Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Psychoanalizy i porady psychologiczne
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 10

zgodnie z sugestiami koleżanek i kolegów w tym miejscu prosimy o pisanie próśb o porady psychologiczne. Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

niewiem czy odpisales na moje pytanie bo mnie wywalilo wczoraj z neta wiec jak bedzie z moim zyciem czy muj moz mnie zdradzil i czy ja sie jeszcze zakocham i czy bede szczesliwa

To jest podobno miejsce na porady psychologiczne, ale za mało napisałaś, by cokolwiek stwierdzić. Na razie powiem tak: zdrada zdradzie nierówna i różnie to bywa. A skąd w ogóle przypuszczenie, że mąż Cię zdradził? Może z czasem, gdy sumienie nie da mu spokoju, to się przyzna - pod warunkiem oczywiście, że to zrobił. Jak będziesz naciskała, to będzie szedł w zaparte ze strachu. By się przyznać, to musi się czuć względnie bezpiecznie. A czy zanim się poznaliście, to mieliście wcześniej jakichś partnerów?

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Przerażają mnie Ludzie. Kontakt bezosobowy (telefon, net) jest jeszcze do zniesienia. Tak samo w trakcie obowiązków służbowych (praca) gdy po prostu gram rolę pracownika i zachowuję się tak jak tego oczekują inni. Ale gdy mam wolny czas i to ja mam decydować to nie mogę znieść kontaktu z ludźmi, dzieci jeszcze są spox, bo zachowują się naturalnie, zwierzęta też. Dlatego coraz częściej mam obsesję na temat ucieczki od świata, zaszycia się w lesie, tak głęboko aby nikogo nie spotkać. A z drugiej strony Ludzie mnie pasjonują, mógłbym oglądać ich zachowanie godzinami, ale jako obiekt badań, jak szczury w labolatorium. No i jeszcze jest garstka ludków którzy są mi tak bliscy że muszę tu być aby ich pilnować, dbać o nich, to poczucie obowiązku nie pozwala mi uciec, trzyma mnie jak na smyczy.

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.

marta30:
jak bedzie z moim zyciem
- Bedzie wszystko git.
marta30:
czy muj moz mnie zdradzil
- A coz to? Masz sie za jakas tajemnice? Normalnie ludzie zdradziaja tajemnice, sekrety, ojczyzne.... moze co najwyzej zlamal obietnice, badz sluby (o ile slubowal Ci wiernosc).
marta30:
czy ja sie jeszcze zakocham
- Naturalnie !
marta30:
czy bede szczesliwa
- To juz zalezy Tylko od Ciebie samej. Dobrze by bylo zdefiniowac sobie pojecie szczescia. pozdrrrrrrrr

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

szuineg:
Dlatego coraz częściej mam obsesję na temat ucieczki od świata, zaszycia się w lesie, tak głęboko aby nikogo nie spotkać.... ....No i jeszcze jest garstka ludków którzy są mi tak bliscy że muszę tu być aby ich pilnować, dbać o nich, to poczucie obowiązku nie pozwala mi uciec, trzyma mnie jak na smyczy.
- Wez te garstke ludkow ze soba do lasu.... Moge Ci podac kilka ciekawych miejsc, ciekawych lasow, borow, puszcz i dzungli. Albo odskocz czasami do lasu, w gory, nad wode. Inaczej mozna dostac jopla. Musisz odskakiwac czasami, inaczej frustracja cie pozre. Odskocz sam. na weekend, chocby na kilka dni. To pomaga. pozdro

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

Tym ludkom jest raczej dobrze w "cywilizowanym" świecie. miejsca to ja znam. odskakuję, ale to tylko zwiększa mój pociąg do dziczy.

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.

Ach jo - przyroda to piękna sprawa, tylko tych upałów nie lubię - fakt, że na łonie przyrody łatwiej je znieść niż w mieście - tu jest koszmarnie, wszystko się nagrzewa. Bardzo mi odpowiada przyroda i klimat w Szwecji - lato mają krótkie, ale bardzo przyjemne - dla mnie akurat, tylko że nocy wtedy prawie nie mają, a ja kocham noc. Z tego wszystkiego chyba jednak w Polsce najlepiej :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

W miescie tez sie dobrze da zniesc upaly. Klima, aircondition, basen itp. Ale po kilku dniach miasta ciagnie mnie jak przyslowiowego wilka do lasu. A im glebiej w las tym wiecej drzew, a im wiecej drzew tym ciemniej.... Nie znam (niestety) Szwecji, bylem w Szwecji tylko raz i to dosyc dawno temu. Bylem w Norwegii i Finlandii, w Dani bylem kilkakrotnie, ale tez nie znam Danii. Ja wole jakos cieple kraje, tropiki i dzungle, ale Polska jest PIEKNA i bogata w tradycje i duchowosc. No i tu jestesmy rzeczywiscie u siebie. Pozdrrrrrrrrrr

Najlepsze w Szwecji jest to, że zwierzęta prawie się ludzi nie boją - w lesie podejdziesz do zająca, czy sarny bardzo blisko. Jak sarny przechodzą przez ulicę, to spacerkiem, a samochody się zatrzymują i czekają.

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 10
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.