| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Urok rzucony? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 16 |
|
Mam pytanie. Czy to prawda, że można na kogoś rzucić urok? I czy można temu przeciwdziałać?
Od razu powiem ze jestem umiarkowanym sceptykiem co do zdolności niektórych wróżbitów. Ale moja ostatnia wizyta namotała mi trochę i powiem szczerze, że zupełnie nie wiem co o tym myśleć. Dla potrzeb analizy podam szczegóły.
Nie robię tego często (2) ale znalazłem ogłoszenie w gazecie poczym na miejscu okazało się ze „wróżka” jest cyganką. Powiem szczerze, że chyba z grzeczności posłuchałem co ma do powiedzenia. Mówiła dużo, prawie wierszem i dosyć oględnie. Praktycznie wszystko co powiedziała można wywnioskować z mojego wyglądu albo przypisać komukolwiek. Jednak jedno nie daje mi spokoju. Powiedziała mi że ktoś rzucił na mnie urok a ona za dopłatą może ten urok zdjąć i od tej pory będzie mi się „dobrze powodzić”. Oczywiście podziękowałem, zapłaciłem ile chciała za poświęcony czas i wyszedłem raczej rozczarowany.
Z góry dziękuje wyjaśnienie tematu.
|
|
|
Cyganka prawdę Ci powie ;))
Daj Pan jeszcze dyszkę, a jeszcze coś powiem... o widzę! :)
Przyjdź do mnie Darek (też jestem Darek), dasz stówkę, a jeszcze jakiś urok z Ciebie zdejmę - ten, który ta cyganka na Ciebie rzuciła przy okazji ;))
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
"Urok osobisty ściągnę tanio" - Wróżka Helena 0-700 ...
;-)
|
|
Szaleństwo staje się jedynym sposobem na zmierzenie się ze światem. |
|
To może od razu podam numer konta :)
Ściągam uroki (i pieniądze), uwalniam z opętań, pęt, sznurów, blokad, nałogów, złych myśli itp. itd. na odległość :)
I ściągam długi (w tym karmiczne) :)
A Ty Wróżko Heleno, czy ściągasz może... spodnie? ;))
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
A simloki ściągasz? ;-)
Czasami jak włożę (spodnie) to i ściągnąć pasuje :-P
|
|
|
Wendol bierze 100zł.Ja Ci spuszczę do 89.90zł tylko dzisiaj!!.Dostaniesz jeszcze mały upominek małą laleczkę voodoo ,którą możesz wykorzystać do zabaw...Na pewno one będą pełne emocji...Więc zastanów się...
|
|
"Kto boi się zrobić błąd, ten nigdy nie będzie tworzył historii."!!! |
|
|
|
|
Ja tu poważnie a Wy się zemnie śmiejecie. Ale prawda że trzeba umieć rozróżnić naciągaczy od ludzi z powołaniem.
|
|
|
|||
"Kto boi się zrobić błąd, ten nigdy nie będzie tworzył historii."!!! |
|
My się z Ciebie nie śmiejemy, Darku nie odbieraj tego tak.
My tylko takie głupie wyrazy twarzy mamy... ;-)
A tak poważnie, cyganki chyba mają to we krwi... po cyganić i wyciągnąć z tego jak najwięcej pieniędzy.
I powodzić, powodzi Ci się dobrze, więc chyba złych uroków przyklejonych do Ciebie nie ma! :-)
Pozdrawiam.
|
|
|
Nie śmiejemy się z Ciebie Darku, tylko tak ogólnie z tej gałęzi przemysłu. Ano niestety - można to wręcz przemysłem nazwać - zwłaszcza, gdy jak zauważyłeś biorą się za to ludzie, którzy tego nie czują.
Z niezorientowanych klientów, dla których trochę psychologii i ogólnych, mało konkretnych tekstów jest wręcz objawieniem też się jednak śmiejemy. Ten aspekt sprawy też jednak sam zauważyłeś.
Spoko Darek, ale do cyganki chyba już więcej nie pójdziesz i nie dasz się zauroczyć? :)
"I śmiech niekiedy może być nauką,
Kiedy się z przywar, nie z osób natrząsa;
I żart dowcipną przyprawiony sztuką
Zbawienny, kiedy szczypie, a nie kąsa, (...)"
|
|
|
|||
|
|||
|
Musi być jakiś motor który będzie napędzał całość. Dyndająca marchewka do której można biec. to motywuje i rozgrzesza. Jakiś czas temu osiągnąłem to o czym marzyłem i kosztowało mnie to rok czasu żeby zdać sobie sprawę że zabrakło mi w życiu celi. Mogę przyjąć że nie był to czas stracony bo czegoś się nauczyłem ale dzisiaj znowu nie wiem co dalej. Lider nie może wyruszyć w drogę nie wiedząc dokąd zmierza. I to mnie naprawdę dobija.
|
|
|
Za tą dyndającą marchewkę, to już Cię lubię :-) (cierpię na przypadłość szybkiego wyobrażania sobie pewnych rzeczy/obrazów i... czasami bywa to kłopotliwe szczególnie, gdy w sprawach wymagających powagi muszę tłamsić to w sobie ;-) wiem, wiem... w pewnym wieku już nie wypada dlatego walczę z tym: od poniedziałku do piątku)
A myślałeś może, żeby zajrzeć tak bardzo głęboko w siebie i tam poszukać odpowiedzi, rozwiązania, drogi?
Ewentualnie zmienić coś w swoim życiu: pracę, zawód, dziewczynę, miejsce zamieszkania?
|
|
|
Jak już osiągnąłeś to i owo, i nie wiesz co robić dalej, to zacznij pomagać innym - to daje spełnienie i szczęście, a czasem wzruszenia i kochasz wtedy coraz bardziej ludzi i świat.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 16 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |