Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Magia - zagrozenie
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 6

Autor: kontakton Data 2010-10-02 17:30 Powszechność zjawiska magii nie może budzić wątpliwości co do istnienia i możliwości wykorzystania złych mocy. Dawniej zajmowanie się magią miało elitarny charakter. Dziś każdy, kto tylko zechce, ma łatwy dostęp do akcesoriów magicznych i podręczników okultystycznych, które reklamowane są w mediach bez jakichkolwiek zastrzeżeń. Co więcej, różne formy okultyzmu pojawiają się w lekturach dla dzieci i w zabawach podwórkowych (Harry Potter, Pokemony). Magię albo uważa sie ją za nieszkodliwą zabawę, albo fałszywie rozróżnia na białą i czarną. magia nie jest jedynie czczą wiarą, ale odwoływaniem się do sił demonicznych, aby dla własnych korzyści wpływać na bieg wydarzeń i inne osoby. Zaznacza on, że chociaż magia wyraża się w różnych formach, to zawsze ma ten sam skutek: oddalenie człowieka od Boga i doprowadzenie go do grzechu i śmierci duchowej. Ponadto konsekwencjami mogą być np. depresje czy inne formy dręczeń ludzi przez złego ducha. http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,8456156,Wielka_Brytania__druidyzm_zostal_oficjalnie_uznany.html Ludzie unikajcie straszenia Was. Unikajcie rozmow i slowa pisanego na temat jakiejkolwiek magii, duchow, straszydel, kosmitow i tzw. mocy. Nie dopuszczajcie tych wiadomosci do siebie, bo one przede wszystkim bardzo zakompleksiaja. Wdrazajac sie w takie wiadomosci, czlowiek zaczyna slabo oceniac sam siebie i wreszcie ogarnia go niemoc. Wystrzegajcie sie kontaktow na takie tematy. Wrocilo Sredniowiecze, Wy nie wracajcie !!!

http://www.tajne.org/forum/read.php?f=1&t=106629 :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Czymże jest ta magia? To nic innego jak praca z energią. I tak na prawdę wszyscy w tym siedzimy po uszy. Chciałbym widzieć choć jedną osobę która nie posługuje się energią, nie korzysta z niej czyli nie zajmuje się magią. Jeśli byśmy się zastosowali do nawoływania aby się nie zajmować energią-magią to musieli byśmy przestać jeść , pić , oddychać, modlić się bo przecież w ten sposób zasilamy się energią - magią życiową aby móc żyć na ziemi, zresztą aby gdziekolwiek i w jakiejkolwiek formie żyć musi się mieć energię życiowa, w przeciwnym razie w ogóle byśmy nie zaistnieli. Wrona Ty masz dobrze rozwinięta telepatie i potrafisz odczytywać telepatyczne wiadomości i odebrałaś taki telefon w którym cwany przedstawiciel "szkodników" używając półprawd i dezinformacji stara się nas ogłupiać, bo widzi że już jego wpływy tutaj maleją i trzeba się bronić. Ale oczywiście poprosiłem jego Opiekuna o interwencję i zaistniała. To od nas zależy czy będziemy energii-magi używali dla dobra swojego i innych , czy dla destrukcji idąc droga ciemnej strony. Nie myślcie że to już koniec, jeszcze trochę pracy i energii miłości trzeba tu wprowadzić aby to forum przestało być zabrudzane. Proponuje aby ustalić czas kilku wspólnych medytacji dwóch serc w intencji oczyszczenia tego forum z ciemnych energii, aby tu można zaistnieć bez ciągłej ingerencji oponentów światła. Myślę ze nie chcecie aby ktoś za Was tutaj wszystkich sprzątał.

Kris:
Proponuje aby ustalić czas kilku wspólnych medytacji dwóch serc w intencji oczyszczenia tego forum z ciemnych energii
Z pewnością takie oczyszczenie by się przydało:) Bo jak się czyta pewne wpisy, zwłaszcza z prośbami do Igora to można się naładować enrgią, ale złą. Bo myśli są energią, siłą, motorem który napędza to wszystko.

Definicja magi w ujęciu buddyjskim jest to przywiązanie do "wolności" rozumianej tak że wolny umysł usiłuje zrealizować swoje plany działając w sferze materialnej i poza materialnej aby było tak jak sobie wyobraża że chce aby było. Tam na początku jest praca z umysłem który postrzega rzeczywistość, bo to nasz umysł odbiera zewnętrzność i określa tego granice i sens tego co widzimy. To tak jak w tym Filmie "pamiętniki znalezione w Saragossie" że bohater pije zgniłą wodę z rozbitego czerepu a jemu to się wydaje winem w złotej czarze. To samo dotyczy wdzięków kochanek. Ktoś kto usiłuje wejść w wyższe stany świadomości w Zen potrafi tak kierować otoczeniem że dzieje się według jego woli jego widzi mi się. Kromka zazwyczaj spada masłem na dół a jemu upadnie zawsze na kant i tak stanie. To tak jak kolega usiłował ćwiczyć u jakiegoś żółtka chyba chińczyka sztuki walki i ten ustawiał stosik jednakowych cegieł pytał się która ma się rozwalić uderzał w nie z góry i się rozpadała ta wskazana choć była trzecia czy piata w stosiku. I żółtek pokazywał koledze na głowę jak ten się pytał jak to zrobił, że wy biali macie coś nie po kolei w głowie. Czyli w sferze materialnej usiłujemy coś wyklepać młotkiem natomiast w sferze niematerialnej napinamy swoją wolę się aby to wyglądało tak jak sobie życzymy. Czyli każde oddziaływanie na otoczenie połączone z pracą umysłu jak chcemy żeby to wyglądało jest w jakim stopniu magią.

Podstawowy przyklad straszenia : Idziesz do wrozki i ona Cie straszy, ze On Cie zostawi. Wracasz do domu i zaczynasz Go podejrzewac, sledzic. Odsuwasz sie od Niego i obserwujesz w oczekiwaniu nie szczedzac opryskliwosci. On nie rozumie Twojej zmiany. Jedynie, co przychodzi Mu do glowy, to to, ze cos sie skonczylo i wypalilo. Z czasem przestaje mu sie podobac takie zycie i czesto odchodzi. Rozstanie nastapilo tylko przez to, ze postraszyla Cie wrozka. Nie pozwol sie nikomu straszyc. Sam musisz wiedziec, jakie niebezpieczenstwa Ci zagrazaja. Sam musisz zdawac sobie z tego sprawe. Zeby to osiagnac, to musisz sie uczyc, musisz obserwowac, doswiadczac [np. czy Tobie jedzenie to szkodzi] i interesowac sie wszystkim co na Ziemi sie dzieje. Sam musisz zdawac sobie sprawe z tego, co jest grozne dla czlowieka - juz wiesz, ze spotkanie z lwem ?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 6
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.