Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Potrzebuje porady technicznej !
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 76

Internet mi pada i nie wiem dlaczego. Bezprzewodowa karta sieciowa jest w porzadku, dziala poprawnie taka mam informacje. Sa dwie karty sieciowe i one dzialaja . Po akcji z wyszukiwaniem problemu, gdyz w ogole nie mozna znalezc zadnego polaczenia sieciowego ( chociaz do wczoraj internet dzialal bez zarzutu ) system wykryl taka informacje ..... blad sterownika bezprzewodowej karty sieciowej polaczenie 3 .... Mam laptop i kompa , na II pietrze laptop na I komputer. Jeden router obsluguje oba, w laptopie internet dziala sprawnie, w kompie nie :( choc po ktoryms z kolei ponownym uruchomieniu, przywracaniu punktu, powrotach do najlepszej znanej konfiguracji zaskoczyl i mialam internet, wykazywal slaby sygnal a chodzil jak burza. Zachcialo mi sie aktualizowac jeden program na robale i ponownie uruchomilam kompa i znowu internet w diably poszedl. Sterowniki chcialam aktualizowac ale informacja byla, ze te ktore mam sa aktualne. Wiec co jest ??? Moze mi ktos pomoc ??

"Musimy stac sie w naszym zyciu dokladnie tym, czego chcemy doswiadczyc w naszym swiecie...."

79277 Właśnie dlatego, że wszystko jest sztywne i bez wyrazu lubię żarty :)
79277:
ja mam taką "wtyczkę" która pasuje do (chyba) wszystkich "gniazdek" (usb). To taka wtyczka "plug & play" :)
hahahaha rozbawiłeś mnie do łez !:) Czyli Twoja wtyczka gra....na medal :) Z tymi samochodami i komputerami to wcale nie jest żart. Dla samochodow to może jeszcze troche czasu, ale komputery i inne rzeczy sa produkowane tak aby wytrzymały jakiś czas a potem najsłabszy komponent ( specjalnie po to wstawiony ) zaczyna nawalać i co ciekawe, wymienic sie nie da, a jak nie da, to sru nowy trzeba kupic. I tak konsumpcyjny interes się kręci. Czy ja taka twarda , to nie wiem . Ale jak się na coś zawezmę to muszę tak długo grzebać przy tym aż dojde do pozytywnego skutku. Jeśli nie, bo i tak się zdarza....orłem nie jestem, to heja banana, jest tyle wyzwań w życiu, ale przynajmniej wiem, że zrobiłam wszystko co było w mojej mocy. Też LUBIĘ

"Musimy stac sie w naszym zyciu dokladnie tym, czego chcemy doswiadczyc w naszym swiecie...."

wendol:
Miła Teiju - lubię dobre piwo, w dobrym towarzystwie ("na poziomie") :) Będzie mi smakowało, bo Ty... :) I się wzruszyłem...
Też lubię piwo :) dostałam apetyt a dawno już nie piłam.
wendol:
Tak - masz rację, to "dwa instrumenty" wpadły w "rezonans" i nawzajem się prowokowały, bo tego chciały
Jak rezonans magnetyczny :) Usprawiedliwia Twoją żone to, że jest kobietą, bo nie każda kobieta choć trochę chce liznąć z programów komputerowych i wogóle działania i pracy .Znam facetów , którzy nawet nie wiedzą jak uruchomić kompa . Ale masz racje , to kwestia charakteru i chęci poznania. Jak ktoż jest leniwy z natury, to całe zycie szuka wsparcia. Na razie dałam spokój, usiadłam przy lapku, bo tu internet działa bez problemu. Cóż, głową muru nie przebiję, prześpie się z tym i jutro dostanę nowej wenny twórczej :)

nie lubie wymieniac sprzetu czesto. Ostatni laptop Toshiba wytrzymal mi od 2007 do 2013 roku i byl super. No ale maz go upuscil na podloge i juz nie dalo sie go pozbierac. Zakupilam znowu Toshibe bo myslalam ze jest dobra i mam go rok pamiec ma super, wydalam dosc sporo, ale obudowa i reszta to porazka. Apple nie lubie i nigdy nic od nich nie kupilam bo sie uparlam ze jak wykorzystuja sile robocza to sie nie doloze do tego interesu. Ogolnie to tez lubie cos sama pogrzebac i mam potem problemy, ale mam Polskiego chlopaka do pomocy. Jak zadzwonie to zawsze przyjedzie i naprawi:)))

wendol:
Tak sobie teraz popatrzyłem na to, co tu nawypisywałem...
Ja też :) o mamuniu , toż to techniczny erotyzm hehe No! jakkolwiek by nie było są porady techniczne? ano są ! Gdzie i kiedy wyjąć , potem włożyć, jak wyciągnąć a nawet jak poszukac :)

Teija:
komputery i inne rzeczy sa produkowane tak aby wytrzymały jakiś czas a potem najsłabszy komponent ( specjalnie po to wstawiony ) zaczyna nawalać
Niezupełnie o to chodzi... Przede wszystkim ma być tanio, jeszcze taniej... Najsłabszy element pada pierwszy - to fakt, ale żeby specjalnie? Trwałość elektroniki obniżyła się najbardziej, gdy wprowadzili do lutowania stopy cyny bez dodatku ołowiu. Niby dobrze, bo ekologia i jak ktoś podczas lutowania wdychał opary, to zdrowe to nie było, ale... Obecne luty są mniej trwałe i w dodatku trzeba więcej uwagi poświęcić, by to dobrze zrobić - czasem elementy trzymają się na "słowo honoru". Ludzie chcą, żeby było tanio: "Darek wybierz mi dla dziecka dobrego i taniego laptopa do gier" - to raczej sprzeczność :) W pracy dyrektor miał pretensję, że nie kupiłem gotowych zestawów renomowanej firmy, tylko sam składałem z części. Otóż nawet renomowana firma nie gwarantuje, że jej składaki będą dobrej jakości - moje są najlepsze :) Dlaczego? Bo sam wybieram komponenty - np. płyta główna ma mieć japońskie kondensatory typu "solid" (nie puchną i nie wylewają nawet po wielu latach), pamięć ma mieć radiatory, zasilacz certyfikat co najmniej "Bronze", po za tym wiem, jaka firma w czym się specjalizuje i robi to dobrze. Obudowa powinna mieć dodatkowe, ciche wentylatory, miejsce na zasilacz na dole, a nie na górze, żeby trafiało do niego chłodniejsze powietrze, oczywiście wentylator wywiewający na górze, a nawiewający z boku itd. Sam to składam, bo firmy lecą wg własnych szablonów i jak za bardzo "wydziwiam", to mówią, że takiego zestawu nie złożą, tylko sam mogę to zrobić. Więc kupuję części i składam - wychodzi tanio, a jakość jest bezkonkurencyjna. Kobieta dziwiła się, że po latach znajomym komputery popadały, a ten, który dla niej złożyłem nie chce się zepsuć :) Wreszcie kupiła nowy, bo tamten był już za słaby. Jak bym tak miał ciągle składać "klientom", to bym się nie opędził. Wracając do pracy... Nowemu kierownikowi pokazałem komponenty, z których składałem mu służbowy komputer - facet zna się na rzeczy i był zachwycony: "Darek, jakie to piękne". Jeśli chodzi o laptopy, to nie ważne, czy to Toshiba, czy inny producent - najwięcej zależy od tego, jaki to model. Dla rodziców wybrałem biznesowego ProBook'a HP - aluminiowa obudowa (trwała, sztywna i dobrze oddaje ciepło), matowa matryca (nie odbija otoczenia)... Można kupić drogie badziewie, ale można też "wyhaczyć" niedrogo dobry sprzęt. Fajnego Lenovo ostatnio znalazłem - tani, ładny, dobrej jakości i pierwszy raz zobaczyłem funkcję odkurzania w programie do zarządzania energią - naciskamy i wentylator wchodzi na takie obroty, że wyrzuca "wszystko" ze środka :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

http://biznes.onet.pl/wideo/rynek-warty-80-mld-zlotych,147167,w.html

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

REKLAMA :) http://ocdn.eu/images/pulscms/NWU7MDQsMTYsMCwyOTcsMTc1OzA2LGQyLDc2/1caf01d78cc95bb672ff515e61cec5b8.jpg Ona wygrała dziś bitwę. A Ty? Lubię kobiety, które wygrywają :) I się podnieciłem...

wendol:
Przede wszystkim ma być tanio, jeszcze taniej...
Tak , zgadza sie ale nie dla konsumenta, tylko dla korporacji. Dowodem na to jest wprowadzenie stopu cyny bez dodatku ołowiu, który jest coraz droższy. Mo pierwszy komputer był składany w Polsce w 2001 roku, był na chodzie przez 12 lat!!!! Oddałam go w dobre ręce zanim wyjechałam , ale z tego co się orientuje on nadal jest czynny. Oczywiście miał pare rzeczy pozmienianych, nowsze oprogramowanie, i inne komponenty ale na dzień dzisiejszy jedyne co sie opłaca wszelkim korporacjom w dziedzinie komputerow, TV , komomórek to ciągły obrót i to co raz większy. Jeśli komuś służyłby komputer przez 10 lat, TV tyle samo a komorka przez powiedzmy 5 lat, jaki to interes dla korporacji ? Zaden. Dlatego co rusz na rynek wchodzą różne "lepsze nowości" z małymi niedociągnięciami. Bardzo dobrze, że potrafisz złożyć kompa, sama bym tak chciała umieć :) To tak jak z potrawą , jaką kolwiek....gdy sama zrobię wiem z czego, jakich składników użyłam , że bez konserwantów i innych chemicznych ulepszaczy. Jak kupie to niewiadomo czy nie odbije się to na moim zdrowiu .
yohanna22:
nie lubie wymieniac sprzetu czesto. Ostatni laptop Toshiba wytrzymal mi od 2007 do 2013 roku i byl super
O proszę, kolejny dowód na to ,że niechetnie rozstajemy się z tym co nadal dobrze funkcjonuje. Zapewne gdyby nie runął na podłoge nadal byś go miała.
yohanna22:
Apple nie lubie i nigdy nic od nich nie kupilam bo sie uparlam ze jak wykorzystuja sile robocza to sie nie doloze do tego interesu.
Jestem za ! Ogladałam program dokumentalny własnie o takich korporacyjnych przekretach , Apple oraz LG przoduje w nich.
yohanna22:
Ogolnie to tez lubie cos sama pogrzebac i mam potem problemy, ale mam Polskiego chlopaka do pomocy. Jak zadzwonie to zawsze przyjedzie i naprawi:)))
To masz fajnie, dobrze mieć kogoś takiego, poradzi i nauczy.

wendol:
Ona wygrała dziś bitwę. A Ty?
No ja jeszcze nie :) jestem w trakcie walki !

VICTORIA!!!!!!!! Zrobilam, ustawilam, internet dziala !!!! Dzis moge powiedziec , ze bitwe wygralam :)

Gratuluję :) Buziak! :* I pozdrawiam :D

Wiedziałem, że Ci się uda - to była tylko kwestia czasu :)

No brawo tez dla pomagiera ;) Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Igor:
No brawo tez dla pomagiera ;)
Dzięki Igor :D lol :) Pozdrawiam (przede wszystkim właściwego pomagiera)

Igor:
No brawo tez dla pomagiera ;)
http://imageshack.com/a/img856/623/u2rrv.jpg DZIEKI STOKROTNE !!!

WENDOL , procz calusa......PIWO :) http://imageshack.com/a/img850/8246/o5xw.jpg

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 76
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.