Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Oddychanie holotropowe
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 10

Witam, Interesuje mnie wpływ oddychania holotropowego na zdrowie. Oddychanie holotropowe polega na wprowadzeniu siebie w odmienny stan świadomości poprzez sposób oddychania oparty na specyficznym sposobie oddychania poprzez serię głębokich oddechów. Po kilku głębszych oddechach istotnie czuje zmianę świadomości, czuje coś w rodzaju euforii, jednakże czuje się trochę osłabiony i mam mroczki przed oczyma. Czy już ktoś z was tego próbował? Czy praktyka oddychania holotropowego jest bezpieczna?

W zależności od stanu zdrowia. Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Obecnie nie cierpię na żadną chorobę i cieszę się nienagannym zdrowiem. Wykonuję nosem trzy głębokie, aczkolwiek bardzo powolne oddechy nosem. Po trzecim oddechu zatrzymuję powietrze w płucach,(szczególnie w ich dolnej części), a następnie wypuszczam ustami.

Mustang:
Czy już ktoś z was tego próbował?
Mustang:
Po trzecim oddechu zatrzymuję powietrze w płucach
na wydechu i niech ktoś Cie przyciśnie na 3 sek w splot słoneczny :-) drzemka jak się masz- powrót do świadomości bez pamięci ostatnich kilku lat co do miejsca i czasu mile widziana osoba w towarzystwie z wiedzo w zakresie pierwszej pomocy i nie zwykle opanowana pozdrawiam

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

Możesz mówić jaśniej?

Jednym słowem Mustang za to się nie bierz ;)) Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Próbowałem tej technik oddychania od dłuższego czasu. Odczuwałem przypływ sił i cieszyłem się lepszym samopoczuciem kilka minut po zakończeniu czynności oddychania holotropowego. Dlaczego ta technika oddychania jest niebezpieczna. Napiszczcie, proszę, więcej na temat konsekwencji tego.

technika jak technika ale tam się coś krzyżuje za bardzo dotleniony mózg albo coś i łatwo utracić przytomność- wyobraź sobie taki wypadek jadąc rowerem jezdnia- przewracasz się pod koła i już nie wstajesz bo ciężarówka z tyłu nie wychamuje nie warto eksperymentować z własnym zdrowiem- nie które techniki jak przy rehabilitacji mogą do czegoś prowadzić co może potem przynieść mało pożądane skutki kolega kiedyś wziął taką fajną tabletkie na więcej siły- powodowała lepszą wydolność podczas wysiłku- był zachwycony biegając przez godzinkę za to jak się zatrzymał był problem- organizm domagał się wysiłku- zabrała go karetka- bo szybko stracił przytomność- dostał zastrzyki i dzień na obserwacji

jest sytuacja w której może takie oddychanie wręcz uratować życie mianowicie zawał- należy przy tym kasłać co dodatkowo wykonuje ucisk mięśnia sercowego jak odgrzebie gdzieś materiał to więcej napisze pozdrawiam

http://davidicke.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=3377
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 10
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.