| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| biblia a ufo | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9 |
|
wejdzcie na ta stronke:
www.arthur_clipperton.webpark.pl
powiedzcie co o tym myslicie
|
|
|
Myślę, że storna nie istnieje sądząc po tym, co mi wypisuje Mozilla :-D
[%sig%]
|
|
|
mi się wydaję że ten koleś, autor tej strony wyznaje Jechowę i próbuje nas nakłonić różnymi sztuczkami do swojej religii nie mówiąc tego wprost tylko poprzez namawianie do zaprzestania wiary w Kościół Katolicki.... szczególnie widać to w dziale "Biblia a K.K.", gdzie jako przykład mamy przedstawione że Maryja miała kilku dzieci - co po części się zgadza, poniewaz Jechowi wierzą że słowo "bracia" ma to samo znaczenie co dzisiaj (jak brat siostra).. A wtedy to oznaczało przyjaciel, znajomy... Podsumowując! Ta strona to jedna wielka bzdura i prowokacja - "Oto zdanie moje..."
|
|
|
Bueheheh :) ciekawy temat. Pewnie już z półtra roku temu na tym forum dowiedziałem się że Jezus był kosmitą, Arka Noego to statek UFO przewożący DNA, Arka przymierza to krótkofalówka a rydwany z objawień to statki kosmiczne.
I jeszcze innych ciekawych rzeczy... Czy nadal są tutaj ludzie gotowi podjąć się obrony tych twierdzeń?
Pax vobiscum :)
|
|
|
Brat, a moze Ty wiesz, jaki kolor skory mial ten Noe, co sie podobno z potopu uratowal? Tyle ras ludzi mamy na Ziemi i rozne kolory skory, Noe byl jeden.
|
|
|
A tak z ciekawości czystej. Czy zna ktoś z Was imię Boga ? Przecież co tydzień na mszy odmawiacie "święć się imię Twoje" ? Czy to nie dziwne, że nikt tego imienia nie wymawia ? A Bóg ma imię !!! A co oznacza Imię Jezus ? Jak doczytacie to dojdziecie do przykrych wniosków.
Pozdrawiam
|
|
|
Gośka dobre pytanie gdyby brać Biblię dosłownie. A to przecież mija się z celem. Biblia nie jest źródłem historycznym.
A jaki jest sens kiedy porównamy "mówię do Ciebie" albo mówię do Ciekawego Świata". Zwracając się bezpośredni do Boga używamy zaimka. Czy to jest zabronione gdziekolwiek? A imię jest Jahwe, Jezus, w pewnym znaczeniu słowo "Bóg" też może być imieniem.
Nadal jestem ciekawy czy ktoś wierzy w tego typu rzeczy o jakich naisałem we wcześniejszym poście.
Pax vobiscum :)
|
|
|
Ja raczej zgadzam sie z bratem, ale daja mi do myslenia widzenia ezechiela..sprawdz to braciszku.
|
|
|
Master, przypuszczam że chodzi Ci o piewszy fragment księgi Ezechiela a mianowicie o Teofanię. Wybrażenie Chwały Bożej jest często spotykane w tego rodzaju tekstach. Aczkolwiek każdy możedoszukać się w nich tego co sam chce... nie jestem specjalistą w dziedzinie egzegezy ale mogę podać ogólne objaśnienie tegoc jest tam napisane. Bynajmniej nie widzę nigdzie opisu UFO...
Pax:)
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |