| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| czy to toksyczne? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11 |
|
Witam Igorze
Od jakiegoś czasu mam bardzo duży problem z kimś kogo spotkałam po 23 latach. Kiedyś to był mały chłopiec z którym biegałam po ulicy a dzisiaj to 30 letni mężczyzna. Od pięciu miesięcy widujemy się... jednak ostatnio co raz rzadziej:( Wyczuwam jakby powstał jakiś mur między nami. Zdałam sobie z tego sprawę,że darzę jego dużym uczuciem... Nie wiem jednak co się z nim dzieje? Zaczyna co raz rzadziej dzwonić- kiedyś było inaczej. Czuje się jakby mu w ogóle nie zależało. Wiem że ma ciężki okres w swoim życiu i wiem że ma bardzo ciężki charakter,ale coś się dzieje... Najgorsze jest to,że wiem jak żył i żyje. Nie wiem za to czy jest fer wobec mnie :/
Zastanawiam się czy jemu w ogóle na czymś zależy,czy zależy mu na mnie... Proszę Cię o pomoc Igorze.
|
|
|
|||
|
Nie raz już chciała to zakończyć,ale zawsze było,to ale...
Jest dla mnie ważny i to bardzo. Nie raz mówił,że jestem jedyna rodzaju i wyjątkowa. Oddałam mu siebie całą i teraz wiem,że to był błąd. On jest pewnie,że ja zawsze będę ponieważ mu to pokazałam...
Wiem również,że jestem jego pierwszą małą miłością- tą z dziecięcych lat. To są trudne decyzje,tym bardziej że nie raz rozmawiałam z nim i słyszałam,że wszystko jest ok. Jednak coś się dzieje...:(
|
|
|
Zapewnienia to jedno, a rzeczywistość to drugie. Być może musi to sobie poukładać. Zdał sobie sprawę, że mogą go czekać jakieś ograniczenia, więc "tyłuje".
Tobie potrzeba więcej siły, żebyś sobie z tym mogła poradzić. Takich umiejętności nabiera się dopiero z wiekiem. Doświedczenia ubierają nas w skorupę na grzbiecie nieżle poobijanym przez życie, dlatego decyzje o zerwaniu podejmuje się łatwiej, mimo ... sama dobrze wiesz. :)
|
|
|
W kazdym zwiazku miedzyludzkim trzeba wykazywac ten sam poziom zaangazowania. W tych kontaktach nigdy nie wolno sie o nic prosic. Madry czlowiek zawsze bedzie mial wyczucie, czym drugi czlowiek go darzy. Tylko egoista mysli zawsze o sobie i swoim stanie ducha. Egoizm to zla cecha wiec za nia jest sie srodze karanym.
Mozna walczyc o dobra, ale nigdy o uczucia !
|
|
|
|||
|
|
|
|
I jeszcze coś dla ciebie :)
Ku pokrzepieniu serca:
http://www.youtube.com/watch?v=nuIkxQ58YaA&feature=player_embedded
|
|
|
Zdaję sobie sprawę z tego,że wiele kobiet jest w takiej sytuacji. Tkwiłam już w czymś podobnym przez dwanaście lat. Byłam żoną człowieka z którym w ogóle nie mieliśmy wspólnych tematów-prócz dzieci,marzeń...graliśmy za innych falach.Dwa lata temu potrafiłam jednak powiedzieć sobie koniec- miałam na tyle sił. Zastanawiam się czasami,czy ja tak naprawdę jego kochałam taką prawdziwą miłością.Może byłam tak naprawdę zmuszona do tego,bo zaszłam w ciążę. Przyszedł jednak czas,kiedy podjęłam swoją dorosłą decyzję i nie żałuję jej.
Teraz jednak wiem,że moje uczucia do tej osoby z którą się widuję są ogromne i dojrzałe...może dlatego tak trudno jest mi się z tym pogodzić:(
|
|
|
|||
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |