| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Sen | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11 |
|
Cześć,
Chciałabym sie doradzić na temat mojego snu, jak byście to zinterpreztowali:
Stałam przed bardzo wyskoka ścianą ktora była zbudowana z kamieni i z przerażeniem pomyślałam ze nie dam rady ponieważ nie ma sie czego trzymac i jest bardzo wysoka, pionowa i kiedy chwycilam sie kamienia zeby sie wspinać ugryzl mnie wielki pająk przez co zrezygnowałam z dalszej wspinaczki.
W dalszej części snu siedzę juz w aucie, na przodzie ale jako pasazer i spieszę sie po moje dziecko zeby odebrać je ze szkoły ale okazalo sie ze opona jest przebita, a na domiar złego na niebie zaczęły sie kłębić czarne chmury, ale deszcz nie zaczął padać....
Sen nr II
Jakbyś zinterpretował taki sen:
Widziałam w rogu ściany pod sufitem wielka pajeczyne, taka gruba i duża, czarna.
Pająk chyba tak nie było ale były jakieś złapane owady na niej...
W senniku sa różne znaczenia.
|
|
|
Twój sen oznacza, że boisz się pająków i tego, że nie poradzisz sobie z problemami, jakie są przed Tobą.
Te problemy mogą być realne lub wyimaginowane, wynikające z lęku.
Przynajmniej w tym śnie nie wierzyłaś we własne siły.
Zachmurzone niebo z brakiem deszczu może wskazywać na problemy, które dostrzegasz, ale nie widzisz sposobu ich rozwiązania i nie wierzysz, że się skończą.
Natomiast to, że o tym tu piszesz oznacza, że chcesz z kimś porozmawiać, co samo w sobie może mieć walor terapeutyczny :)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Moni555
5 dni temu o 15:29
Sen pokazuje Twoje poczucie przeciążenia i lęk przed wyzwaniami, które wydają się zbyt trudne do pokonania. Symbol pająka i przebitej opony sugeruje utratę siły i zewnętrzne czynniki, które Cię zatrzymują. Całość odzwierciedla wewnętrzne napięcie między chęcią działania a poczuciem braku kontroli i zmęczeniem emocjonalnym jednak jest małe ale:
Tarota kartami Rycerz Monet i Sąd XX mówi, że przed tobą nieoczekiwane rozwiązane twoich problemów.
Pozdrawiam
Igor
ps. zatem poczekajmy jak się to dalej rozwinie i jaki będzie finał.
|
|
Niech Moc Będzie z Tobą |
|
To oznacza, że sąsiada palny zawiodą i sam wpadnie we własne sidła.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Dziękuję Wam za interpretacje i pomoc.
Dzisiaj natomiast Śniło mi sie ze czarny waz uwij sie kolo mojej prawej ręki i zaczął ja dusić i gryzł mnie w nia. Czułam normalnie bol przez sen. Zawowalam moje dziecko i powiedziałam zeby przyniosło nóż i zabiło węża i tak też sie stało. Waz został zabity a ja poczułam ulgę w tej ręce.
To juz któryś sen ze coś mnie gryzie w rękę i zawsze to jest prawa ręka ale tym razem zabiłam węża...
Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam
|
|
|
Czy ten Rycerz monet moze w tym przypadku oznaczać jakiś przypływ gotówki?
Sad znowu kojarzy mi sie z wybaczeniem, rozejmem....
|
|
|
Moni555
Wczoraj o 12:31
Karta Rycerz Monet ma to do siebie, że zapowiada nieprzewidziany przypływ gotówki lub pojawienie się szans na zdobycie takiej gotówki.
- można znaleźć,
- może ci ktoś dać,
- oczywiście możesz i wgrać,
- a możesz w nieprzewidziany sposób zarobić
|
|
|
Moni555
Wczoraj o 08:42
Co mówią horoskopy:
Interpretacja Snu o Wężu Duszącym Prawą Rękę
Sen ten jest klasycznym przykładem walki wewnętrznej i uwalniania się od destrukcyjnego wpływu.
