| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Wyrok smierci...... | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9 |
|
Sluchajcie.... Wlasnie otrzymalem telefon od mojej znajomej, ktorej dwoje krewnych zachorowalo na raka. jedna osoba jest w agonii, drugiej lekarze dali 3 miesiace zycia. probowalem wyobrazic sobie, jak ja wykorzystalbym ten czas....
Powiem szczerze ze nie wiem.
Gdybyscie znalezli sie w takiej sytuacji, co byloby dla Was wazne? jak wykorzystalibyscie te kila ostatnich tygodni....
I czy jest sens informowac kogos o dacie smierci?.........
|
|
|
Wiesz ja bym pozostał w wierności słowom mego Boga.. szedłbym już do lepszego świata i starałbym się ten czas zapełnić czynieniem dobra w imie Chrystusa. Z pewnością nie siedziałbym bezczynnie. Służyłbym wiernie do samego końca... a przynajmniej tak mi sie wydaje:)
[%sig%]
|
|
|
jeżeli bylabym w dobrej kondycji fizycznej chlałabym od dnia do nocy ,imprezowala,chcaialbym tez zwiedizc polowe swiata...doswiadczyc wszystkiego czego nie doświadczylam.......itd itd.......
|
|
|
Wspułczuje. Jak bym był na ich miejscu poszedł bym się wypowiadać na wypadek jśli moje teorię nie są prawdziwe. Właściwie to nie uważam się za złą osobę ale spowiedz nie zaszkodzi. Postarał bym śię cieszyć każdą chwilą i kożystał bym najwięcej z życia jak to tylko możliwe. A po drugie starał bym coś po sobie zostawić. Po czwarte nie obawiał bym się śmierci.
[%sig%]
|
|
|
Ja bym sie nie obawiał śmierci bo czeka to karzdego z nas. Bym ten czas wykorzystal by naprawic co zrobilem źle i spędzić ostatnie chwile z najblirzszymi... i pewnie bym bardzo powaznie porozmawial z tako dziewczyną... :p
|
|
|
Jak myśl o "doświadczeniu" potrafi wskazać co jest naprawdę ważne.
Czy to właśnie dlatego, Bóg nas doświadcza - żebyśmy przystanęli
na chwilę i zastanowili się co robimy, jacy jesteśmy, co jest istotne w życiu.
Każdego dnia należy żyć jakby był on dniem ostatni.
Czerpać z życia jak najwięcej, cieszyć się jego pięknem,
dawać siebie innym ludziom, wybaczać, czynić zadośćuczynienie,
kochać wszystko co Bóg stworzył - w tym innych ludzi.
Nie zostawiajmy tego na ostatnią chwilę.
A jesli chodzi o drugą część tematu.
To wydaje mi się, że powiedziałabym o tym innym.
Chyba.
Chciałabym dać im szansę pożegnania się.
Nie wiem jak Wy, ale ja idę się za te osoby pomodlić!
|
|
|
Ja jak bym miał umrzeć za 3 dni to bym wolał przez ten czas być nie swiadomy bo po co cierpiec. Smierc to koniec dla nas i taka jest brutalna prawda :(
|
|
|
Albo początek ja sie nie mogę doczekać kiesy będe u Pana:D będzie wypas!
[%sig%]
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |