| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Milosc | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 80 |
|
Musze powiedziec, ze nigdy nie marzylam o tym, zeby sie zakochac raz na zawsze. Jestem zdania, ze decyzja spedzenia zycia z jednym facetem tworzy instytucje. Ludzie, ktorzy postanawiaja sie wspolnie dorabiac i miec dzieci buduja baze, na ktorej beda mogly zawsze oprzec sie ich dzieci i oni sami na starsze lata. Wspolne zaistnienie dwoch osob zaczyna sie zwykle od milosci, ale kazda milosc z czasem powszednieje. Zostaje wspolny dorobek, dzieci i niekrepujace obcowanie na codzien. Taki zwiazek powinien byc nierozelwalny. Czlowiek nie powinien burzyc tego co zbudowal. Zakochac mozna sie wiele razy w zyciu, ale zeby nie psuc kazdej nastepnej milosci, to nie nalezy tworzyc z wybranym stalego zwiazku. Owoc zakazany jest ciekawszy i upieksza zycie. Tajemnica zawsze podnieca i dopinguje do aktywizacji zycia. Jest motywacja, zeby dobrze wygladac. Dba sie o spokoj w domu i wyzwala sie w czlowieku mozliwosc lawiracji, ktora ubogaca i rozwija. Madrosc polega na tym, zeby w zyciu ze wszystkiego korzystac i miec z tego radosc.
|
|
|
Motylku ty mnie zniechęcasz do kochania innej osoby xD
Jeszcze zacznę się tego bać ;p
Ale tak na poważnie to masz wielką rację jak dla mnie każdy nieudany związek czy spora kłótnia tak może człowieka dobić że zrobi sobie krzywdę.
|
|
Pozdrawiam wszystkich...!!! |
|
Oj ja nie zniechęcam do miłości..tylko to jest takie wszystko bardziej skomplikowane niż sie na początku wydaje...jest zakochanie miłosc ptaszki motylki etc..wtedy góry można przenosić..potem już zaczynają sie schody zauważa sie wady i albo sie je akceptuje albo kończy sie związek..jak brnie sie dalej to akceptujesz już te wady ale wqrwiaja cie jak mało co..potem dochodzą obowiązki problemy różnego rodzaju finansowe i nie tylko i tu dochodzi dyplomacjia i umiejętnośc rezygnowania z niektórych spraw..potem pojawiają sie pokusy którym albo sie poddajesz albo walczysz i nawet jak sie oprzesz pokusą to żałujesz czasem że ehhh trza było zaszaleć..no i jeszcze musisz umieć wybaczać co nie raz jest nie wykonalne i musisz pamiętać że przebaczenie jest równoznaczne z zapomnieniem a nie wywlekanie na każdym kroku błędów...
i tak to mniej więcej wygląda do mety docierają nie liczni a jeszcze mniej osób dociera do niej szczęśliwych...
|
|
|
i właśnie osoby które sie kochają ranią siebie nawzajem najmocniej..bo od wroga a nawet przyjaciela można sie spodziewać ciosów, a od osoby którą sie kocha nie i dlatego najbardziej bolą..
a i u góry zapomniałam dodac że jeszcze trzeba umieć pogodzić sie że marzenia o super związku nie koniecznie idą w parze z rzeczewistością./.
|
|
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ostatnio przegadywałem sie z znajomą z szczesliwym grymasem na twarzy że nie ma piekła i nieba tak jak to mówią w bibli i kosciele. Ale ona nie tak nie może być ja wierze w swoje nie opowiadaj bzdur, ja już ja tam widze z tą biblią w reku która sciska jak boa:P. Ale mówie jej wierze w boga ale nie w niebo i piekło bo to zależne jest od własnego postepowania jesli czynisz dobro spotykasz dobrych ludzi jesli piekło to na odwrót. A ona znowu ooo wierzysz w Boga nie wierzac w niebo i pieklo hmm.. to moze powinienes wiecej poczytac.
Heh istny kabaret powiadam wam :P
Czy miałem racje bo mi sie wydaje ze tak??
|
|
|
Racja jest mało ważna. Ważniejsze co się wie i jak się to czuje.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
A po 2 w końcu my tu propagujemy wolną wole i samoistne myślenie wiec każdy ma wybór i swoje gadanie. Kazdy jest wolny w tym co głosi wiec ona i ja mam racje. Ja wiem że wiara w boga nie musi sie wiązać z podknięciami kościoła, czy fantastyki co nas może spotkać za to ze nie bedziemy grzeczni, ale przestrzegam dekalog :P
nie ma tematu bo nie chce robić kolejnego tematu o wierze kto w co wierzy każdy wierzy w to samo tylko inaczej to opisuje i miedzysobą sie nie umią zrozumieć :)
|
|
|
|||
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
Mądrości buddyjskie: Sannyasa to miłość, związki, relacje. Pamiętaj: możesz być w jakimś związku tylko wtedy, gdy nauczysz się przedtem być samotnym - nigdy wcześniej. Tylko indywidualności potrafią istnieć w związkach. Tylko dwie wolności mogą się zbliżyć do siebie i objąć. Tylko dwie nicości mogą spenetrować innych i roztopić się w nich. Jeśli nie potrafisz być kompletnie sam, twój związek będzie fałszywy. Będzie jedynie sztuczką, aby uniknąć samotności - niczym więcej. Tak żyją miliony ludzi. ich tzw. -miłość- jest niczym więcej niż niezdolnością do bycia samotnym. Więc biorą się za ręce, udają, że się kochają, ale gdzieś głębiej tkwi ich jedyny problem: nie potrafią być samotni. Więc znajdują sobie kogoś, z kim mogą pójść do kina, potrzymać się za ręce, na kim mogą się wesprzeć. Ale ten ktoś używa ich w ten sam sposób, gdyż on też nie potrafi być samotny - on także traktuje cię instrumentalnie: jako ucieczkę od siebie samego. Oboje używają siebie nawzajem jako instrumentu do ucieczki, stają się od siebie zależni, od siebie uzależnieni...
|
|
|
Chciałabym dowiedzieć się czy mój partner mnie zdradza. To pytanie, na które nikt nie chce udzielić mi odpowiedzi.. Szczere rozmowy itp... to nic nie daje... Kocham go i chciałabym wiedzieć czy mi się oświadczy, czy naprawdę kocha i czy karty odpowiedzą czy za niego wyjdę?
|
|
|
Nie ten temat.
|
|
|
Jak to nie ten temat? Przeciez miłość, to jest ten temat, prawda?
|
|
|
to gdzie mam napisac zeby uzyskac jakas sensowna odpowiedz na te pytania? Bo naprawde dluzej nie wytrzymam tej nie pewnosci:(
|
|
|
Wróżby w temacie "Zaklęcia".
|
|
|
Jak tam wejsc? jestem tu pierwszy raz. Proszę powiedz mi, pokieruj mnie.
|
|
|
Jednak poradziłam sobie sama ale bardzo dziekuje za wskazówkę. Pozdrawiam:)
|
|
|
Partner moze nie zdradzac dzisiaj, ale juz jutro moze zdradzic. Nie wspomne o tym, ze mozna kochac dwoch ludzi !
Jest tez takie powiedzenie, ze milosc niszczy kuchnia. Malzenstwo jest przede wszystkim kontraktem na wspolne gospodarstwo i potomstwo. Wielu ludzi na tym swiecie zwiazalo sie wezlem malzenskim dla interesu. Majatek i rodzina to wielki interes, ktoremu towarzyszy czasami milosc do swojego narodu czy do zysku. Milosc romantyczna ma tylko jedna podstawe - zauroczenie, ktore mija czasem po pierwszym stosunku. Czasem trwa cale zycie. Czasem, czasem, czasem....
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 80 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |