| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| czystość | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 10 |
|
,,dlaczego warto zachować czystość przed małżeńską??"
|
|
:,) "dowodem odwagi nie jest umrzeć, lecz żyć" |
|
Nie mam zielonego pojęcia.
Może komuś sprawia to dobre samopoczucie w obrębie jego wyuczonych zasad moralnych, to by było jakieś wyjaśnienie dlaczego.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
no dobra to tak argumenty za i przeciw
|
|
:,) "dowodem odwagi nie jest umrzeć, lecz żyć" |
|
Za: dobre samopoczucie i zdrowie psychiczne jeśli ktoś jest z takimi zasadami mocno związany.
Przeciw: nie mam nic przeciwko czystości :)
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
za jest to że wiele wielu to pszczułki z kwiatka na kwiatek i mimo gorących zapewnień chodzi im tylko o zaliczenie jak koneser zabawa nieważne że ktoś pózniej czuje sie jak szmata.
a przeciw-czasem poprostu ludzie do siebie niepasują nawet w łużku
dobrze jest nieokaleczać się związkiem który będziesz stawiać kilka razy na ostrzu aż do śmierci.
idealne rozwiązanie jest po środku.pochodzić ze sobą chociaż z pół roku, poznać i zaakceptować intelektualnie zacząć poznawać własne ciało drobnymi kroczkami-to wzmaga apetyt :-)
to co się teraz dzieje 3 randki i heja a czasem i jedna-jest po prostu brudne
|
|
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
nie ma za ani przeciw jest to indywidualna sprawa kazdy robi jak chce.
ale zgadzam sie ze zbyszkiem warto pochodzić ze sob,ą jakis czas anie zaczynać znajomości od łóżka, ale tak samo warto chyba i w tej swerze sprawdzic sie przed ślubem.
|
|
|
|||
|
hm o wiele więcej uroku miałoby za mąż pójście czy nawet sam fakt spotykania się gdyby ta czystość została zachowana..ale wiadomo że "kiedyś też panny dzieci miały" ;) ..nie da się ukryć że w dzisiejszych czasach tragiczne jest podejście do bliskości..pierwszej inicjacji czy nawet małżeństwa..mnie to przeraża..no i ten pragmatyzm..
|
|
" Są takie rzeczy, które można zrobić tylko raz w życiu, nigdy dwa. " |
|
A po co ta "czystość", komu to potrzebne i do czego?
A może niektórzy są po prostu zazdrośni, jacyś niedowartościowani i nie mogą przeboleć, że nie mają kogoś na wyłączność, na własność, że nie są pierwsi?
To chyba głównie wpływ religii i programowania, że seks jest "nieczysty".
Kiedyś tam bywałem zazdrosny, ale przeszedłem długą drogę rozwoju i wyzbyłem się takich dziwnych reakcji.
Jak ktoś już coś tam robił, to jest jakiś gorszy?
Ja wolę doświadczone kobiety :)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
a ja wszystko z umiarem i po środku :-)
i wyzbyłem się myśli o pożądaniu fizyczność jest ble
a takie doświadczone i modliszki łakome ochyda
za to dusza intelekt- to ciekawe :-)
lubie zasady granice życie w jakiś sposób ułożone
|
|
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 10 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |