| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Witam serdecznie | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 17 |
|
mam ważne pytanie, jestem w trudnej sytuacji życiowej, czy powinnam odejść od męża i zacząć życie od nowa. proszę o radę. dziękuje
|
|
Bogi |
|
Tak.
Nie ma za co.
Pozdrawiam.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
:) dobre :)
Natym forum odczymasz pelen wor dobrych rad:)
A tak na serio ,czy rade nieznajomego na tak powazny problem wezmiesz pod uwage? Moim zdaniem to dosyc nieprzemyslana proźba ^^
|
|
Wina tuska |
|
podpisuje sie pod tym ze powinnaś:Odejść
mam podobna sytuacje i powiem ci niema co sie męczyć nic na przymus,żyje sie tylko raz
|
|
φίλος κόσμος |
|
Ludzie kiedy są wystawieni na stres lubią kiedy ktoś za nich myśli i podejmuje decyzje. Najbardziej niezdecydowane są kobiety. Jest wtedy kogo winić i wychodzi się z niejako czystym sumieniem.
Moja rada: Nie płacz, idź na koncert.
|
|
|
|||
|
To też kwestia psychiki człowieka, ale takie odniosłem wrażenie. Kobiety są takie delikatne, emocjonalne i w ogóle ;)
|
|
|
Bardziej wypada żeby facet był zdecydowany.
Kobiecie to uchodzi nie rzuca się w oczy nie jest tak kłopotliwe dla otoczenia. Tak jej emocjonalność na to zezwala.
Niezdecydowany facet to kopot nie tylko dla siebie, jego samego ale dla wszystkich. Facet powinien być konkretny bo opierać się powinien na przesłankach logicznych, racjonalnych.
Czyli bardziej jest to mit który staramy się podtrzymać.
Tak naprawdę wynika to bardzo z wychowania z wad jakie dostaliśmy przez rodziców którym się wydawało że jesteśmy dobrze wychowywani a było tak sobie. Choroba sieroca, zaburzenie poczucia bezpieczeństwa prowadzi do tego że takie dziecko płci każdej wyrasta na osobę niezdecydowaną.
|
|
|
Nieważne czy facet jest zdecydowany czy jest kulawy widać że koleżanka ma problem może ją zdradza,może jest damskim bokserem cholera wie, niewnikam ma problem i tyle i sie łamie czy dobrze zrobi według mnie dobrze jak odejdzie po cierpi pare miesiecy i jej przejdzie i zacznie oddychac na nowo mam gorszy problem na podbnym tle i wiem ze tez zrobie dobrze bo niema co się męczyć i sie zadręczać jezeli druga osoba ma na ciebie wywalone i robi takie rzeczy ze az gardlo ci ściska na sam widok,dlatego lepiej spasowac i sobie poukladac wszytsko na nowo z pewnym dystansem do pewnych spraw.
|
|
φίλος κόσμος |
|
Cóż, ja jestem osobą niezdecydowaną :/ Jak podejmuję decyzję, to muszę to robić bez zastanowienia, bo inaczej trwa to wieki, nim rozpatrzę wszystkie możliwe za i przeciw.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
Bo tak naprawdę jest wiele różnych rozwiązań nie wszystkie dobre ale każde ma lepsze i gorsze strony.
Niezdecydowanie nie należy utożsamiac z jakskimś rozchwianiem emocjonalnym.
Jedną sprawą jest wybierać a inną jeszcze być nie pewnym po dokonaniu wyboru.
Ktoś albo chce za dobrze albo nie może się pogodzić z tym że cokolwiek nie zrobi to i tak jakoś będzie.
|
|
|
Najgorszym przeciwnikiem na drodze duchowej są wątpliwości, powodują wiele zamieszania i przysparzają cierpień.
O tak, pamiętam sprzed laty to przekleństwo. Co robić w takich wypadkach?
Zająć się czymś pożytecznym pozwalając sytuacji aby ułożyła się sama. Przerywać niepotrzebne rozmyślania, zazwyczaj prowadzą one donikąd.
http://www.rozwojduchowy.net/ksiazki-pierwszekroki.html
I jeszcze coś:
http://www.cudownyportal.pl/article.php?article_id=1326
Zaufaj Mocy :)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Wiem że moje pytanie jest na tyle poważne, że zadanie go osobie która wróży z kart może się wydać niezrozumiałe, ale ja na prawdę nie mam już sił. Paraliżuje mnie strach, a przede wszystkim to, że mąż sprawia że czuję się winna całej sytuacji, mimo, że to on mnie bardzo skrzywdził. Mamy małe dziecko. Bardzo się boję.
|
|
Bogi |
|
Wiem, że osoby, które piszą że jestem niezdecydowana mają absolutną rację, ale nie wierzę, że ktoś, kto ma podjąć decyzję od której zależy całe jego przyszłe życie i życie jego dziecka może ta decyzje podjąć tak w 100 procentach. Paraliżuje mnie taki strach o jakim niektórzy nawet nie mają pojęcia. Budzę się rano i boje się kolejnego dnia. To w większości mężczyźni sprawiają, że to kobiety muszą podjąć te trudne decyzje.
RAPTOR czy karty rzeczywiście powiedziały Ci, że powinnam odejść?
POZDRAWIAM
|
|
Bogi |
|
Ja nie bawię się kartami. Mówię, co w danej chwili myślę, ale często zmieniam zdanie, bo również jestem niezdecydowany, ale to kwestia nowych danych zwykle. Z uwagi na małe dziecko jeszcze bym się zastanowił. Jeśli jednak sytuacja jest tragiczna, nie możecie się w żaden sposób porozumieć ani niczego wyjaśnić i żyjesz w ciągłym strachu, to się nie wahaj. Kiedy stres zniknie to i dziecko na tym skorzysta... tak myślę.
|
|
|
Jeśli facet nie "dorósł" to po co się męczyć.
Nie kontrolujesz sytuacji, musisz tak zrobić żeby ktoś nie narzucał jakiś idiotycznych problemów i sytuacji.
Albo żeby wynikały tylko takie sytuacje w których jesteście równorzędni i wspólnie o czymś decydujecie.
Nie być zależna od chumorów "pana" i władcy.
Natomiast jest interes dziecka i po prostu trzeba pogodzić dla dobra jego rozwoju, ale też nie na siłę. I może takie wychowanie z daleka będzie zdrowsze.
|
|
|
Powiem wtym temacie ze jak zostaniesz to kwestia czasu ze tak czy siak odejdziesz ale bedziesz sie tylko dobijac przez te dni ,miesiące,lata jak postanowisz zostac ze strachu przed przyszloscia.odejdz, zaloż sprawe o alimenty,i na spokojne ulóż sobie w głowie wszytsko po kolei.Wiesz bo wrócic zawsze mozna jezeli 2 osoba chce a jak niechce to znaczy ze dobrze zrobiłaś,tylko ze jak bedzie chciala zebyc powróciła to zastanów sie czy masz po co wracac.
|
|
φίλος κόσμος |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 17 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |