Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Chce sie nauczyć
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 6

Od dawna dawna interesuje sie wróżeniem, gwiazdami itp sprawami. Jak mialam już 13 lat to już mnie to interesowało. Potem odbiła mi szajba z powodu hormonów i zapomniałam o swojej fascynacjiTeraz bym chciala do niej wrocic. Nauczyc sie wrozyc z kart. Wiem, ze nie kazdy tak moze od tak sobie sie nauczyc, ale ja tego chce i mysle ze naleze do takich osob, ktore maja szanse. Moja mama tez sie interesuje takimi paranolamlnymi tematami co jest lepsze obie mamy straszna intuicje. Np. śniła jej sie moja ciotka z wiankiem idaca na grob a tu na drigi dzien dowiaduje sie, ze syn ciotki sie utopil. Zaczelam sie tym interesowac to mama troche mnie ganiala, bo uwaza, ze za molda jestem. Jednak mysle, ze po troszku moglabym sie w to wtajemniczac. Nauczy mnie ktoś? Wyjasni i nie przez definicje ktore moge przeczytac w necie tylko tak na zdrowy rozum :)

Jeżeli chcesz wróżyć (chodzić po ścieżce rozwoju duchowego bo po to są między innymi karty) to zastanów się nad zażywaniem Adipexu (leku który zamierzasz brać).Jest on na bazie narkotyku a o ile mi wiadomo środki odurzające nie idą w parze z samorozwojem po drugie narkotyki powodują stałe uszkodzenia organizmu(mózgu) popieram pomysł wróżenia ale lek odrzucam powodzenia

To jakbym wziela tak miesiaeczna "kuracje" a potem juz nie to by bylo zle? To juz z wrozenia nici? Widze, ze zdarzylam sie tu pojawic a juz jestem rozpoznawalna :)

madzia90:
Nauczy mnie ktoś? Wyjasni i nie przez definicje ktore moge przeczytac w necie tylko tak na zdrowy rozum :)
1. jeśli wiesz, że materia to wszytsko co jest. To nie ma takiej możliwości aby wiedzieć coś czego sama nie wymyśliłaś. 2. jesli wiesz że istnieją osobowości duchowe które wiedza więcej niż możesz zrozumieć, lub też jeszcze wyższych poziomów bytów które wiedzą jeszcze więcej i tak aż do nieskończonej wiedzy. To musisz się do nich "podłączyć" ;). Jaki sposób wybieżesz do pobierania tej wiedzy to nie ma znaczenia musisz wybrać sama. moga to być karty. Ale mogą też być chmury, lub wróżenie z fusów, lub wnętrzności zwierząt, astronologia, wachadełka, itd. możesz skorzystać z każdego typu doznań: słuchu (otaczające cię odgłosy), dotyk (wahadełka kostki), wzrok (np. mrygający telewizor) to nie ma znaczenia, to nie w nich jest zawarta wiedza, one tylko pomagają ci uzyska dostep (dostroić się) do wiedzy ogólnie dostepnej we wszechświecie, podłączyś się do tej sieci. w pewnym momencie środki pomocnicze mogę przestać być potzrebne będiesz poprostu wiedieć (ale to nie tak chop siup ;) ). ważne jest by to zrozumieć by "nie patrezć na palec tylko na co wskazuje" "patrz po zato co widzisz" jak to powiedzaiała stara ale mądra małpa w królu lwie ;) a po co ci ta wiedza? chciałem tylko nadmienić, że przychodząc naziemie w ciele sami zgodziliśmy się na ograniczenie swojej wiedzy, zostawiliśmy sobie taką jaka była najodpowiedniejsza dla doświadczeń które chcieliśmy uzyskać. do niektórych inf. nie będziesz dopuszczona, strzegą tego byty na wyższym poziomie rozwoju, to znaczy takich które mogłyby nie sprzyjać twojemu rozwojowi, lub mogące ci zaszkodzić (na jedno wychodzi)

Doskonale ujęte Smoku. Ja czasem tłumaczę to ludziom na zasadzie gry RPG. "Błądzenie", realizowanie tzw. wątków pobocznych pozwala zdobyć więcej doświadczenia i daje satysfakcję z rozwiązywania problemów. Gdy zdobędziemy więcej punktów doświadczenia, które zainwestujemy w rozwój pewnych cech i umiejętności, to i z tzw. wątkiem głównym sobie poradzimy dość łatwo - innej drogi nie ma. Człowiek uczy się przez całe życie nierzadko na własnych błędach i to jest najlepsza nauka i sens życia. Ten etap trzeba przejść, by móc pójść dalej - by np. później tworzyć warunki początkowe, czy układać "scenariusze" dla innych lub zostać tzw. aniołem stróżem - przewodnikiem, opiekunem duchowym. Ale opieka nie oznacza robienia czegoś za kogoś lub chronienia go przed możliwością nauki i wyciągania wniosków.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Madziu w internecie znajdziesz sporo stron poświęconych na naukę tarota i nie tylko. Przeglądnij i wybierz najodpowiedniejsza dla siebie zaufaj intuicji i wiedz ze karty to nie system wróżebny ale droga rozwoju duchowego. Tarot sam decyduje z kim będzie rozmawiał,decyduje czy naprawdę jesteś gotowa na niego.Najlepszymi kartami zazwyczaj są karty otrzymane od kogoś działa to podobnie jak w przypadku portfela,gdy w otrzymanym od kogoś z czystymi intencjami są pieniądze to w tym portfelu będziesz je miała zawsze oczywiście to jest tylko przesąd.Można w niego wierzyć albo nie.Ważne jest że jeżeli nawet zaczniesz się tym zajmować żebyś robiła to w słusznej sprawie nigdy nikomu nie szkodząc.Są również organizowane specjalne kursy i targi w tej dziedzinie.pozdr.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 6
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.