Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
wybory, demokracja- czy aby na pewno
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 5

Już podawałem pewne nieścisłości przy okazji wyborów prezydenckich po całej sprawie szczęśliwie przynajmniej pozostała pamięć o zdarzeniu - no bo przecież napewno wyjaśnień się nie doczekamy -prędzej mataczenia jak przy każdej okazji czy nawet katastrofie. I dobrze- bo powinniśmy zbierać wszelkie potknięcia w pamięci by być może potomnym kiedyś żyło się lepiej. By dolać oliwy do ognia niepewności podam link kolejny. http://iskry.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=10145&Itemid=2 cyt "Czy doszło do zafałszowania wyniku wyborów w komisji liczącej głosy na warszawskiej Ochocie? Mogą na to wskazywać wyniki, które nie uwzględniły części głosów oddanych na Prawo i Sprawiedliwość. Aleksandra Jaroszkiewicz, kandydatka PiS do rady dzielnicy, jest zdziwiona swoim wynikiem wyborczym w komisji nr 208, która mieściła się w szkole przy ul. Wawelskiej. Z protokołu wynika, że nie dostała żadnego głosu, mimo że sama zagłosowała na siebie, podobnie jak jej matka i kilka innych osób. " pozdrawiam wszystkich zadowolonych z demokracji i demokratycznych wyborów. Bo przecież tak sobie tłumaczymy że mimo ułomności kapitalizmu- to właśnie demokracja daje nam poczucie bezpieczeństwa a wszelkie obawy zapychamy- stwierdzeniem, że przecież nikt nic lepszego nie wymyślił więc cieszmy się w pełni mniejszym złem :-) pozdrawiam

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

dalszy ciąg tekstu:
– Znam co najmniej 8-9 osób, które na mnie głosowały i są gotowe zaświadczyć to przed każdym sądem – mówi Aleksandra Jaroszkiewicz. Z protokołu komisji nr 208 wynika, że w niedzielę 21 listopada oddano tam 40 nieważnych głosów. Czy „przez przypadek" nie znalazły się wśród nich również i te prawidłowo oddane na listę Prawa i Sprawiedliwości? Najłatwiejszym sposobem "unieważnienia" głosu przez któregoś z członków komisji wyborczej jest zakreślenie jeszcze jednego krzyżyka obok nazwiska innego kandydata.

Pewnie komuś się mogło parę kleksów zrobić i po co tyle szumu policzyli znaczy byli poinstruowani, przeszkoleni jak liczyć to znaczy inaczej policzyć nie mogli.

Ogólnie to jest takie nierówne traktowanie spraw jak oni źle zrobią to do sądu z nimi i do więzienia jak my to przecież nic takiego się nie stało nie było naruszenia niczego ważnego.

oczywiście polityką się niechętnie zajmujemy- ale gdy się coś trafia- nie zostawiamy suchej nitki więc- coś co dawno zauważyłem a co przypadkiem dziś rzuciło mi się w oczy :-) http://iskry.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=401&Itemid=3
tekst:
Sondaże mogą zniszczyć lub wylansować kandydata na prezydenta, zdymisjonować ministra, a nawet skasować niewygodny telewizyjny program. Tymczasem w polskich sondażowniach rządzą ludzie z powołanego przez Wojciecha Jaruzelskiego w stanie wojennym „mundurowego” CBOS, który był orężem generalskiej junty. Dziś zasiadają we władzach OBOP, Pentora, PBS i IPSOS. Legendarny punkowy zespół Dezerter śpiewał w 1987 r. piosenkę "Szwindel": "Postawią sobie pomnik bohatera/ Wybiorą sobie nowego premiera/ Stworzą nowy system polityczny/ I będą dumni, że jest demokratyczny/ Znowu szwindel szykują nowy/ Znów chcą się dobrać do twojej głowy". Żyjemy w kraju, w którym demokrację niszczy szwindel. Jest nim przeżarta patologicznymi powiązaniami piąta władza, bo tak nazywa się ośrodki badania opinii publicznej. Władza sondażowni jest ogromna. – Za pomocą sondaży można zniszczyć kandydata na prezydenta lub szanse partii politycznej na władzę. Można zdymisjonować ministra, ogłaszając, że tego chcą ludzie. Można skasować niewygodny program telewizyjny, podając fałszywe informacje o jego odbiorze przez widzów – mówi socjolog, dr Włodzimierz Petroff.
i choć artykuł z lutego 2008- to jakże ponad czasowy

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 5
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.