| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Baba Jaga | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 22 |
|
Kiedy miałem pięć lat i nocowałem u babci miałem zetknięcie z Babą Jagą. Całość pamiętam jak przez mgłę bo to było w 1988 roku.
Leżałem sobie w łóżku i wtedy za wysokim oknem pojawiła sie ona, była bardzo stara i brzydka,przerażająca,unosiła się w powietrzu na trzecim piętrze. Powiedziała: "obetnę ci wszystkie paluszki i uszka i zrobię sobie z nich łańcuszek".Mówiła coś jeszcze ale więcej nie pamiętam. Byłem przerażony,dostałem chyba szoku psychicznego,bo od tamtej pory co noc gdy kładę się spać chowam całą głowę i nogi pod kołdrę i przyduszam pościeł tak żeby nie mogła jej ze mnie zdjąć kiedy przyjdzie,mam po prostu taki uraz.
Dowiedziałem się znaczenia słów "Baba Jaga" - "Ta ,która zabija Ducha",taka osoba pała się czarną magią,zjada dzieci itp. tak jak w bajce "Jaś i Małgosia".
Pamiętam że kiedy krzyczałem że się boję bo ktoś jest za oknem moja babcia na mnie bardzo krzyczała co jeszcze bardziej potęgowało napięcie.
Możliwe że to wszystko było moją fantazją,z biegiem lat tak właśnie o tym myślałem,ale ostatnio zastanawiam się czy jednak podania i legendy ludowe mogą być prawdziwe.
|
|
|
ja tez widzialem babe jage jak sie upiłem ale wtedy widziałem dwie i dzisaj tez bende widział dwie baby jagi oooooooo juz widze
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 22 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |