Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Jak dotrzeć do gwiazd
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 16

Czy możliwe są podróże z prędkością nadświetlną. Jak tak to za ile lat ludzie będą mogli takie odbywać

ja myślę z 200-300lat bo nauka może zwolnic i przyspieszyć :D

A teraz myślisz, że przyspieszyła czy zwolniła.

ostatnio według mnie przyspieszyła

A mnie się wydaje że np. w dziedzinie lotów w kosmos to nawet zwolniła.

no racja mogli by wreszcie polecieć na marsa (by było o wiele ciekawiej)

Masz świętą rację.:)

NASA chwali się tym Marsem już od chyba 20 lat, a praktyki nie widać.

ciekawe czy w naszym pokoleniu polecą na tego marsa

A Ty Gorath przypadkiem nie gadasz sam ze sobą? :) Prędkość światła udało się już przekroczyć w laboratoriach - niestety jak do tej pory nie dokonano tego na przykładzie chociażby atomów, ale na przykładzie promienia światła :) Fizycy teoretyczni natomiast gadają coś o zakrzywianiu przestrzeni i o "skrótach" nadprzestrzennych, ale do tego potrzebne są ogromne energie.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

nie nie gada sam ze sobą a tak ale to takie małe pierwiastki

Też o tym słyszałem. Ta cząstka osiągnęła chyba 300c. Ale to tylko cząsteczka.

Kiedyś Romek bawił się w odczytywanie cudzych IP- pamiętasz Wendol jak on to robił?

Pamiętam, ale o co innego chodziło - o sprawdzenie skąd "nadają" użytkownicy forum. W dawnej wersji forum wyświetlało numery IP (oprócz ostatniego członu) i sprawa była prosta.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Chyba szybciej ;) Pozdrawiam Igor do 5 lat ja planuję zbudować już prototyp ;)

Niech Moc Będzie z Tobą

nic z tego igorku, jak ci się uda to dołączysz po prostu do "twórców" i tyle nikt o niczym się nie dowie. Rozwój musi być równomierny, a my za bardzo rozwineliśmy technikę a za mało wiemy o nas samych, a musimy znać siebie zanim zaczniemy poznawać inne inteligentne istoty.

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 16
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.