Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Pycha
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 113

Czym jest? Czy potrafimy przyznać się przed nami samymi do pychy? Jak się ona objawia? Jak ją rozpoznać? Czy jest sens aby z nią walczyć? Zapraszam do jakże polemicznej i niekonkretnej ( akurat w sam raz na to forum ;) ) dyskusji na temat jednej z najgroźniejszych cywilizacyjno-umysłowych chorób współczesnego świata - pychy. Pozdrowienia :) [%sig%]

Zaraz, chwileczke...... Sorry, Ago, ale wytłumacz mi Twoje twierdzenie, bo jestem za głupi, by to zrozumiec.....:) Znać, nie znaczy wiedzieć....... A wiedzieć, nie znaczy rozumiec.....(tę częœć twierdzenia rozumiem i zgadzam sie z nim.....) Bo albo wiemy, albo wierzymy, ze wiemy....... tego to juz ZUPEŁNIE nie łapie......:) Wiem, albo nie wiem. Potrzebuje wyjaœnienia, definicji wiedzy, bo inaczej nawet nie bede mógł wierzyć, ze wiem, o co chodzi..... Pozdrawiam.....:) Ps. Znać, nie znaczy wiedzieć, tez jest dla mnie niezrozumiałe......:) Czyli w swej głupocie, jestem w stanie pojšć tylko œrodkowš częœc twierdzenia.....:))))))

Ago! przepraszam, przepraszam, przepraszam! pytanie adresuje do Edwarda!!! Pomyłka! Wiec jeszce raz.... Edwardzie, wytłumacz mi swój cytat, ktorym sie posługujesz, bo próbuję znaleœć w nim jakiœ sens......:( Mam nadzieję ze mi w tym pomozesz..... Ago, jeszcze raz przepraszam, Edwardzie, oœwiec błšdzšcego!!!!! :)

Teraz jestem zakręcony...... ten sam cytat u Agi i u Edwarda..... Mam nadzieje ze nie bedziecie sie kłócić o prawa autorskie.....;) Obojętnie kto, ale niech ktoœ mi to wyjasni....:)))))))

Remigius.. odpowiedz znajdziesz w temacie "a tu dalej po staremu..." miedzy innymi tam... pozdrawiam

Wielkie DZIĘKI RZECZNIKOWI (oczko) Tantiemy po spotkaniu.Tak prawde mówišc sam już niepamiętam gdzie co i oczym pisze więc naprawde dzię ki za podpowiedz. Ale jakby jeszcze były jakieœ pytania to chętnie wyjaœnie-Remigius. Brat- A jesteœ pewien że inni tez to wiedzš co (ON ) mówi? Wytrwałoœć to jeszcze nie sukces,trzeba jeszcze doœwiadczenia. --------------------- O ile dobrze pojałem chdzi Ci w cały poœcie to, że jesteœmy jak zegarek i że sa trybiki A które poruszajš trybikami B i nikt tego nie chce zrozumieć... --------------------- I właœnie na niezrozumieniu i własnej interpretacji cudzych myœli polega cały szkopuł. Po pierwsze jak może CI wiadomo Zegarek to jedna całoœć no nie te elektroniki ale te z tak zwanymi kamieniami,majš trybiki które sš zacoœ odpowiedzialne .Każdy za coœ innego,ale razem tworzš CAŁOŒĆ ! Każdy jest inny inaczej się obraca (tz z innš prędkoœciš lub w innym kierunku-jeden większy jeden mniejszy itd itp)) lecz wszystkie majš jeden cel -Aby zegarek FUNKCJONOWAŁ ! Tyle że jek każdy zacznie chodzić według swojego widzimisię -jak to dziœ ma miejsce (mowa o ludziach) to taki zegarek tak jak pożšdek na ziemi można o kant d...y rozczaœć ! A na temat pychy swoje już powiedziałem. Dziękuje i pozdrawiam. [%sig%]

Trudno jest nierozumieć "własnej interpretacji cudzych myœli"... ... ... właœciwe jest to alogiczne założenie. [%sig%]

bylo napisane: "na niezrozumieniu i własnej interpretacji cudzych myœli" czyli: na niezrozumieniu...i w zwiazku z tym (ze tylko myslisz ze zrozumiales) wlasnej (czyli przez siebie) zinterpretowanej cudzej mysli... nie zauwazyles spojnika "i" Brat... ktory tam malutki ale jest...i zmienia postac rzeczy-budowy tego zdania pozdro Beata

temat tak jakby znowu nabrał œwierzoœci na naszym forumku. Czemu co jakiœ czas ktoœ tu prubuje badać swojš popularnoœć?

http://www.strangecosmos.com/images/content/11674.gif

miałem kiedyœ takš beeme, żeby mi chociarz taki lewarek został :D

Trochę spóŸnione: Beato może i maasz rację. Szuineg mówisz o mnie? Pax :-) [%sig%]

Temat warto kontynuować , nie jednemu sie przyda zastanowić nad treœciš !

Tylko pycha mnie tu jeszcze trzyma. Mam jej w nadmiarze.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 113
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.