Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Channeling - Gdzie jest prawda?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3

Witam wszystkich :) Przed chwilą zarejestrowałem się na forum. Z góry przepraszam jeśli temat się powtarza. Nie znalazłem go w wyszukiwarce. Od jakiegoś czasu interesuję się channelingiem, a właściwie (na chwilę obecną) cyklem artykułów napisanym przez panią Knight-Jadczyk pt. "Fala". "Książka" jest spisem rzekomych rozmów z cywilizacją pozaziemską (z przyszłości). Myślę, że nie muszę tu zbyt wiele tłumaczyć, gdyż to Was przecież pytam o wyjaśnienie :) Na początku pomyślałem - "Albo ta kobieta jest naprawdę chora psychicznie, albo to co się dzieje, naprawdę dzieje się w jej głowie, a może nawet nie tylko tam." Zacząłem się zagłębiać w przekazy Kasjopean dlatego trudno mi teraz przerzucić się na jakieś inne :D Dziwnie to brzmi, ale już mówię o co chodzi. Gdzie w tym wszystkim jest prawda? Jakie jest wasze zdanie na temat channelingu? Kto w tej kwestii robi nas w balona, a kto jest prawdziwy? Czy są jakieś wspólne cechy tego o czym zazwyczaj mówią przedstawiciele dziedziny jaką jest channeling? Interesują mnie wszystkie rzeczy - od fizycznego wyglądu szaraków po rok 2012 Zawsze warto spojrzeć na takie sprawy z boku. Czytając wszystkie przekazy jakie tylko istnieją po kolei do niczego nie dojdę :D Może jakieś www?

Witaj na forum !
Marzec:
Nie znalazłem go w wyszukiwarce.
- w wyszukiwarce (tej na forum) to raczej sie nie da znalezc niczego... - wybacz mi nicze. Tak, temat byl tu kilka razy traktowany w kilku topic'ach, na pewno dostaniesz ciekawe odpowiedzi i ten temat ma szanse by sie rozwinac. pozdr

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

Gdzie jest prawda Marzec, to tego się nie dowiesz. Problem leży też w interpretacji tych przekazów - po pierwsze przeważnie to wszystko nie jest mówione wprost (bo nie powinno - można jedynie udzielać wskazówek), a po drugie taki przekaz myślowy przechodzi przez "urządzenie" odbiorcze i swego rodzaju filtr - tłumaczące narzędzie interpretacyjne, jakim jest umysł danego odbiorcy. Sam będąc w innym stanie świadomości odbierałem przekazy myślowe i sam je wysyłałem - to fajna i bardzo szybka sprawa - wtedy wszystko się chwyta w lot - gorzej, gdy chcemy to później zwerbalizować i przełożyć na "nasze" :) Polecam Ci Marzec to i to.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.