| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Kamasutra | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 10 |
|
Dobra, wiem, że przerosłam samą siebie i sorry, że na takiej stronie to napisałam, ale co to jest KAMASUTRA??? Bo ja szczerze mówiąc wiem z czym jest związane, ale CO TO jest to nie wiem. Nie bądzcie oburzeni, tylko wytłumaczcie mi to!!!
|
|
|
Kamasutra to zbiór iluśtam (nie wiem ilu) bardzo wymyslnych pozycji sexsualnych, powstało to gdzieś chyba w okolicy Indii (nie mam pojęcia tak sobie zgaduje). Godna uwagi lektura, ale w zastosowaniu praktycznym ciężka sprawa.
|
|
|
Cool, Kamasutra jest bardziej niebezpieczna niż wywoływanie duchów - "Z CYKAMI I PRĄDEM NIE MA ZARTÓW"
|
|
|
Pytanie same w sobie nie pozbawione sensu :-) Kamasutra to przede wszystkim traktat o miłości napisany przez Watsjajanę Mallanagi i nie dotyczy on tylko pozycji sexualnych ale też filozofii szczęśliwego (po)życia, wyboru partnera i wszystkiego co związane ze zmysłowością :-)
[%sig%]
|
|
|
aloha!
Gino ma racje. to piekne, ze kiedys, gdzies na swiecie wyznawano zasade, ze milosc kobiety i mezczyzny z zawartym w tej milosci zyciem erotycznym nie jest czyms zlym, brudnym, ale wrecz przeciwnie - swietym i pozwalajacym swietosc uzyskac. przeciez nie ma chyba blizszego Bogu doswiadczenia niz zlaczenie plusa z minusem - jin i jan - penisa z wagina. kiedys w rozmowie z moim zaprzyjaznionym lightworkerem padlo stwierdzenie, ze Wszechswiat jest jednym wielkim orgazmem. a kamasutra uczy jak takie doswiadczenia przedluzac, intensyfikowac, czcic. i przede wszystkim jak do nich doprowadzac (flirtowac z kobieta/mezczyzna) poprzez szlachetnosc, milosc i delikatnosc. a nie przez ograbienie wioski i gwalt na mieszkankach, czy "zarywanie dup" na kase (sorry za wulgarismus).
btw. ludzie na zachodzie ciagle sa w wiekszosci strasznie ograniczeni jesli chodzi o te sfery. przez wkrecanie dzieciom zeczy w stylu "jak sie bedziesz masturbowal to oslepniesz albo pojdziesz do piekla" i inne pruderyjno-zaślepione propagandy mentalne (np. jedzie sobie wnuczek z babcia tramwajem, kolo nich na kolanach chlopaka siedzi calujaca go dziewczyna. przecietna babcia nie usmiechnie sie do wnuczka i nie wskaze na nich mowiac "patrz jak oni sie pieknie kochaja", ale rzuci kilka krzywych min komentujac to jakims chaselkiem w stylu "dziwka" lub co najwyzej odwroci glowe biednego wnuczatka). rowniez świadomość ludzi na temat orientacji seksualnej jest w naszym kraju po prostu w oplakanym stanie. do dzis dzieciom wkreca sie, ze geje to napakowani kolesie w skorach i marynarskich strojach, a lesbijki to przecpane, bezideowe barachla. przykre to.
z powazaniem
krzysztof szaman wojturski
|
|
|
Łał, wow, uuu!!!!!! Właśmie o to mi chodziło. To co mówisz jest piękne.!!!!
|
|
|
MAM PROŚBĘ. OD NIEDAWNA MAM SWOJEGO BLOGA. PLIIIIIIIIIS WEJDZCI NA NIEGO I WPISZCIE PARĘ KOMENTÓW. TO TAKA LITTLE REKLAMA... Proszę, nie żądam od was wiele!!! :)
|
|
|
źle wpisałam wcześniej, myślałam, że trzeba wpisać twoje imi, Coolciu, Natusiu kochana. Masz fajne tematy, jak na taka strone...
|
|
|
Spoko. Wchodź tu często, bo widzisz jakie mam zainteresowanie.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 10 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |