| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| pytanie | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 15 |
|
Witam,
chcialabym się dowiedzieć kiedy znajde swoją drugą połówkę, kiedy odnajdę miłość?
|
|
|
Znalazłaś już, tylko nie zwróciłaś uwagi i przegapiłaś ;)
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
Może wszyscy za bardzo rozjeżdżamy się w oczekiwaniach, może mamy je czasem za wysokie a może czasem za mało chcemy dać z siebie.
Na pewno świat uczy nas podejścia abyśmy to my byli zadowoleni a reszta jest nie ważna.
I nie zważając na drugie osoby pozbawiamy siebie sensu zadawania się z nimi.
Jeśli kogoś nie specjalnie szanujemy, nie traktujemy jako osoby z krwi i kości mającej wady i zalety , radości i smutki, tylko przedmiotowo to czasem zbyt często nazywamy takiego kogoś drugą połówką jeśli tylko podaje się naszym rządom,
|
|
|
czy mam nadzieje ze bedziemy razem?...czy mam czekac?...czy on jest ta druga moja polowa?...prosze pomozcie mi co mam zrobic.....
|
|
|
Agni skąd my mamy znać odpowiedź na to pytanie,
nawet jak Ty nie traktujesz kogoś przedmiotowo to druga strona może Ciebie tak traktować.
Musisz umieć ocenić jaki jest jego stosunek do Ciebie i czy można jemu ufać.
Jeśli nie umie się znaleźć wobec Ciebie to raczej nie powinnaś jemu ufać.
Zbyt często ludzie niezależnie od płci grają na różne fronty.
Najgorsi są ci którzy nie przyznają się że usiłują tworzyć relacje jeszcze z kim innym i wybiorą rozwiązanie które im się będzie wydawało najlepsze w danej chwili.
Czyli i Ciebie i drugą stronę potraktują przedmiotowo.
|
|
|
Rozpaczliwie szukając naszej drugiej połowy oświadczamy, że nie posiadamy integralności... szukamy na zewnątrz czegoś, czego nie umiemy, bądź nie chcemy znaleźć u siebie. Kiedy odzyskamy integralność, zaczynamy dopiero odkrywać kompatybilność z innymi. Brakującej nam połowy nikt nie wypełni, bo jej nie posiada.
Tymczasem nasza kultura wręcz nakłania do takiego rozdwojenia jaźni. Jeśli wmówisz człowiekowi, że czegoś mu brakuje, to możesz mu wtedy coś sprzedać z zyskiem.
Pozdro.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
Mezczyzne, na ktorego czekalam zobaczylam dopiero majac 48 lat. To byla ta uroda, ktorej brakowalo mi we wczesniejszym zyciu. Wole nie poznawac jego charakteru, zeby nie zepsuc sobie mojego szczescia ze spotkania czlowieka, ktorego widoku tak bardzo potrzebowalam w zyciu.
Mialam naprawde szczescie, bo wielu ludziom zycie mija i nigdy nie spotykaja tej jedynej osoby. Czlowiek sam wie kto mu odpowiada i czego od kogo i kiedy oczekuje. Jak czlowiek chce kogos kochac lub szanowac, to to robi bez wzgledu na zapatrywania naszego obiektu.
Ludzie sa bardzo rozni. Sa tez tacy, ktorzy nigdy nie zdradzaja swoich uczuc, ale jezeli maja wole byc z nami czy utrzymywac z nami kontakt, to trzeba cieszyc sie z tego i obdarzac ich tym czym my mamy ochote. Na tym polega zycie. Zycie wsrod ludzi i z ludzmi.
|
|
|
Moim zdaniem im więcej się zastanawiamy tym więcej powstaje dylematów i pewnego rodzaju blokujących elementów. Dlatego warto żyć chwilą, w życiu wszystko ma swój urok i bycie samym i bycie w związku i bycie kobietą/mężatką czy facetem/mężem.
Jak czegoś bardzo chcemy- to jeśli używamy odpowiedniej ENERGI się nam to realizuje, powoli ale jednak, lecz jeśli chcemy, pragniemy, zapętlamy się w jakieś rozpacze chcenia, świat nam się w tym chceniu kończy, histeryzujemy itd...- to czasem COŚ nas potrafi wodzić w życiu za nos i płatać figle. Figle które powstają z tego chcenia i pośpiechu/niecierpliwości w realizacji potrafią potem dużo kosztować- NIE TA POŁÓWKA.
Ale to też ma swój urok- znów można doprowadzić do stanu swojej wolności, i mamy malutki bagaż doświadczeń- pomocny w dalszych planach i weryfikacji połówek :-)
tak więc- co by się nie działo.... żyjemy :-) i cieszmy się, jutro nowy dzień, i nowe dzieje/doświadczenia :-) takie małe dowody naszego istnienia
|
|
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
Paola,
czasem lepiej jest coś przeżyć, żeby bardziej docenić to, co jest celem naszych poszukiwań. Nie bój się doświadczeń, jeżeli na swojej drodze spotkasz jakieś pokusy, nie traktuj ich jak pułapki, przeszkody od losu. To są doświadczenia, których musimy nabrać, by dojrzeć do pewnych spraw będących celem w naszym życiu. Kiedy przyjdzie ten właściwy czas i będziesz już gotowa - bez problemów rozpoznasz kogo trzeba i nie będziesz miała wątpliwości.
Doświadczaj więc i ufaj losowi, ucz się życia, wzmacniaj się pod każdym względem - na wszystko jest właściwa pora :)
|
|
|
Paola
dodam jeszcze, że to, czego szukamy pojawia się w naszym życiu dopiero wtedy, gdy jesteśmy na to naprawdę gotowi. Być może będziesz musiała przejść przez burzliwe związki, żeby się przygotować. Być może nie ma takiej potrzeby i szybko dostaniesz to, czego chcesz.
Cokolwiek będzie się działo w twoim życiu - wiedz, że to nie będzie z przypadku, ale będzie się działo w jakimś celu. Doświadczaj, ucz się życia i wzmacniaj się :)
|
|
|
Cyganska wrozba :
SZKLON - znaczy po cygansku wrozba. Kazda z tych liter oznacza zachowanie partnera i tak :
S - szacunek
Z - zdradzi
K - kocha
L - lubi
O - ozeni sie lub mysli o tym
N - nienawidzi, nie chce
Teraz napisz swoje pierwsze imie i swoje panienskie nazwisko. Pod spodem napisz pierwsze imie swojego chlopaka i jego rodowe nazwisko.
Skresl teraz te same litery w Twoim podpisie i w podpisie swojego chlopaka. Policz pozostale litery w Twoim podpisie. Jak np. zostalo ich 8, to odlicz je na nazwie SZKLON. Wyszlo, ze Ty bedziesz go zdradzac, bo osiem wypadlo na literke Z. Teraz policz pozostale litery w podpisie swojego chlopaka, jak zostalo ich np 13, to znaczy, ze on bedzie Ciebie szanowal, bo wyliczenie wypadlo na literke S.
Przyklad :
Anna Dunowska
Tomasz Wejman
Skreslam raz literke A w imieniu Anna i w imieniu Tomasz. Skreslam raz literke N w imieniu Anna i w nazwisku Wejman. Druga literka N w imieniu Anna zostaje, bo nie ma juz drugiej literki N w podpisie Tomasz Wejman. Literka A jest jeszcze jedna u chlopaka w nazwisku wiec skteslam jeszcze raz A u siebie i u niego.
Teraz patrze, czy jest w podpisie chlopaka literka D - nie ma wiec ja musze zostawic. Nie ma tez U - tez ja musze zostawic. Literka N byla tylko raz w podpisie chlopaka wiec ja zostawiam, bo ten raz juz przeciez skreslilam. Teraz literka O. Skreslam ja u siebie i chlopaka. Nastepnie literka W. Tez skreslam ja u siebie i u chlopaka. Stez jest u mnie i u niego wiec skreslam. K u niego nie ma wiec zostawiam. Wszystkie literki A w podpisie chlopaka juz skteslilam, wiec u siebie musze zostawic.
Po skresleniu tych samych literek w obu podpisach zostalo mi 6 literek w podpisie Anna Dunowska, co przeliczeniu na wyrazie SZKLON pokazuje , ze Anna Tomasza nienawidzi i go nie chce, bo obliczenie wypadlo na literke N. Teraz licze faceta. Tez zostalo 6 liter, co wskazuje, ze on Anny tez nie chce, ze ja nienawidzi.
Ta wrozba sie naprawde sprawdza !
Jak macie jeszcze jakies niejasnosci, to pytajcie.
|
|
|
Gosiu, przypomniałaś mi wróżbę z czasów, kiedy jako nastolatka "bawiłam się" we wróżbiarstwo z koleżankami. Miałyśmy całe zeszyty takich SZKLONÓW i tym podobnych "sztuczek" na rozwiązywanie problemów sercowych :)
O, jak miło powspominać :)
|
|
|
Piszecie o różnych kwestiach związanych z partnerstwem. A ja myślę, że najważniejsze jest, żeby dwoje ludzi chciało iść razem wspólną drogą, nie próbując po drodze zbaczać, zmieniać trasy. Po prostu iść razem.
Trudno dotrzymać sobie kroku, gdy ktoś próbuje iść kilkoma ścieżkami jednocześnie. I ta mi się podoba i z tą bym chciał i tamta mnie fascynuje i pociąga a z jeszcze inną nie załatwiłem wszystkich spraw do końca. Takie działanie na kilka frontów do niczego nie prowadzi.
Dla mnie najgorsze jest to, że facet, który mówi, że nie lubi u kobiet działających na kilka frontów sam właśnie to robi. Od kobiet wymaga lojalności ale sam czuje się z niej zwolniony. jeśli mamy wymagać, to jednakowo os siebie nawzajem, powinniśmy przestrzegać tej zasady szanując uczucia tej drugiej strony. To oczywiście działa w obie strony jednakowo. :)
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 15 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |