Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
sens
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 4

Czym jest sens? A raczej co nim nie jest? Bo podobno wszystko na tym swiecie go ma. Czy są rzeczy bezsensowne? czy nawet mój temat ma jakiś sens.

Wedlug mnie, wedlug moich doswiadczen oraz sposobu postrzegania sens jest wtedy, gdy cos ma swoje przeznaczenie, a kazde przeznaczenie dazy do wczesniej zalozonego planu, dazenie do celu, ostatecznego wyniku, ktorego rozwiazanie jest w poczatku i koncu rownoczesnie, bowiem Bog, nasz Pan Stworca jest Alfa i Omega, poczatkiem i koncem! To co nie ma swojego przeznaczenia nie zaistnieje, bo nie ma swojego calu, nawet tego, aby byc bezsensownym! Mozna z tego wywnioskowac, ze bezsens nie istnieje, bo jest przeciwienstwem istnienia - wiec po co zawracac sobie tym swoje mysli? A jesli nawet, to co poczynisz z odpowiedzia udzielana na to pytanie? Kazde pytanie rodzi odpowiedz, a odpowiedz rodzi kolejna, bo taki jest swiat: NIESKONCZONY, jednak gdy uchwycisz calosc znajdziesz odpowiedz na wszystkie pytanie, nie muszac juz ich wiecej zadawac!

Wszytsko ma jakiś sesns :) Tylko my czsami nie potrafimy go dostrzec :) Pax:)

Tu jest chyba nawiązanie do logiki.... Wszystko co potrafimy logicznie wyjaśnic ma sens... To czego wyjaśnić się nie da - sensu nie posiada...
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 4
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.