Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Dlaczego Amerykanie ?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 20

Witam Dlaczego akurat najwięcej udokumentowanych przypadków kontaktu z UFO zanotowano w USA ? Czyżby inteligentne, obce formy życia specjalnie upatrzyły sobie starsze panie, które wypiekają chrupiące ciasteczka :-) ? ? ? zapraszam do wymiany opini. ufo-zdrawiam webgang.

Nie ma obcych. Ufo to fikcja.

W Ameryce bylo najwiecej UFO, bo je produkowali pewnie w Area 51 w Nevadzie. Te ich ufoludki tez tylko po angielsku jakos mowily. Pewnie tez rodzimej produkcji.

hmmm.. może tam dolecieć im najbliżej... albo ze wzgledow połozenia..a moze przec to w jakis sposob jest tam czegoś wiecej niz gdzie indziej.. albo moze muslą ze to najważniejsze miejsce na Ziemi ... nie wiem..

Heh... a czemu najwięcej ziemniaków produkuje się w Polsce? Każdy kraj ma to na co jest popyt. W Ameryce był popyt na UFO to się UFO znlazło... w Polsce jemy ziemniaki to ziemniaki są produkowane. Szczerze to ciezę się że żyję w Polsce... bo to jeszcze w miarę normalny kraj... choć chodząc po internecie można odnieść niekiedy inne wrażenie ale nadal w 80% to kraj normalny... oby pozostał takim jak najdłużej... Pax :)

Teraz w Polsce będzie popyt na kiełbasę wyborczą. Może Szanowny Pan Lepper, będzie chciał przyciągnąć entuzjastów UFO do urn wyborczych, takimi newsami jak UFO i talibowie w Klewkach 2.

Dlatego drogi "Webgangu" Amerykanie, bo na terenie USA występuje najwyższy na Matce Ziemi poziom rozwoju ludzkich sił wytwórczych(między innymi wyrażona w cenach siły nabywczej towarów porównywalnych dla innych krajów,łączna produkcja dóbr materialnych i usług materialnych i niematerialnych). Przykładowo 2004 dochód narodowy na Amerykanina PNB(Produkt Narodowy Brutto, w Power Purchase Parity) 41.000 USD/mieszkańca USA zaś łącznie dla 300 milionów Amerykanów daje to łączny Produkt Narodowy Brutto USA - 12.300 miliardów dolarów.Dla przykładu i gwoli porównania PNB/głowę zjednoczonych NIEMIEC wynosi w 2004 38.000 USD co daje dla 82 milionów obywateli RFN 3.116 miliardów USD zaś Francji 39.400 USD/głowę 2.364 miliardów dla 60 milionów obywateli Francji,Wielkiej Brytanii 39.900 i dla 60 milionów Anglików-2.414 miliardow USD oraz Japonii 39.100 USD/głowę,dla 120 milionów Japończyków daje to łącznie 4.692 miliardy dolarów.Dla Rosji 13.500 USD/glowę oraz dla 150 milionów Rosjan 2004 daje to 2.025 miliardow dolarów wyrażonych w cenach siły nabywczej porównywalnych dla wcześniej wymienionych tutaj państw.Polska 2004 14.400 USD/głowę dla 38,2 miliona Polaków daje to łącznie 550 miliardów USD.

http://najwiekszetajemnice.blog.onet.pl/ Poczytajcie ten link.

Poziom rozwoju sił wytwórczych, pewnie cześciowo masz rację, ale jak to się ma do mojej przykładowej "babci piekącej ciasteczka" ? Czyżby ten % sił miał wpływ na fakt, że amerykanie częściej spotykają UFO?

bo ta babcia z USA ma bardziej złożoną świadomość i wewnętrzną inteligencję(w tym poczucie"wolnej nieskrępowanej woli") niż prosta stara polska,prymitywna, zahukana baba...Ma doświadczenie życia na obszarze ludzkiej "supercywilizacji "w odróżnieniu od babci polskiej żyjącej w bezprzykładnym prymitywiżmie dnia codziennego i nędzy ekonomicznej i społecznej...

Babcia amerykanska czy australijska niczym nie rozni sie od babci w Polsce. Powiem wiecej - polska babcia jest lepiej przygotowana do zycia i wiecej umie. Mieszkam juz ponad 23 lata poza Polska i autorytatywnie to stwierdzam.

No panie japoński robbot dentaku tym stwierdzeniem obraziłeś wszystkie polskie babcie. W imieniu wszystkich Polaków dziękuję Ci bardzo.

A tak poza tym, jaki obszar super cywilizacji ?? To że babcia ma dostęp do makdonalda, MTV i moze popykać w bingo,a dziadek zamiast wołem, zaora traktorem nie znaczy że obca forma życia wybierze USA. Źle kombinujesz. pozdrawiam

może poprostu do Stanów jest im bliżej... może nad obszarem polozonym nad USA jeste jakies promieniowanie lub coś innego o czym my nie wiemy..albo jest im po drodze na inna planetke ;D

Przecież UFO jako istot żywych które dotarły na ziemię nie ma może dotrą... kiedyś... ALe becnie to co widzimy to przecież prototypy nowych pjazdów USA i ZSRR a nie jakieś tam UFO. A dlatego w stanach jest najwięcej b stany najbardziej rozwijają badania w te strone !!!

Hmmm.. wiec wysuwała się wniosek,że to rządowe obiekty.jakie by z tego mieli korzyści? Napewno jakieś są... ale podyskutujmy

ludzie mieszkający w USA zawsze mieli szeroki dostęp do sprzetu filmowego,ogólnie są bogaci,dużo podróżowali po kraju i kręcili co się dało. Często podczas filmowania trafiali na dziwne zjawiska,które mogli uwiecznić. Teraz i my mamy swietny dostęp do wszystkich nowinek technicznych np.kamerki cyfrowe i aparaty.Myśle,że naszym amatorom filmowania i fotografii też już udało się coś uwiecznić.Mnie tylko zastanawia skala częstości obserwacji dziwnych i nie wyjaśnionych zjawisk.Sam i kilku moich kolegów też widziało kilka dziwów na niebie i jak to często bywa nie było czym tego utrwalić.Amerykanie napewno bar- dziej przyciagają uwage swoją cywilizacją,sa bardziej chałaśliwi i widać ich z kos- mosu,a taka Polska to zadupie.Co my tu tym obcym możemy pokazać.Smutne ale prawdziwe.Jak taki obcy właczy sobie takiego telewizorka i zobaczy taką Komisję Sledczą to odrazu padnie,albo takiego Oleksego.Jesteśmy dla nich mało atrakcyjni.Smutne ale prawdziwe.A w takim USA to jest co poobserwować.Wojsko tam ma fajne zabawki,technika jako taka.Ja na miejscu obcych to już wolałbym do Rosji polecieć.

PODSUMOWANIE Czyli z rozmowy mozna wyciągnąć następujące wnioski: Dlatego amerykanie bo: - technologicznie więcej działają (przykuwa uwagę) - szerszy dostęp do wszelkiego rodzaju kamer, aparatów - duży zróżnicowany obszar kulturowy - większy ruch w szerokim spektrum nadawania (wszystkie typy fal) thx i do następnego pytania

- i pierwsze miejsce w świecie we wdrożenich "supertechnologiii"takich jak szykowany niedługo za 500 miliardów dolarów przez PENTAGON "Remote Cosmic Internet Command System"(tak zwany wojskowy internet kosmiczny najnowszej supergeneracji lub "Internet II").Same koszty wyprodukowania satelitarno-kosmiczno-4G-(5G...dziś w W-wie mamy tylko 3G)3P#interneto-^^losowo^^multimedialnego SOFTWARE 'u dla internetu kosmicznej "Piątej" nowej generacji ,pracującego w oparciu o zastosowanie nowych superszybkich"czipów"typu COMMUNICANT tysiąc razy wydajniejszych od mikrochipa "Centrino" INTEL'a wyniosą ponad 200 miliardów dolarów.Oczywiście centrum wdrożen i prac nad kosmicznym internetem i jego oprzyrządowaniem to stany Kalifornia,Washington(Seattle-Microsoft),Masachussets(Boston),Virginia /Deleware(region Baltimore)tam gdzie największe,przerażające swoim poziomem supercywilizacji naukowo-technicznej; upiorne nadludzkie,"pęki prywatnych lub z udziałem NSA/CIA czy Pentagonu" superfirm produkujacych i wdrażających ekektroniczno-biotechnologiczne supertechnologie.. Cosmic God...Let them allow to rapidly and swiftly develop their "Human Supercivilization",..... on the American Soil.... Honour&Respect to all Polish Internauts surfing in the web...

Takie komputery i takie rzeczy juz sa !!! Moze teraz sie mozna o nich dowiedziec? Najdrozszy jest chyba ten komputer szybkiego reagowania. To jest cos niesamowitego, bo oni obserwuja osobe i moze sie w pewnej chwili potknac i przewrocic, albo w pewnej sprzyjajacej chwili moze wylac goraca herbate na siebie i nawet sie nie spostrzeze, ze jej to ktos zrobil. To sa juz dla mnie znane sprawy. Ten komputer szybkiego reagowania, to jest oczko w glowie nauki swiata. Nawet Polska nad tym tez pracowala. Czytalam na ten temat sporo, a bardzo duzo tych rzeczy doswiadczam, bo na mnie to tez testuja. Taka "maszyne" ma wlasnie tez HAARP.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 20
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.