| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Podróż w czasie | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 20 |
|
Co o tym sądzicie?
W przyszłość może, ale w przeszłość fizycznie niemożliwe.
|
|
|
bardziej jest realistyczna podróż do przyszłości bo w takiej jesteśmy od urodzenia bo czas płynie.rozwiązaniem problemu stażenia się leży w zatżymaniu czasu ale jak czas nie płynie to nic sie nie może stać co dowodzi że czas jest paliwem dla wydażeń ale jak wszyscy wiedzą jak czas płynie to sie stażejemy.ale to jest nie ważne bo czasu nie da się cofnąć bo CZAS po prostu nie istnieje.
|
|
|
Poczytaj sobie o GPSie, a zobaczysz że czas biegnie inaczej w kosmosie i trzeba korygować tą różnicę na satelitach GPS.
|
|
|
To jest fizycznie niemożliwe.
Po pierwsze. Jak co nastapiło to nie można tego zmienić.
Gdyby kto cofnał sie w czasie do czasu nażeczenstwa swoich rodziców i doprowadził do rozpadu zwiazku.
Nie pobiora sie, dzieci nie bedzie i ja znikam?
Albo kto zabił Hitlera prze wojnš i co?
Po drugie.
W przyszłosc. No może ale nie wróce już. Czas na statku biegnie wolniej
To lece sobie statkiem. Wracam na Ziemię. Postarzałem sie o rok a na Ziemi o np. 5 lat. Ale czy to
No i co. Nie wróce już bo to już nastapiło.
|
|
|
Czas jest pojęciem ujmowalnym w tej rzeczywistosci . Przenoszenie w Czasie jest włanie Teraz ! a nie Jutro , tematem który ukierunkowuje badania w tajnych laboratoriach w różnych miejscach na ziemie .. taka analogia do zmiany biegunów osi pól ziemi ---- jesli Energia naturalna Jšdra Ziemskiego zostaje zaburzana wskutek nakladania potrójnej Energii tej samej Gęstoci może wynikać Zaburzenie naturalnego porzadku który ustala nie tylko Wszechwiat i Przyroda lecz również Człowiek . Oczy nie dostrzegš tego ale wyobrazcie sobie ...
Alaska
Naukowcy docieraja do żródła Energii odnajdujac Samowiadomoć .. wówczas tworzš odpowiednie komory służšce rozdzielaniu naturalnej Prany - Czi - czy jak tam kto woli nazwać tš Energię ze Słońca płynacš ... następnie oba ładunki podzielne dodatnie i ujemne sš zamykane w komorach wiatłodowych dołšczonych do głownej co ala duże Servery .. potem wywołujš Dysonans Elektromagnetyczny co ala domniemany Harrp który wywołuje Częstotliwoci niesłyszalne uszom fizycznego jestestwa . .. potem ów Człowiek ( przedmiot Badań ) w kombinezonie rodem z filmów science fiction zostaje zamkniety w owej komorze wpuszczone zostaje zaburzenie równowagi tym samym podzielna energia Czi w formie implusów wiatła wysyła w Fizycznoć osobnika zamkniętego w komorze fale ktore oplatajš ciało duchowe rozstrzepiajac fizycznoć .. i tu nowa maszynka hehe Kula Swiatła z wpisanym kodem roku trafia do dłoni tego pana zanim sie rozpusci .. i Cyk ... znika .
ps.
Na zewnštrz moze dojsc do zaburzenia pol ziemi jesli owa Energia nie jest Stałš i Kontrolowanš . Tak nawiasem zamykajac Sšdzę ze do 2020 a moze i szybciej oficjalnie ogłoszone zostanie odkrycie ze sš Możliwe Wycieczki w dane Czasy historyczne interesujšc Turytów XXI wieku ;) a teraz prawdziwie ... Inne Cywilizacje z chęcia i intensywnie odwiedzaja naszš kochanš Ziemie i nas obseerwujš uczac sie tego czego oni nie doswiadczaja na codzien i co u nich nie wystepuje . R.Allan Monroe opisał to w jednej ze swoich ksiazkach o takiej Grupie Wycieczkowej z innej planecie . Wiadomo to brzmi jak Bajka , ale jak wiadomo , w każdej Bajce nić Prawdy zawarta ;)
Pozdrawiam
|
|
|
Gdyby to było możliwe nawet za 1000 lat to odwiedzali by nas masowo turyci z 3000 roku ciekawi jak to by w XXI wieku.
|
|
|
wiec tak .... podroze w czasie naprawde sa mozlewe i nauowo stwierdzone, jezeli ktokolwiek slyszal o robaczych dziurach jesto zakrzywioenie czasoprzestnieni tylko ogolnie jest problem z przytdzymaniem takiego tunelu. jest do tego potrzebna materja egzotyczna (jak wadomo kazda materja przyciaga do siebie zgodnie z prawami fizyki glowieni winika to z faktu ze nasz wymiar lezy w krzywej geodezyjnej, materja egzotyczna odpycha) ale zeby przetrzymac taki tynel okolo metr na metr to potrzebna jest jest enrgia egzotyczna o masie rowne masie jowisza, wic narazi to jest nierealne ale te tunele sa w najszej rzeczywisosci i ich zycie trwa 10do -34 s wiec bardzo krotko znajduja sie w atomie wiec narazie nie mozemy ich blizej zbadac ale to kewstja czasu, po prostu nie rozwinely sie po wielkim qwybuchu
|
|
|
Do . :
A moze ci "kosmici" to my turysci ale za ilestam (duzo, bardzo duzo) lat? jezeli gadac o podrozach to byloby to mozliwe...
|
|
|
Podróż w czasie jest możliwa ale Tylko niematerii prosty przykład człowiek wchhodzšc w prędkoć wiatła i przekraczajšc jš staje się niemateriš wyprzedzajšc natomiast wiatło moglibymy ujrzeć obrazy z przeszłoci ale nie zaingerujemy w nie sš już nie materiš przykład podlatujemy do gwiazdy likwidujemy jš ale przekraczamy prędkoć wiatła wracajšc na ziemie nadal widzimy gwiazde której nie ma ponieważ wyprzedzilimy jej wiatło stajšc się niemateriš jestemy w innym wymiarze raczej w tym wymiarze nie ma dla nas żadnej zagadki nagle wiemy wszystko. PS Boje się wyjć z ciała bo nie wiem czy bez duszy ciało przeżyje i na ile czasu można opucić Ciało aby bezpiecznie wrócić do tak zwanych żywych.
|
|
|
promyk x, jak wychodzisz z ciala to dusza ma tzw. polaczenie z cialem zeby twoja dusza nie uciekla. Podczas smierci jest ona przerywana.
|
|
|
Nie wiem czy ma połšczenie jeli ma można je niechcšco przerwać a wtedy już się nie wróci a mi jeszcze zależy aby tu być ale chce zgłębić rombek tajemnicy jak wracam do Ciała czuje dopiero wtedy jak serce zaczyna bić regularnie i chwytam wtedy oddech ale na dłużej opuszczenie Ciała może je umiercić. Mam trudnoci z wybudzeniem trwa to kilka sekund zanim moge poruszyć ciałem a otworzenie powiek jest naprawde Ciężkie jak przesuwanie głazu.
|
|
|
Spoko.
Gdyby co groziło twojemu ciału, to bardzo szybko wrócisz.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ma kto klucz do wyjscia samemu nie odnalazłem go dzieje się to rzadko nie wiem jak to wywołac jak je opuscić w czasie kiedy chce... Dawno temu widziałem dziwnš złš głowe nademnš i co w rodzaju dymu wyszarpywało mnie z ciała krzyknšłem Boże ale materialnego głosu nie było wszystko zniknęło więcej już mnie nie wyszarpywano od tamtego czasu. słyszałem pisk jakby zwarcie w głowie mięnie skurczone nieprzyjemny stan czasem tak mam w wielkim zmęczeniu jakies dziwne spięcia dzwięk dosłownie taki dzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz nie boli ale strasznie drazni.
|
|
|
mieszkam teraz naprzeciw koscioła i słyszałem dzwony. Tamtej nocy przybyła złota kareta kilka złotych koni i jakby budda wszystko działo się chwilke do okoła orszaku były postacie na pieszo wleciały przed karetš wtedy urwała się ta wizja. Tak dokładnie było pamiętam jeszcze jednš sytuacje jeszcze wczesniej się działa może miałem 12-14 lat
przez labirynt na rękach Matki boskiej byłem niesiony wtedy zalezało mi na pewnej dziewczynie dochodzšc do rodka labiryntu powiedziałem wiadom co się dzieje że nie chcę bo nie mam jeszcze lubu znów wszystko zniknęło w tamtych latachh innej nocy przy żylandorze ukazała mi się biała postać wymieniała imiona moichh znajomych i liczby. mówiła tak np Sebastian 122 jednak nie pamiętam tych liczb to tylko przykład.
może komu tu się przyda moje dowiadczenia najprawdopodobniej sny z utrzymaniem wiadomoci.
|
|
|
co do podróż w czasie jest pare paradoksów.
- Jeżeli możliwy jest powrót w przeszłoć to możliwa jest zmiana teraniejszoci [jak kto powiedział wczeniej]
- Jeżeli możliwe jest pokonanie prędkoci wiatła to wiatło będšce fizycznym obrazem wszystkiego spowoduje że będziemy i tak widzieli rzeczy takie jakie były tuż po przekroczeniu prędkoci, albo w najlepszym przypadku w ogóle nic nie zobaczymy.
- Jeżeli możliwe jest podróżowanie w przeszłoć na pewno już by nas tu nie było. Myle że brak czasu spowodowałby jakie przekręty zwišzane ze zmienianiem przeszłoci i ludzie wykończyliby się na wzajem wędrujšc w przeszłoć i zmieniajšc jš do woli. Zatem skoro czas jest pojęciem względnym, to niemożliwe jest bymy wynaleli technologie fizycznej teleportacji w przeszłoć/przyszłoć bo odczywalibymy jej efekty obecnie.
Pozostaje jeszcze kwestia czasów równoległych - Jeżeli to by była prawda to podróze w czasie byłyby niczym innym jak samobójstwem.
|
|
|
Nie czasów równoległych, tylko wiatów równoległych i to całkiem zmienia postać rzeczy.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 20 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |