Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
pomocy
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 5

Czy ktoś potrafi mi powiedzieć, co powinnam zrobić, by moje życie zaczęło się układać? Czy ja jestem życiowym nieudacznikiem? Z każdej strony problemy - i finansowe i życiowe. Pomocy...

Myślę że nie jesteś, nieudacznikiem. Weź to na spokojnie. Raz na wozie raz pod wozem ;). Często, goniąc za szczęściem patrzymy jak w tunelu tylko daleko przed siebie nie widzimy gdzie się znajdujemy teraz, że miejsce w który się znajdujemy często jest piękne, może nawet jest tym w którym chcemy być do którego dążymy. Wystarczy się zatrzymać i rozejrzeć. Spokojnie. Zatrzymaj się i rozejrzyj gdzie jesteś. Zauważ te piękne rzeczy wokół ciebie oraz te co trzeba poprawić, nad czym popracować. Niech niepowodzenia nie przysłonią ci rzeczy pięknych, radosnych, wspaniałych tego szczęścia które jest wokół ciebie. Wspieramy ciebie. :) nie wiem czy ci tym pomogłem. Pewnie wolałabyś żebym ci powróżył, przepowiedział nr totka, lub podał zaklęcie na szefa... Nic z tego. Nie umiem takich rzeczy. Jak w tym kawale: "nic mi tak w życiu nie wyszło jak włosy" a mimo to nie uważam się za nieudacznika. Ty też nim nie jesteś. Powoli do przodu, będzie dobrze.

Życiowe problemy to "dar od losu" byśmy się zatrzymali i zastanowili nad swoim dotychczasowym postępowaniem, a następnie je zmienili tak, by zaczęło nam się lepiej żyć i by otoczeniu było lepiej z nami. Jeśli się nie wyciągnie wniosków i nie zmieni swojego postępowania, to następna lekcja będzie jeszcze boleśniejsza. Jeśli Ci się Majko nie układa, to znaczy, że nie tędy droga. Jeśli będziesz szła właściwą ścieżką, będziesz jak to się mówi realizowała swoje przeznaczenie, to tą drogą będzie Ci się szło łatwo. Mówię to wszystko na podstawie własnych doświadczeń życiowych. I rób to, o czym Smok napisał - skup się na dostrzeganiu dobra, rzeczy pięknych, zamiast rozpamiętywać złe rzeczy, doznane krzywdy itp. Na tym polega higiena pracy z własną podświadomością. Dobrze zaprogramowana podświadomość będzie Ci bardzo sprzyjała i w tle odwalała kawał dobrej roboty, by było Ci coraz lepiej.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Wendołek bardzo ładnie piszesz ... nie masz ochoty czytać mi do snu wierszy, które sam napiszesz :-D Uwielbiam ludzi, którzy posiadają w sobie zrozumienie rzeczywistości (nie tylko wyczytają z mądrych książek) i mądrze żyją.

Iść z uśmiechem na twarzy do końca.... a nawet i potem

Olla:
nie masz ochoty czytać mi do snu wierszy, które sam napiszesz :-D
Sory że się wam wcinam, ale nie wiem czy wam nie będzie przeszkadzać wednola żona ;)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 5
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.