Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Ważne "Sex z Żoną"
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 79

Tylko nie śmiać się proszę. Jestem czytelnikiem Tajne.org od ok 3 lat Od prawie 5 lat moje współżycie z żona ogranicza się tylko do ok 10 minut raz na miesiac nie bede sie rozpisywał jakich zabiegów uzywam aby to zmienić ( b.Duzo) i nic . Dla Mnie jest to tajemnicze niezrozumiałe Co się z Nią stało od pewnego czasu nie lubi się nawet całować . Rozpisujemy się o Tajnych spiskach a tu w swoim łózku nie wiem o co chodzi . Pa narq POMOCY

Kanoe no to masz teraz problem i to duży.. nie rób nic hop siup..daj sobie czas naprawde będzie to wyglądalo inaczej potem..pisze ci to z własnego doświadczenia. i nie roztrząsaj tego w kategorjach złe dobre nie ma sensu wierz mi stalo sie i nie żałuj tego czego zrobileś bo wpadniesz w paranoje

i co sie stało to sie nie odstanie nie żałuj:)

Nie pochwalam ale rozumiem Kanoe . Jeżeli opuszczają mnie moje diabły, obawiam się, że ulecą z nimi moje anioły. (Rilke)

skoro sie mleko rozlalo juz.... trzeba zmyc i dalej zyc czasem jest problem w który sie coraz bardziej sie zaglebiamy na kartce wyglada jak spirala hipnotyczna im wiecej o nim myslimy tym blizej srodka jestesmy a tam corac gesciej i coraz bardziej wciaga do srodka wiec i coraz ciemniej i nic wiecej niedostrzegamy mysl urasta do postaci olbrzyma i trudniej wyjsc z niego, przeskoczyc w termodynamice byloby to stanem jakiegos naprezenia granicznego i albo sobie poradzisz z problemem albo to peknie jak wrzód z medycyny najwarzniejsze by go umiec zaleczyc by niebylo smrodu i powiklan kanoe-to co sie stalo zatrzymaj dla siebie-jesli stanie sie jeszcze tez zatrzymaj to tez tylko dla siebie- to ze ona sie dowie Tobie nieulzy a jej przysporzy tylko trudnosci bez wzgledu czy nadal bedziecie razem czy sytyacja sie rozwinie i rozejdziecie sie to zbyt duze obciazenie psychiczne i bedziesz mial to wykrzyczane milion razy-a moze i raz jeszcze wiecej, poza tym moze sie wszystko ulozyc zlosc przechodzi problemy mijaja zreszto jak nowe milosci pamietaj tez o zabezpieczeniu jesli cokolwiek sie stanie Twoja zona sie domysli moze miec po lepszej nocy :-) tylko zaczerwienienie a moga byc wieksze dolegliwosci my faceci niemamy o tym pojecia ale kobiety mimo ze jestes czysciutki zle siebie znosza pozdro

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

Kanoe a tak w zasadzie to Ta Nowa jest ładniejsza od zony czy tylko sex fajny? . Wszystko bedzie halo jak Priorytety bedziesz stosował. Złapałam sie na tym ,ze po czytaniu postów to troche mnie podrajcowało hahahahaha szkoda ze mój chłopak wraca dopiero w poniedziałek ( Nic specjalnego jestem bo jestem DOBRY z Filozofii).Wracając do Ciebie nie zazdroszcze dylematu moralnego ale z drugiej strony Życie jest jakie jest. Nie Ty to Ciebie.

Ja tam jestem teraz po twojej stronie . Tylko krowa nie zmienia poglądów (albert)

Ty Zbyszku jesteś totalnie zdołowany... tak Cie czuje gdy Cie czytam ;) I to chyba w gruncie rzeczy przez to, ze wiele z siebie dawałeś a niewiele było w zamian. Bycie egoista nie jest złe... bo w koŃcu kto jak ni każdy z nas musimy sobie tak układać życie by czuć się w nim w miarę fajnie... MYŚLĘ ŻE MAMY DO TEGO PRAWO. Ale intuicja jest niezbędna przy wyborach, by iśc za tym co nas rajcuje i z tymi, którzy do nas pasuja a my do nich!

Iść z uśmiechem na twarzy do końca.... a nawet i potem

myśle że świadomości przybyło nic niejest tak jak było i nigdy niebedzie to tak jak z rzeką do której nigdy do tej samej 2 razy niewejdziesz czasem to przekleństwo tak czuć wszystko takim kłębkiem receptorów wszystko sprowadza się do życia wg schematów wypracowanych przez siebie by niewpaść w przepaść nie mowa już o jakichkolwiek wyżynach sam w sobie sex-zawsze na początku jest extra-i zmierza do punktu zera jakbyśmy byli stworzeni do ciągłych zmian partnerów poza tym dziś rozumiem wiele powiedzeń także z deszczu pod rynne :-) pozdro

Był sobie raz pewien książę, który pewnego dnia spytał piękną księżniczkę, czy wyjdzie za niego za mąż. W odpowiedzi usłyszał tylko krótkie: "Nie!" I żył książę długo i szczęśliwie, jeździł na polowania i na ryby, każdego dnia spotykał się z kolegami, pił mnóstwo piwa i upijał się w sztok, grał w golfa, rozrzucał skarpetki po domu i nie opuszczał deski sedesowej, posuwał służki, sąsiadki i koleżanki, śpiewał pod prysznicem na cały głos, pierdział, kiedy miał na to ochotę, głośno bekał i drapał się po jajcach.

poza posuwaniem służek sąsiadek i kolerzanek- wszystko się zgadza :-)

Gdy patrze w około min. na moje kolezanki które na 2 roku powychodziły za mąż lub np moja starsza siostra . Te chwile uniesień adoracji Faceta w pierwszym stadium zwiazku zanikają lub tracą atrakcyjność . Ktoś powie ,ze uogólniam , Tak ale w filo i psycho czy sociol odwołujemy sie do czystej matmy ekonomi itp. i wyniki są jak obraz Kanoe i jego rodzina jasne inne scenariusze to jasne ale wynik smutny. Do tanga trzeba dwojga.!! Co zrobi Kanoe gdy Ona nie chce a póżniej Ona moze bedzie chciała a Kanoe juz ma fajny sex z inną . Dochodzę do wniosku ,ze najlepiej zostane kochanką luzny zwiazek z Facetem . Po co przechodzić w dalszym życiu takie zakrętasy jak cos nie halo wyskoczy .

Taki luźny związek ok, ale co będzie jesli sie zakochasz? Zapragniesz dzieci i całego tego majdanu? oczywiscie nie musisz sie zakochać ale jednak jest taka opcja. niestety w życiu jest tak że nie da sie uniknąc niektórych komplikacji no chyba ze sie jest mega szczęściarzem:) a takie problemy da sie rozwiązac. albo sie rozejdą i beda szczęśliwi i poukładają wszystko tak żeby było ok.albo poukładają sobie życie razem lepiej. wydaje mi sie ze każde doświadczenie w życiu jest ważnie nawet takie. i czy tu kanoe dopuścił sie jakiegoś wykroczenia? chyba nie jest wiele okoliczności łagodzących

Jest i to duza okoliczność łagodzaca (jestem dziewczyną 25 letnią no powiedzmy ,że już kobietą)z racji tego że jest Facetem . To od Nich oczekujemy - Walki , Ochrony i Heroizmu w życiu , ich system adaptacyjny musi być Speed . Więc Szczukomania mnie nie interesuje , ja nie bede zjadac równo ze stołu a gdy przyjdzie problem to powiem zrób bo jestes facetem. Hipokryzja feministek mnie nie odpowiada i mi wolno jestem taka i juz . Wiem,ze wychowanie dziecka zaczyna sie od narodzin jego rodziców , ale co kto ma zrobic ze przyszedł tu a nie tam . Wszystko jest fajne w gadce na wykładach etc . Gdy kobieta posiadzie faceta a pózniej gada takie tam o .... szybko . To w 100% uwazam że Kanoe robi to co robi . Jasne Dom rodzina priorytet Wiadomo i gdy tamtej odpowiada rola kochanki to jest ok. Mój chłopak (jestesmy ok 2 lat) cały czas jest na tzw pawim ogonie w stosunku do mojej osoby , jest to fajnie , nie wykorzystuje tego , no troszeczke przy rachunkach za kolacje w super restauracji , ale ja bym tam nie poszła hahahaha On chce to spoko. Najbardziej rajcuje Go gdy inni faceci obcinaja Mnie wzrokiem i jak On mówi slinia sie na mój widok ( bez narcyzmu) i na moje długie pokrecone naturalne rude włosy.Ja dla niego nauczyłam sie piec ciasto , parować skarpety itp . tego chce i to robię . Mimo otwartego przewodu doktorskiego i zajec fakultatywnych znajduje nawet czas aby iśc z nim na Ryby. Jak npisałam wczesniej jest jaki jest ale gdy teraz jestem z Nim znam swoje miejsce w szeregu a on zna moje . Kanoe rób tak aby przez Ciebie nikt nie płakał , i bedzie dobrze.

tojaeva-szczeże to bardzo ładnie to wygląda żyjemy jeszcze w świecie wypracowanych stereotypów przez społeczeństwo i rządy kiedy liczył się egzystencjalizm materializm dzieci im więcej tym więcej podatników machina, ilość nie jakość te schematy wciąż próbuje się narzucać w młodym wieku ślub wszystko jak z bajki dzieci w młodym wieku to ma dobre strony bo naturalne ale wszyscy widzą jak jest-pomoc rodzin coraz bardziej szczątkowa nawet w kwesti opieki dla dzieci więc młodzi szybko się wypalają kasa dom jak niezapracujesz to niemasz. dzieci to wyrzeczenia i wydatek-a tak szczerze to niesamowity biznes dla rządu cenie ludzi którzy myślą nowocześnie zrywają stereotypy żyją dla siebie są mądrzy i inteligentni bo żaden związek na podłorzu seksualnym niema szans bytu-fascynacja szybko mija i niektórzy machinalnie rozkładają nogi z przyzwyczajenia inni mają kryzys inni mają przecinki w życiu a ostatni poprostu go w związku nieprzetrwają ukształtowanie osobowości i nauczenie się kilku warznych rzeczy o życiu to mniej więcej 30 lat-jak dla mnie to czas rozsądnych wyborów trzeba dorosnąć emocjonalnie by związek był traktowany jako coś duchowego-wspólna wedrówka przez życie i seks ma niewiele tu do powiedzenia większość robi inaczej i to wielki błąd= i niekrytykuje tylko współczuje harówy bo do tego czasu niektórzy wypracują potężne kwoty dla zus dla us i wielu innych choćby banków bo niestarcza i trzeba kredyt by poprostu egzystować zamiast najnormalniej żyć.a każdy wypracowany zysk komuś oddać

Ktoś kiedyś powiedział, że w chwili, kiedy zaczynasz zastanawiać się, czy kochasz kogoś, przestałeś go już kochać na zawsze.

Różnica miedzy seksem i miłością jest taka, że seks rozładowuje napięcie, a miłość je wywołuje. Woody Allen

Tojaeva:
Różnica miedzy seksem i miłością jest taka, że seks rozładowuje napięcie, a miłość je wywołuje. Woody Allen
Powiedział tak ze swojego punktu widzenia i z własnego doświadczenia. Widać nie zaznał doświadczeń innych ludzi.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Tojaeva:
Ktoś kiedyś powiedział, że w chwili, kiedy zaczynasz zastanawiać się, czy kochasz kogoś, przestałeś go już kochać na zawsze.
Hmm nie zgadzam sie z tym..miłośc wg mnie nie jest stała..można kogoś kochać w różnych okresach inaczej. i ja sie czesto zastanawiam nad miłością.. i wydaje mi sie że jak ktoś przestaje analizowac uczucie nie myśli o nim to chyba wtedy przestaje kochać..j aczęsto zadaje sobie pytanie czy kocham:)

czasem to tylko efekt zakazanego owocu i spirali hipnotycznej czasem zaniedbanie i nudy zwiazkowe ale wtedy polecam przejąć inicjatywe w związku

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 79
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.