Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
PIES,KTÓRY MÓWI?!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 8

mam małą ciekawostke! Wieś Kusznarenkowo w Republice Baszkinii.Dom Władimira i Ludmiły Jakowlewych nie rózni się od innych we wsi-drewniana chatka z gankiem i rzeźbionymi nalicznikami wyposazaona w elektyrczonosc ale pozbawiaona innych wygód.Na środku przydomowego ogródka stoi studnia z zurawiem.Tabliczka na furtce ,zwyczajna w kazdych innych okolicznosciach.Napis głosi:"uwaga zły pies".Na podwórze wybiega dwuletni terrier stastaffordzki.Wabi się Julia.Po prośbie wlasciciela pies wydaje na rozgrzewke kilka krotkich pomruków az nagle artykułuje całkiem wyraznie przeciągajac sylaby:"ma-ma".Potem terierka wypowiada cały arcenał słow:Wo-wa,Wa-nia,niam-niam.Roma to wnuk państwa Jakowlewnych.Bardzo chcieli zeby nauczyla sie jego imienia.Trudną litere "r" wymawia bezbłędnie.Julie wzieli od znajomych-jej rodzice nie mieli takiego talentu.Pierwsze jej slowo to oczywiscie "mama"-wymówila gdy miala jedenascie miesiecy.teraz do p.Ludmiły mówi mama a do p.Władimira zwraca sie Wowa lub wania-to zdrobnienie od jego imienia..Mówiacy psiak robi niezwykle wrazenie.Zasob słów jest co prawda ograniczony do dziesięciu ale po za momentami gdy własciwie proszą Julie o demonstrowanie jej umiejetnosci,terierka odzywa się na ogół w sposob jednoznacznie świadczący o tym ,ze kojarzy odpowiedni wyraz z odpowiednia czynnoscią.Kiedy jest głodna mówi:"mniam-mniam".kiedy proszą ją by sie z kims pozegnala mówi "po-ka"(na razie!) i co o tym myślicie....?czy to możliwe?

Hehe... tez o tym czytałam... i szczerze mówiąc jestem zaciekawiona tym fenomenem... chciałabym usłyszec...

Prawdopodobnie kość gnykowa którą mają psy umożliwia im wydawanie dzwięków przypominających ludzkie odgłosy. Jednak tak naprawdę jest to mało prawdopodobne..?

Za gorami za lasami, za 7-ioma guberniami stala mala chatka a w niej stara matka z synami swymi trzema ktorym rownych w swiecie nie ma......... ja mysle ze to calkiem mozliwe, malpy tez uczyli mowic z dobrym skutkiem.

mozliwe jak mozliwe ale oparte na faktach.....!

hahahahahhahahahahahaahhahahahha a ja właśnie teraz gadam przez telefon z moim kotem i omawiamy sprawy naszej firmy .No nie moge hahah

asiu gdybys uwaznie pocztala na temat tej sprawy to nie smialabys sie!To jest prawda!

hau hau . Tak to ja jestem tym mówiącym psem , narazie ciężko mi to wychodzi ale nauczyłem się już pisać na klawiaturze .. hau hau buahhaahaaa haaa haa
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 8
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.