| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| co sadzi o tym Brat ? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 16 |
|
Prokuratura poprosiła Wielgusa o to, aby skontaktował się ze zbuntowanymi siostrami z Kazimierza Dolnego i pomógł odpowiedzieć na pytanie, czy coś im grozi. Duchowny odmówił. W swojej odpowiedzi wyjaśnił, że nie może podjąć się tego zadania ze względu na stanowisko Stolicy Apostolskiej, dotyczące konfliktu w Kazimierzu. Przypomnijmy, że siostry, które zamknęły się przed ponad dwoma laty w domu formacyjnym w Kazimierzu, decyzją Watykanu, zostały usunięte ze zgromadzenia za nieposłuszeństwo. Wielgus zaznaczył też, że mógłby pozytywnie zareagować na prośbę śledczych jedynie na wyraźne polecenie Stolicy Apostolskiej.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4324382.html
W ogole bylbym wdzieczny gdyby Brat (tak z reka na sercu) mogl sie wypowiedziec, czy lepsze jest byc poslusznym Chrystusowi, wlasnemu sumieniu, czy zawsze nalezy slepo sluchac zwierzchnikow a co za tym idzie instytucji koscielnych ? Czy papiez(e) jest (sa) nieomylny(mi) ?
No i oczywiscie bede Bracie wdzieczny jesli zajmiesz jakies stanowisko w sprawie samych betanek i przyblizysz nam jakas normalna wersje zdarzen ? Jak uwazasz ty sam ? Watykan sie myli ? Czy raczej te betanki sa kochankami sztana ?
pozdro
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
Nie wiem co Brat na to, ale ja myślę tak:
1. Wielgus zawsze był lojalny Watykanowi - bo tak trzeba.
2. Betanki won - nieważne o co chodzi, ale trzeba być zawsze posłusznym zwierzchności (Watykanowi). Poza tym to są kobiety, a od wieków wiadomo, że kobieta to pomiot szatana.
3. Jezus gadał różne dziwne rzeczy i dawno nie żyje.
Teraz mamy Święty Kościół, którego stolicą jest Watykan, a tam zasiada zawsze nieomylny papież.
Kościół dostał papiery uwierzytelniające od Boga i od tej pory na zawsze jesteśmy winni Kościołowi posłuszeństwo, bo Kościół ma zawsze rację, choćby się nawet wydawało, że nie ma racji.
4. I kropka.
Na wieki wieków amen.
Spocznij!
;)
I więcej Romku nie zadawaj głupich pytań, bo wiadomo jak sprawy stoją ;)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Tak. Zapomnialem o dupie Henryka i teraz skruszony przyznaje sie do zaniedbania. Przeciez Henryk jasno wytlumaczyl te rzeczy.
pozdro
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
|||
|
Dziekuje Bracie !
pozdrawiam
|
|
|
Dzięki Romku.
Zapalmy znicze.
Za polaków którzy zginęli we Francji.
Za betanki.
Za wszystkich katolików.
Módlmy się by dobry bóg dał (tym którzy jeszcze żyją) dużo ciepła i miłości w postaci ciepłych posiłków, koców, podręczników szkolnych, wałów powodziowych i ogólnie zapomóg jako takich.
['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] [']
Pośród świetlistego blasku świec niech zapanuje nastrój smutku i nostalgii w owych mrokach ciemności.
P.S.
Manifestacja szczerych intencji rozpaczy wśród społeczności internetowej - szare portale i przesyłanie sobie zniczy.
Przedwczoraj zginęła jedna osoba w wypadku ukraińskiego autokaru na autostradzie A4.
Zastanawiam się ilu niemców musiało by zginąć by ogłoszono dzień żałoby w polsce powiedzmy że np. życie 1 polaka odpowiada 5 niemcom.
Lub o ile procent rzadziej pokazywano by w mediach wiadomość np. o śmierci 26 polaków fińskiego pochodzenia.
Z pewnością jeszcze rzadziej pokazywano by w wiadomościach informacje o śmierci np. 50 cyganów bo Ci źle się kojarzą dlatego są mniej ważni. Poza tym większość z nich jest bez pracy, wykształcenia i kościół ich nie lubi.
A może powinniśmy tak prowadzić statystykę nekrologów z wypadków lotniczych, kolejowych i samochodowych w celu np. cotygodniowego opłakiwania i przesyłania sobie zniczy.
W ten sposób można by zwiększyć ilość lamentów i stworzyć nową gałąź marketingową.
Wypadki w kraju miały by również pożyteczny skutek. Gdyby tak zginęło np. 1000 osób w przeciągu tygodnia zwiększyła by się intensywność kontroli drogowych.
|
|
|
|||
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
|||||||
|
Ale mi się naprawdę niedobrze robi (tak odbieram niskie wibracje), gdy widzę jak jakaś betonowa, niereformowalna instytucja niszczy człowieka, używając przy tym bardzo brudnych (nieetycznych) metod.
|
|
|
O jakich to nieetycznych metodach niszczenia człowieka mówisz? Gdzie Betanki są traktowanie nieetycznie?
Jeśli jedynym wskaźnikiem etyki są w tym przypadku "Twoje wibracje" to wybacz co napiszę, ale tylko z kultury nie wybuchnę śmiechem.
|
|
|
Ty Bracie chyba czytając koniec długiego zdania, nie pamiętasz już jego początku ;)
Ja coś piszę, a Ty domagasz się, bym się w kółko powtarzał.
Przeczytaj sobie jeszcze raz ten wątek (i wiele innych) i nie rżnij głupa. Chyba, że wcale nie musisz rżnąć - ale na to już nic nie poradzę.
|
|
|
|||
|
Normalnie ręce opadają - nie lubię się powtarzać, a i o optymalizację kodu trzeba dbać. Nie lubię bałaganu w danych, bo pochłania to niepotrzebnie dodatkowe zasoby.
- 24 lipca, 02:06
|
|
|
|||||
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
[quote=szuineg]O co tu chodzi? Prokuratura prosi jakiegoś księżulka o pomoc?? Jak podejrzewają że komuś tam dzieje się krzywda to chyba prokuratura wystawia nakazy rewizji, więc w czym im jest potrzebna pomoc wielgusa??[/quote
W takim układzie może lepiej żeby prokuratura radziła sobie sama zupełnie? Ma przestać prosić o pomoc lekarzy, psychologów i innych ludzi pomagających zazwyczaj w śledztwach? Trochę realizmu.
A reszta to w mojej ocenie dość słabe figury retoryczne.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 16 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |