendencyjny........ moze dlatego ze dla mnie to oczywiste ze duchy istnieja.......

wszystkie [dawne] plemiona [niecywilizowane] i obecne -zawsze odnosiły się do duchów z powagą a czasem cały system [kultów] podpożądkowywał swe działania ,tak by nie narazić się duchom i [bogom],-ofiary budowle ,kulty-itp

Sądzę że Evie nie chodziło o takie duchy... [%sig%]

pewnie o poltergeisty.....
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.