Wąż (Symbolika):
Wąż jest jednym z najpotężniejszych i najbardziej wieloznacznych symboli sennych:
Negatywna strona: Reprezentuje zagrożenie, toksyczność, zdradę, ukryty lęk, pokusę lub represjonowaną energię seksualną. W kontekście ataku może symbolizować coś, co Cię "dusi" w życiu na jawie (stres, dług, trudna relacja, szkodliwy nałóg).
Pozytywna strona: Reprezentuje mądrość, transformację, uzdrowienie i cykliczną naturę życia (wąż zrzucający skórę).
Prawa Ręka (Symbolika):
Ręce symbolizują zdolność do działania, tworzenia, chwytania, pracy i kontrolowania życia.
Prawa ręka jest tradycyjnie związana z męską energią (Yang), świadomym działaniem, logiką, karierą, dawaniem i siłą woli.
Wąż duszący i gryzący prawą rękę: Oznacza, że ten toksyczny lub ukryty problem (wąż) bezpośrednio atakuje Twoją zdolność do efektywnego działania, podejmowania decyzji lub osiągania celów w sferze zawodowej, materialnej lub świadomie kierowanej. Odczuwany ból to ból psychiczny lub emocjonalny przeniesiony na ciało w trakcie snu.
Wezwanie Dziecka i Zabicie Węża:
Dziecko: W snach często symbolizuje Twoją wewnętrzną, niewinną, intuicyjną część siebie (wewnętrzne dziecko) lub potencjał/nowy początek.
Polecenie dziecku użycia noża i zabicia węża: To jest kluczowy moment triumfu. Symbolizuje to, że w celu rozwiązania problemu i ucięcia destrukcyjnego wpływu musiałaś zaangażować swoją najczystszą, najbardziej intuicyjną lub kreatywną energię (dziecko). Nóż symbolizuje przecięcie, rozdzielenie, asertywność i decyzję.
Ulga: Natychmiastowa ulga jest potwierdzeniem, że podjęłaś (lub wkrótce podejmiesz) traumatyczną, ale niezbędną decyzję w życiu na jawie, która uwolni Twoją zdolność do działania i tworzenia.
Wniosek i Kontekst Poprzednich Snów
Fakt, że jest to kolejny sen o byciu gryzioną w prawą rękę, ale pierwszy, w którym udaje Ci się zabić napastnika, jest ogromnie znaczący.
Wcześniej: Doświadczałaś pasywnie problemu (gryzienie) bez pełnej kontroli. Problem "odgryzał" Ci siłę.
Teraz: Podświadomość informuje Cię, że osiągnęłaś punkt zwrotny. Masz już siłę i gotowość, by:
Zidentyfikować to, co Ci szkodzi (wąż).
Podjąć radykalną, ostateczną decyzję (zabicie nożem).
Odzyskać swoją siłę i zdolność do działania (ulga w prawej ręce).
Ten sen jest bardzo pozytywnym sygnałem dotyczącym Twojego rozwoju psychicznego. Sugeruje on, że aktywnie eliminujesz szkodliwe wpływy, lęki lub stare wzorce (które symbolizowały poprzednie "gryzienia") i przejmujesz kontrolę nad swoim życiem i działaniami. Użycie dziecka i noża wskazuje, że do tego przełomu doszło dzięki intuicji i asertywności.
A co mówi Tarot: Kartami Rycerz Pucharów i Walet Pucharów mówi, że faktycznie krępuje cię męska energia.
A może nawet nieodwzajemniona.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Dziękuję za interpretacje I sprawdzenie.
zapytam sie wprost co karty mowia: czy rozstane sie z mężem?
Jakby wyglądało moje życie, jakbym zdecydowała na taki krok? Czy bym była bardziej szczęśliwa?
Czy przeprowadzka bedzie wynikała z rozstania czy coś innego wyniknie ze ona nastąpi?
|
|
|
Witam,
Mojemu dziecku snilo sie ze umarlo i trafilo do nieba.
Co taki sen moze oznaczac?
|
|
|
Nic złego to nie oznacza.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11 |