| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Dopalacze | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 19 |
|
Jak wyjezdzalam z Polski w 1981 roku, to nie istnialo jeszcze takie slowo jak "dopalacz" mimo, ze byla kawa i herbata.
Z tego co wiem, to dawka narkotyku jest teraz tansza od paczki papierosow. Paczka papierosow kosztuje 14,50 dol., a dawke narkotykow mozna kupic juz za 6 dol. Taka sama relacja cen jest w Polsce. Z tego tez powodu nie widze powodow, zeby mafia narkotykowa placila rzadowi za delegalizacje narkotykow w kraju. Lepiej zarabialaby na papierosach. Sa juz kraje, w ktorych papierosow nie ma w legalnej sprzedazy.
Jezeli rzad chce ograniczyc sprzedaz srodkow odurzajacych, to kazdy obywatel powinien przyklasnac. Taka powinna byc reakcja kazdego normalnego czlowieka. Byc moze, ze ludzie, ktorzy z takiego zamiaru sie nasmiewaja maja w tym jakis swoj ukryty interes ? Moze sklepy z dopalaczami sa ich wlasnoscia lub ich rodziny ? Mozna snuc wiele przypuszczen. Kazde ograniczenie narkotykow w kraju powinno byc przez wszystkich mile widziane i nigdy nikt nie powinien miec watpliwosci. Pokatna sprzedaz jest drozsza, co tez ogranicza ilosc kupujacych i jest karana, co rowniez ogranicza.
Najgorsze to to, ze amfetamine zaczeli produkowac w proszku. Do tej pory amfetamine produkowali w tabletkach. Padlo wiec sluszne podejrzenie, ze te tabletki w milionach sztuk produkuja koncerny farmaceutyczne, bo do takiej produkcji jest potrzebna tasma produkcyjna. Jak w eterze padla taka konkluzja, to szybko zmieniono produkcje amfetaminy na proszek, zeby nie bylo skojarzen. Teraz mlodzi ludzie sa naprawde narazeni na smierc, bo lyzka jest trudno oddzielic odpowiednia dawke. Tabletka byla bezpieczna dawka, a jedzenie amfetaminy lyzka staje sie bardzo ryzykowne przy nieuwadze mlodych ludzi.
|
|
|
No przecież dopalacze, jak i inne narkotyki same w sobie nie działają. Operator (wiadomo czego) obserwuje gościa, który coś wziął i wtedy... działa.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
nie zrozumiałeś cienkiego dowcipu
oczywiście no tego h.... .
|
|
|
|||
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Kurcze,
ale czy Ona to zauważy i doceni?
Ja tam ostatnio podpadłem bo znowu mi się czknęło że zwalanie wszystkiego na h....a jest chore.
Niektórym tylko to urządzenie umila życie bo tak by się zanudzili.
|
|
|
|||
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Koniec-z-dopalaczami---Sejm-przyjal-ustawe-,wid,12738838,wiadomosc.html
i tak się kończy historia z dopalaczami
tusk nieco chyba przyplusował- ciekawe co wynieśli kuchennymi drzwiami :-)
|
|
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
Dopalacze to śmieszny i zastępczy temat- Działanie rządu pod tzw. publiczkę za które to działanie zapłacimy słono my- podatnicy.
Poza tym hipokryzja pierwszej wody, nagonka bo komuś tam zaszkodziło ale już nikt nie widzi dramatu milionów spowodowanego grzaniem wódy i jej pochodnych.
Dopalacze były by ok gdyby podany był na nich skład, zalecana dawka, skutki działania i były objęte zakazem sprzedaży nieletnim ale u nas jak zwykle wszystko robi się od dupy strony.
Gośka o czym ty piszesz, jakie 14$ za paczkę.
|
|
|
Herr Tusk - dlaczego Herr Tusk a nie Premier Tusk?
Autor:
jurekGo
Data
2010-10-06 14:24
Dzisiaj przemawiając w polskim parlamencie do polskich posłów powiedział,
Iż posłowie PIS mają wyraźnie "schadenfreude".Znam trochę polski język ,ale nie mogę sobie takiego słowa przypomnieć!Występuje natomiast w języku niemieckim i oznacza (cieszyć się ze szkody,nieszczęścia).
A niektórzy źli ludzie twierdzą że Herr Tusk miał dziadka w Wehrmachcie ,a PO że to potwarz i teoria spisku.A polskiemu Panu Premierowi Herr Tusku cisną się na usta niemieckie słowa ,bo polskich nie może sobie biedak przypomnieć ?Występując w Polskim Paralmencie.
A może jak twierdzi Pan Jarosław ,jesteśmy już tym kondominium niemieckim i powoli trzeba polaków przyzwyczajać do właściwego języka ?
Herr Tusk z tymi dopalaczami tez stara sie jak moze, bo Niemcy w 2011 roku otwieraja swoj rynek pracy dla Polakow, a moze sie okazac, ze ich juz nie ma. Niemcy robia sobie plany, ilu to przyjma do pracy polskich inzynierow i innych, wiec moze sie okazac, ze bedzie to praca przymusowa !
Niemiec nigdy nic nie robi bezinteresowanie !
Lekcja geografii w 2 klasie podstawówki, pani wzywa do odpowiedzi numer 14 z dziennika. Wstaje z ławki mały chłopczyk i podchodzi pod tablicę. Powiedz mi - zaczęła nauczycielka. Jaka jest stolica Niemiec ?
Na to chłopiec.
- Oczywiście, że Berlin
Dobrze, a stolica Francji ?
- Berlin !
- To może jaka jest stolica Rosji ?
- Stolicą Rosji jest Berlin
- Ostatnia szansa. Jaka jest stolica Polski ?
- Stolicą Polski jest Berlin
Pani wielce oburzona wstaje z krzesła !
- Wracaj na miejsce Adolf ! Pała !
- Adolf wraca na miejsce szepcąc pod nosem...jeszcze kurwa zobaczymy
Londyn juz jest miastem wydzielonym !
|
|
|
|||
|
Pietrzak już dawno mówił: "dać wszystkim paszporty, otworzyć granice, ostatni gasi światło i cześć" :)
Spoko - do nas się przyjmie "ruskich", kitajców itp. :)
|
|
|
Tez sie bardzo dziwie, dlaczego Niemic za ta sama prace, ktora wykonuje Polak w swoim kraju dostaje wiecej pieniedzy ? Nie wspomne o Polakach pracujacych w Anglii np. przy budowie okretow wojennych, ktorzy dostaja polowe stawki Anglika wykonujacego ta sama prace.
|
|
|
Bo obcokrajowiec się zgodzi, by go wybrali, a tubylec ma więcej możliwości do wyboru.
|
|
|
|||
|
Jakiś czas temu pracowałem w Hiszpanii jako elektryk na budowach... Porównanie takie: Hiszpan elektryk- przychodzi, maluje na ścianach farbą gdzie chce mieć bruzdy na kable, puszki itp. Potem pomocnik mu to kuje, paleta (murarz) wkleja wszystko, a nasz hiszpański elektryk przychodzi, wpuszcza kable (oczywiście z pomocnikiem) i łączy to... On bierze za godzinę (wtedy tak było) ok 12-15 euro.
Ja te wszystkie czynności robiłem sam. Miąłem wówczas ok. 4,50 euro na godzinę... Pracowałem dla polaka (specjalnie piszę polaka przez małe "p")
Zrezygnowałem z tej pracy (jebnąłem nią w połowie dnia), gdy "szef" po raz drugi zarzucił mi że nie ma na mnie zarobku... Z moich obliczeń wychodziło, że za każdą moją instalację (2 do 3 tygodni) miał na czysto ok 7- 10 tyś euro. Pracowałem bez umowy...
Jeszcze coś? Jeszcze jakieś przykłady?
Pozdrawiam
Aha- uprawnienia robiłem w polsce na własny koszt i potem płaciłem tłumaczowi przysięgłemu za ich przepisanie...
|
|
|
|||||
|
Dopalacze beda teraz rozdawac za darmo. Powiedzieli, ze stac ich na to ! Prawo polskie jest bezbronne wobec rozdawania i posiadania. Na razie akcja bedzie przeprowadzana w Lodzi.
|
|
|
Pieniedzy tylko nie mozna rozdawac i posiadac i nad tym prawo jakos czuwa !!!!
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 19 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |