| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Charakterystyczne Cechy Ludzi-Aniołów | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31 |
|
Zna ktoś takich ? Ja znam jednego Anioła :) W dużej mierze zgadzaja sie te cechy choć nie wszystkie . Może za krótko znałam :(
Ludzie-Anioły wcielają się pośród zwyczajnej ludzkości, aby żyć na tej Ziemi, pośród zwykłych ludzi jako istoty „nie z tego świata”! Poczucie kosmicznego pochodzenia, nie pasowania do ogółu ludzi, wrażenie przynależności do innego poziomu bytu, to zwykle bardzo proste oznaki anielskiej natury i jej inności. Anielskie dusze, dewaiczne natury, są w swej istocie bardzo ufne i prostolinijne, szczere aż do bólu i uczciwe, i często trudno im jest funkcjonować wśród demonicznej, asurowej ludzkości pełnej fałszu, obłudy i rozmaitych intryg. Anioły wcielone w ludzkie ciała nie tworzą mocnych więzów z ziemskimi istotami ani z rzeczami, a suwerenność, niezależność i wyraźna odmienność jest w nich bardzo wyraźna. Anioł idzie przez ziemskie życie nie oglądając się wstecz i nie jest przywiązany do tego, co przemija ani do tych, którzy odchodzą. Jeśli ludzka istota pokocha Anioła z wzajemnością, może być pewna uczucia, ale jak odejdzie, to musi wiedzieć, ze nie ma już powrotu, gdyż Anioły nie wracają do przeszłości i nie bawią się w demoniczną grę rozstań i powrotów, jaką lubią asurowi ludzie. Anielska natura spontanicznie popada w nastrój refleksji i zadumy w czasie wschodu i zachodu Słońca, które bardzo lubi oglądać oraz w czasie pełni Księżyca. Człowiek anielski zwykle od dzieciństwa oddaje się spontanicznej, prostej kontemplacji i unika miejsc oraz rzeczy sztucznych, nienaturalnych, a wybiera wszystko to, co naturalne i ożywione ręką Stwórcy!
Wcielone anioły nie boleją specjalnie nad tymi, co odchodzą z ich życia, ani nad tymi, co umierają, a ich uczciwość jest bardzo subtelna, tak, że ludzie ziemscy podejrzewają boskie anielskie inkarnacje o brak uczuć lub brak uczuć wyższych, choć w rzeczywistości Ludzie-Anioły mają jedynie Uczucia Wyższe.Anielska natura czuje też spontaniczny wstręt i niechęć do obrzędów i ceremonii ustanowionych przez ludzkie tradycje, złe żądze i szatańskie władze tego świata. Jakoś pijackie imprezy czy pijackie śluby, albo grzebalne pogrzeby budzą niechęć i anielska osoba naturalnie nie chce w nich uczestniczyć, wiedząc, że o związku decyduje miłość, a nie papier wystawiony przez pożądające zysku skorumpowane władze. Kiedy jednak anielska osoba ujrzy rytuał niebiański, czysty i nieskażony, zaraz będzie go pragnąć i za nim tęsknić. Stąd wiele dusz wcielonych aniołów odszukuje i odnawia spontaniczne starożytne misteria rytuały i inicjacyjne ceremonie o głęboko duchowym sensie i pełni mocy. Nawet seksualna, erotyczna natura wcielonych Aniołów i Anielic jest bardzo czuła i delikatna, bardzo inna od ziemskiej zwierzęcości i gwałtownej, pijackiej prymitywności.
http://himalaya-tirtha.org/charakterystyczne_cechy_ludzi_aniolow,286,,full.html
|
|
|
|||
meduza |
|
|||
|
|||||||||
|
|||
|
Rozbrajasz mnie i zawstydzasz.
Zaczerwieniłem się na twarzy i jest mi dziwnie - jakoś tak słabo mi się zrobiło i mam jakby dreszcze.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
|||
|
Kto ich nie miał i nie znał- przytłaczających problemów, pokpionych spraw, lęków , zmartwień, bólu.
I nagle pojawia się człowiek, który traktuje Cię z serdecznością.
Który dzieli Twe troski, który rozwiazuje skomplikowane problemy, który wskazuje wyjście...
Nabierasz odwagi. kamień spada Ci z serca.
Z ulgą , pocieszony, uwolniony od zmartwień stwierdzasz: Jesteś aniołem.
Anioły to ludzie, którzy w świat wyzuty z pocieszenia wnoszą promyk radości.
Anioły to ludzie, ktorzy dodaja odwagi - swą wspołczująca obecnością, słowem zrozumienia, pomocą.
Bez wielkiego gadania angażują sie tam, gdzie mogą być pomocni.
Anioły to istoty z krwi i kości.
Dzięki nim stykamy sie z tajemnicą dobra
Anioły jeszcze istnieja - są wśród nas. Na szczęście!
Nie maja skrzydeł, okazują za to serce drugiemu człowiekowi, któremu nie powodzi sie najlepiej.
Mają oczy szeroko otwarte na ludzka biedę.
Troszczą się o jedzenie i picie, odzywaja sie do samotnych, odwiedzaja chorych i nie zostawiaja umierających samym sobie.
Gdyby ich nie było, do wielu pomoc nie dotarłaby.
Anioły istnieja jeszcze na świecie.
Wśród ludzi cierpiących mogłoby byc ich jeszcze więcej.
Równiez w kazdym z nas ukryty jest anioł, który może pomóc komuś w potrzebie.
Również w naszym otoczeniu sa ludzie, którym potrzebny jest anioł, którzy potrzebują ciebie...
|
|
meduza |
|
|
|
|
|||
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |