| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| wpadło mi w oczy? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 13 |
|
witam serdecznie ewentualnych czytających.W niedzielne późne popołudnie 16-17 byłem przed swojm budynkiem pod warszawą . niby nic ciekawego ale jestem w rejonach(22km od warszawy ) gdzie zaczyna się korytaż podejścia na lotnisko okęcie.nagle zauważyłem rozbłysk światła w zenicie apotem odalający się obiekt na kierunku północno zachodnim .czy ktoś wie co to było,czy możę to wpływ kotleta na objad.
|
|
|
Chyba wpływ kotleta na obiad. Nie, ale nie sądzisz, że mógł to być jakiś... hmm samolot?
|
|
|
Takie blyski na niebie promieniami laserowymi robia juz bardzo dawno. Moze sie to tez przesuwac jako swietlisty punkt pozniej. Amerykanie i Rosjanie robia to juz od stu lat. Dokladnie od wynalazkow Tesli. Na falach Tesli przesylali lug elektryczny, a teraz robia to laserem. Poczytajcie sobie o Mikolaju Tesli i jego wynalazkach. Wiele jego wynalazkow Ameryka do dzisiaj trzyma w scislej tajemnicy i wykorzystuje w rozny sposob, czesto mordujac, kaleczac i dewastujac.
|
|
|
Często podaje się datę 1954 skonstruowania masera, pierwszego wzmacniacza kwantowego.
Pierwszy laser (rubinowy) zbudował w 1960 roku Theodore Maiman, ośrodkiem czynnym był kryształ korundu domieszkowany chromem - rubin.
W roku nastepnym Snitzer uruchomił laser na bazie szkła neodymowego, a w roku 1964 Gaisik i Karkos skonstruowali laser na bazie granatu itrowo-glinowego domieszkowanego neodymem.
W tym samym roku zbudowany został pierwszy laser półprzewodnikowy z pompowaniem diodowym.
W latach 1967-69 Bagdasarow i Kamiński zbudowali laser na bazie kryształu perowskitu itrowo-glinowego domieszkowanego neodymem, a Homer, Linz i Gabbe wykorzystali fluorek litowo-itrowy (YLF).
Kilka lat później (w 1979 roku) skonstruowano laser z przestrajaniem częstotliwości na krysztale aleksandrytu, a w roku 1982 Moulton zaprezentował laser na bazie tikoru.
(to tak w temacie 100 letniej tradycji rosyjsko - amerykańskiego błyskania laserami na Naszym Polskim niebie) - dla czytających bez zrozumienia ....... 2004-1960=44
łuuuuu mistyczne 44 a nie 100 lat
-- gosiu zaczynam cie traktować jako koloryt lokalny coś jak napisy legia miszcz na murach ;)--
[%sig%]
|
|
|
To poczytaj sobie ten link: http://www.earthpulse.com/haarp/update.html
|
|
|
Aaaa.... świstak sobie siedzi... No nie, qrde, to już jakaś paranoja z tym HAARP w Twoim wykonaniu...
[%sig%]
|
|
|
dzięki wszystkim. zastanawiałem się czy tylko ja to zobaczyłem .Co do sugestij że to może być samolot;nie ta wysokość i nie ten kont wznoszenia. w mojej okolicy samoloty latają trochę niżej (początek ścieżki do lądowania).raczej spodziewałem się odpowiedzi typu :wyniesiono nowego satelite,spodziewano się wejścia kawałka drutu kolczastego w atmosfere itp. no ale dzięki- poszukam dalej
|
|
|
propo tych zjawisk na nieibe kilka dni temo ok. 1-5 grudnia w 5 osob sieidzelismy na lawczece na naszym podworeczku w lubinie (kolo wroclawia) . braklo miejsca dla mnie wiec stanalem se przed ekipa . niebo bulo miejscami czarne , miejscami purpurowe, nagle wielkosci ,duzej wielkosci pojawilo sie swiatlo (jakby halogenowe) , zrobilo taki rozblysk przelecialo xchwile i zniklo........
1.to nie byl ksiezyc poniewaz kształtem wlasnie przypominal UFO moiwe serialnie .... taki.. banan tylko bardziej hmm,,wyszlifowany''
2. to bylo naprawde big odleglosc ok 50-200 m
3. nikt inny tego nie widzial poniewaz tylko ja stalem...
|
|
|
To ja miałem dwa lata temu pewną sytuacje. Wyszedłem z psem na spacer niebo było gwiezdziste i bezchmurne. W pewnym momencie na niebie coś przeleciało tworząc linie. Trwało to pół sekundy. To coś znajdowało się dokładnie nademną na niebie ia linia ta miała grubość gwiazdy i tak na oko centymetr by to miało gdyby to na zdjęciu umieścic.
|
|
|
Goska rozumiem ze sie udzielasz na kazdy temat, ale zeby znowu o Tesli i magicznej broni ???? Kobieto przeczytaj sama siebie i pomysl co piszesz. Az sie zal robi czlowiekowi gdy cie czyta. Amerykanie swieca laserem pod Warszawa ??? To juz jest glupota, paranoja i skrajny debilizm. Jak mozna takie rzeczy wypisywac? Czy ty masz rozum ? Jezeli to sa zarty z twojej strony to przepraszam, w przeciwnym wypadku jestes zalosna. Kobieto idz do lekarza ( powiedz mu a tym HAAARp czy jakos tam, moze wtedy ci opowie wiecej na ten temat ) i zbadaj sie. Takich bzdur jeszcze nie czytalem.
Sorki za styl ale nie wytrzymalem. Sa pewne granice zdrowego rozsadku
|
|
|
wszyscy macie stuprocentową rację,wokół 2-milionowego molocha cywilizacyjnego stolicy POLSKI - Warszawy obserwuje się teraz ogromną aktywność NOL-i;przypuszczam pochodzących z różnych cywilizacji pozaziemskich.Związane to jest z bardzo ważnymi wydarzeniami społeczno-politycznymi rozgrywającymi się w 300 milionowym "super-etnosie"światowej Słowiańszczyzny,rozciągającym się od Łaby(Serbołużyczanie)aż poprzez Mińsk Białoruski i Moskwę po fale Ocean Spokojnego-przez całą "supermatuszkę" Rassijjęęę(Władywostok) i od Kopru,Potoroża w Słowenii poprzez Zagreb i Beograd i Sofię ku Odessie i ku ukraińskiemu Kijew'owi.Następuje ogromne przemodulowywanie i przeprogramowywanie całego rozwoju ludzkiej cywilizacji z biegunem umiejscowionym na terenie
tego właśnie słowiańskiego"super-etnosu"kulturowo-ekonomicznego.Kosmici jeszcze nie wybrali centralnego punktu ludzkiego"superrozwoju" ',wahają się jeszcze pomiędzy jego umiejscowieniem w odpowiednim ośrodku miejskim.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 13 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |